Powrót do DO po 5 latach.

Temat na forum 'Archiwum reszty' rozpoczęty przez użytkownika CEEz.^, 26 kwietnia 2020.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. CEEz.^

CEEz.^ User

Witam, postanowiłem wrócić do gierki po 3-4 latach i mam parę pytań, ale najpierw coś o sobie:
    -aktualnie latam solace stara fullka + 8 havoc, apis, 16 LF-4, pet 11 pod boxy, pp 21
    Ogólnie w piątek mam w planach ruszyć na łowy zeusa i przy okazji LF4

I teraz kilka pytań:
    - czy teraz w dalszym ciągu jest sens zbierania lf4 a następnie ulepszania ich do 16lvl, to samo do bo2?
    - Czym się teraz lata? Mam w planach cyborga, ale niezbyt rozumiem skąd wziąć I-oil w rozsądnym czasie.
    -Co najlepiej tłuc z tym wyposażeniem, słyszałem, że doszła jakaś 3 gala, lecz jeszcze tam nie byłem i tłukę dk i mk. Od razu mówię, że kubiki nie dla mnie.
    -Jak i na czym najlepiej nadgonić rangę? (prócz wrót).
    -Jaki Wy widzicie dalszy rozwój konta? Sam mam wizję skończyć havoki, następnie herce, a potem spartany i w międzyczasie zrobienie cyborga, zeusa i zebranie full lf4 (poprawcie mnie, jeżeli ten build jest już nieaktualny).

Dziękuję.

2. mm70_9

mm70_9 User

Po tylu latach to przepaść jak się pozmieniało, nie podałeś levela więc nie bardzo wiadomo co możesz ale odpowiadam:
    - jest sens zbierania LF4 ale ulepszania nie
    - lata się solace bo ma chyba najlepsze moduły ulepszające statek np. prędkość , HP, DMG +15% pod alieny albo inny co kto lubi a cyborg obecnie zszedł na dalszy plan
    - tłuc można wszystko albo zbierać palkę ( olej poleci z wrót na x-7 )
    - ranga sorki ale na wrotach hadesu
    - rozwój konta po PP , klep wrota Zeta po klucze i cdd, zrób dron Zeus, klep kappy po herkulesy, klep hadesy po kryształy bo po połączeniu havoc i herkules zrobisz design spartany i ten jest obecnie docelowy. Co do laserków to obecnie prometheus jest sens ulepszać inne raczej nie, dostępny jest z misji a potem trudniej ale można go składać.

rrr-roger500-rrr i CEEz.^ lubią to.
  3. CEEz.^

CEEz.^ User

Posiadam 17 lvl, ale chyba 50kk do 18. (Większy lvl coś teraz daje? W DO misje zawsze były bezsensowne, mało opłacalne - chyba że coś się zmieniło).

Co takiego jest w tych wrotach hadesu, że aż tak tam ranga leci? No i skąd się bierze te moduły do statku xD Już gram 2 dzień od powrotu i powiem, że jest ciężko ^^

4. _xxhumi

_xxhumi User

Podobnie jak kolega wróciłem po kilku latach i póki co to zauważyłem, że:
    - Zbieranie lf4 ma sens, ale głównie po to, by łatwiej było zbierać lasery prometeusz. Co prawda w tym czasie trochę polatasz na lf4, ale ulepszanie ich to raczej sprawa drugorzędna i lepiej ulepszać wyżej wymienione "promki"
    - Co do ulepszania osłon to podpinam się do pytania, bo też ciężko mi coś stwierdzić na ten temat
    - Ulepszenie dronów jak najbardziej wskazane (najbardziej się opłaca ulepszać)
    - Na tą chwilę bardzo dużo graczy lata na designie solace ze względu na moduły ulepszeń do niego, które między innymi dają 15% do dmg na NPC, (coś tam jeszcze jest na osłony i hp) no i chyba jedno z najważniejszych - czas oczekiwania na umiejętność na hp dla tego dresu wynosi tylko 1,5 minuty
    - Cyborg jak dla mnie jest bardzo dobrą alternatywą dla solace, ze względu na +1 generator, +1 laser i 10% do dmg bez względu na to, czy Pvp czy PvE, ale nie posiada jakichkolwiek modułów ulepszających. Od czasu do czasu jest event, gdzie można dostać cyborga z zety. Mi się udało i powiem szczerze, że nie narzekam i póki co jest dla mnie bardziej praktyczny, patrząc na to, że posiadam tylko jeden moduł do solace
    - Wrota wrota wrota, szczególnie zety się opłaca podczas eventu na podwójne nagrody z wrót. Zbieranie boxów na podwajaczu jest spoko opcją. W ciągu tygodnia mam złożoną zete plus niecałe 300 000 uri, zbierając po 3 godziny dziennie. Polecam wykonowyać misje dzienne, bo w bardzo krótkim czasie masz zarobione na nich 7-8 tys uri. Misję spoko opcja, dk i mk to niby coś idzie zarobić- musisz porównać z innymi sposobami i zobaczyć jak na tym wyjdziesz
    - Przez łączenie serwerów nie ma co zawracać sobie głowy rangą, bo poprzeczka jest postawiona bardzo wysoko. Najlepiej się skupić na robieniu wyposażenia, ranga potem. Bardzo pomocne przy wbijaniu rangi są wrota Hades.
    - Pomysł na rozwój jak najbardziej na miejscu. Dodałbym do tego PP, promki po lf4 no i solace
    Pozdrawiam

