Powrót do gry po latach, prośba o pomoc w wybraniu serwera

Temat na forum 'Archiwum reszty' rozpoczęty przez użytkownika Zibi23, 8 września 2017.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. Zibi23

Zibi23 User

Cześć, witajcie!

Zaczynałem grę w DO około roku 2009/2010 na jedynym wtedy serwerze polskim i właśnie naszło mnie, żeby po latach wrócić. Niestety widzę, że wiele rzeczy uległo zmianom w tym przeokropne lagi w tak prostej rzeczy jaką jest wejście do hangaru. Jedna strona potrafi ładować się 30 sekund, to nierealne!

Czy to wina serwera, optymalizacji, czy może moja?
    Istnieje może jakieś rozwiązanie problemu, czy to może "normalne"? ;)
    Jeżeli tak, to niestety się wypisuję.

Pozdrawiam dawny [S^T] z PL1 ;)

2. Wina Bugpointu, ich dziurawych oraz zaniedbanych serwerów. Taki jest obraz gry w 2017 roku pustki na mapach, ochrona botów przez BP, game pay to win bez ładowania kasy sfe nie złożysz szybko oraz się zdziwisz jakie smaczki są np. mieszane klany z biciem swoich po plecach, przeganianie swoich z cubów oraz wybijanie map bo ziomek z klanu mieszanego sobie alieny tłucze. BP wprowadza coraz droższe i tragicznie badziewia za euro w celu wydojenia graczy co do euro-centa taki jest piękny obraz tej gry.

początkujący lubi to.
  3. Witaj po długiej przerwie, i za razem chyba żegnaj :p
    Długo by pisać odnośnie LAGów, BUGów, nierozgarniętych pracowników BP, supportu, etc. etc.
    Polecam przelecieć trochę forum, daleko szukać nie trzeba, chociażby pierwszy temat z brzegu:
    https://board-pl.darkorbit.com//threads/zolwi-transfer-danych.107908/
    Wszystkie problemy są im znane i pracują (ciekawe jak) nad ich rozwiązaniem. Generalnie gra się sypie wzdłuż i wszerz, tak więc jeżeli liczysz na fajną zabawę jak za czasów '09, to możesz ją zobaczyć chyba jedynie na YouTubie ;)

I taki mały edit odnośnie serwera, to na polskich chyba wszędzie hangar oraz GG działa beznadziejnie, natomiast sprawdź na GE1 lub jemu podobnych, tam jak dobrze pamiętam za równo jedno jak i drugie ładowało się bez większego problemu :)

Ostatnie edytowanie: 8 września 2017
    kris0211. i Zibi23 lubią to.
  4. Zibi23

Zibi23 User

Dzięki!
    Rzeczywiście na GE1 śmiga ;)
    Przynajmniej w porównaniu do innych serwerów :)

No nic, jeśli nie spodobają mi się nowości w grze, to się pożegnam już z tytułem na stałe...
    A szukałem w ostatnich dniach właśnie jakichś prywatnych serwerów, co by można było poczuć klimat '09, jednak takowych brak...

Jeszcze raz dziękuję i miłego :)

5. Proszę bardzo i wzajemnie ;)

Co do tytułu, to nie porzucaj na stałe, proponuję przeglądać co jakiś czas. Krążą pogłoski nt. łączenia serwerów, czy stanie się to faktem czy to tylko bujda na resorach tego nie wiem, aczkolwiek jeżeli do tego by doszło, to prawdopodobnie zwiększyło by się zaludnienie na serwerach, oraz prawdopodobnie poprawili by obecną optymalizację jeżeli chodzi o Hangar czy Galaxy. Jednak są to tylko spekulacje oraz moja mała nadzieja na "lepsze" DarkOrbit, jeżeli do tego nie dojdzie lub sknocą sprawę po całości (do czego mają niezwykły talent) to ja też prawdopodobnie kończę z grą, bo obecnie nie oferuje ona nic ciekawego :)

Zibi23 lubi to.
  6. MOD_M4

MOD_M4 Guest

Zamykam
    Pozdrawiam
    MOD_M4

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.