CEEz.^ lubi to.
  5. warrriat

warrriat User

1. Co do osłon na ten moment najlepszymi osłonami są B03. Podstawowo ta osłona daje tyle co B02 na 16 poziomie ulepszeń. (tu ilnformacja ile dokładnie mają https://board-pl.darkorbit.com/thre...-ulepszonych-przedmiotow.113323/#post-1009061)
    2. "Trzecia gala" o której wspominałeś to nic innego jak mamy blacklight (tu możesz o nich poczytać https://board-pl.darkorbit.com/threads/blacklight.111219/)
    3. Lasery prometheus są najlepszymi i najbardziej uniwersalnymi laserami jakie są obecnie dostępne. 10 możesz otrzymać z misji pozostałe musisz zmontować. Jednym z elementów potrzebnych do ich montażu są zielone klucze, dlatego zamiast je otwierać w poszukiwaniu LF4 lepiej je zachowaj. Na jeden laser potrzebujesz 75 kluczy, czyli po odjęciu 10 laserów, które zrobisz z misji, musisz zrobić około 55 zet na komplet laserów.
    4. Jeśli nie masz modułów do solace to faktycznie może być to problem, jednak nie warto robić specjalnie cyborga. Moduły są raz na jakiś czas dostępne w montowni, zazwyczaj w trakcie eventów. Sam I-oil będzie ci potrzebny do ulepszeń ale o tym później. Masz również szansę otrzymać go w tkacie eventów z wrót.
    5. Na ten moment w twoim wypadku skupiłbym się na robieniu zet na klucze i w związku z tym odpuścił herki.
    6. Co do kwestii ulepszeń ich system zmienił się od czasu gdy przerwałeś granie. Teraz są one dostępne tam gdzie montownia. Oprócz uri do ulepszeń będziesz potrzebował surowca RWA oraz wcześniej wspomnianego I-oil. W celu ulepszenia przedmiotu na poziom 16 będziesz potrzebował około 300 sztuk RWA. Wypada ono ze wszystkich wrót, jednak najlepszym miejscem na jego zdobycie są wrota na x-7. Koszt ulepszeń może wydawać się duży ale taki nie jest. Sam mam 47 prometheusy oraz 45 B03 na 16 poziomie. (tu więcej o ulepszeniach i odnowionej montowni https://board-pl.darkorbit.com/threads/faq-odnowiona-montownia-i-system-ulepszania.112902/)
    7. Najlepszym sposobem wbijania punktów rangi są wrota hades, oprócz tego bardzo opłacalne są alieny typu Minfire Behemoth. Ostatnio również był event na wrota gdzie dziennie bez problemu można było wbić 200 mln punktów poważania.
    8. Części do apisa i zeusa możesz kupić w montowni. Tu znowu pojawia się kwestia zielonych kluczy i pytanie czy warto je zużyć na poszukiwanie elementów dronów. Moim zdaniem nie.
    9. Obecnie misje pozwalają na wbicie dużych ilości punktów doświadczenia i poważania. Jeśli masz zamiasr w pewłni wykorzystać potencjał map blaklight musisz wbić 24 poziom. Oraz jak wcześniej wspomniałem są misje z blacklight, które oferują lasery prometheus. Jest również seria misji dająca amunicję.

Ostatnie edytowanie: 27 kwietnia 2020
    CEEz.^ i rrr-roger500-rrr lubią to.
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.