Powrót do gry.

Temat na forum 'Archiwum reszty' rozpoczęty przez użytkownika тєяяσя, 4 października 2016.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. Dzień dobry ! Otóż mam pytanie czy warto wracać do gry i zaczynać wszystko od nowa gdyż nie mam zamiaru wydać na tę grę ani złotkówki.

2. Szczerze jak nie zamierasz wydać ani grosza to się szykuj na długie, mozolne nabijanie poziomów i tworzenia uzbrojenia. DO mknie w coraz większe koszty gdzie kiedyś max po 20-30 k na strzał było z full elity to teraz ze 140-150 k nawalają + tworząc setki "rzeczy" które tylko coraz więcej kasy z ludzi doją.

3. -gustaf-

-gustaf- User

Czy nie lepiej polatac po mapach i samemu sie przekonac niz sluchac opinii innych.Kazdy ma inne oczekiania ii naczej podchodzi do tego.

4. Nie powiedziałbym ;) Dzisiaj nabicie starej FE to kwestia miesiąca? jak masz znajomości w grze to zaledwie parę dni, nie oszukujmy się BP dość mocno poszło na rękę nowym graczom.. Nabijanie poziomów? To samo z tego co pamiętam (choć mogę się mylić) od 18 poziomu masz dostęp do każdej mapy w DO, teoretycznie więc po co Ci większy? :) a tę 18 nabijesz raz dwa przy dzisiejszych standardach..
    Kolejne to zniżki na wszystko praktycznie, eventy na 2x nagrody z wrót, jak masz farta to robisz 5 zet i masz komplet havoców :eek: + kupę kluczy z których na bank idzie uzbierać co najmniej 70% Apisa..
    Co do reszty nie mogę się nie zgodzić, gra idzie w bardzo złą stronę mimo "prób" ze strony BP, które chce uczynić tę grę "nie P2W",
    a starą fullką nie poszalejesz, bo tak jak kolega napisał część serwera będzie Cię miała na 2-3 hity :)
    Ale dla chcącego nic trudnego wystarczy mieć dużo cierpliwości oraz odpowiedni plan na grę, a wszystko przyjdzie z czasem ;) Co prawda pozostała Ci gra dla samej przyjemności, bo o TOPkę nie ma się co za bardzo bić.. Szczególnie że nie chcesz wydawać złotówki, a to oznacza brak premki, która.. nie łudźmy się.. jest dość pomocna w grze :)

5. No zgadza się, ale jeśli masz znajomości tzn bdb klan i kumpli + mnóstwo czasu do gry to nie problem bez nich tak kolorowo nie jest.
    DO od kilku dobrych lat 5-6 może więcej nawet jest grą P2W przez wszystkie wprowadzone przedmioty za setki Uridium i ograniczenie ich dostępności na akcjach gdzie przy "złotych czasach" tej gry po pl serwerach po 3000-4000 ludzi latało każdy przedmiot praktycznie był dostępny przez licytacje to powodowało, że gra żyje a teraz co mamy na pl serwerach jak np Polska 2 pustki na każdej mapie. No wiadomo że Twórcy gry chcą zarabiać, ale bez przesady wszystko co wprowadzają na przestrzeni lat to tylko jest za Uridium bez włączenia tego do akcji lub ograniczaniu np jak z tymi statkami 1 sztuka na dzień gdzie przy najlepszym dawno temu golcowi 24 sztuki na cały dzień.[/QUOTE]

6. Alfa.Star

Alfa.Star User

ta gra zbliza sie do swojego konca jeszcze chwile temu tak z 2-3 lata bylo optymalnie ilosc graczy jak i wyposazenia. obecnie panuje trend wprowadzania bezuzytecznych rzeczy za ktore mozna pobierac $ bad tez dastep za uri na tyle drogi ze tez potrzeba $ na mhh aby cos nabyc. programisci nie maja czasu zajac sie powaznymi sprawami bo ciagle zajeci sa jakimis pierdolami

Andromeda5 lubi to.
  7. Andromeda5

Andromeda5 User

Ta gra jest już grą praktycznie tylko za pieniądze! Gdyby było inaczej miałbyś dużo graczy na mapach a są pustki.
    99,9% nowy graczy odchodzi z gry bo widzi, że nie jest to gra tylko wyciągarka pięniędzy z ludzi.
    Szkoda Twojego czasu na tę grę bo i tak za niedługo padnie ta gra.

Ostatnie edytowanie: 5 października 2016
  8. 3-4 lata budowanie konta? Przecież wystarczy poświęcić trochę więcej czasu na grę i może ze 100zł i konto w 3-4 miesiące ma minimum full havo, herc, lf-4 ale to już tam zależy kto jaki ma pomysł.

Ostatnio edytowane przez moderatora: 6 października 2016
  9. BA_Matroz

BA_Matroz User

Proszę o zaprzestanie off-topu i nie wdawanie się w spory.

Pozdrawiam
    MOD_Matroz

Andromeda5 lubi to.
  10. Ja niedawno założyłem sobie nowe konto dla zabawy i całe uri przeznaczam na kluczyki w promocji i otwieram na "helix potrójna szansa...":) Gram tydzień i po ostatnim helixie mam kilk B02, 2 LF4, kilka LF3, i latam leonkiem z 4 flaksami :). Obecnie buduje skylab by doić kasę na irysy. Ze skrzynek wypada mi też amunicja, energia, nano przedmioty do zbudowania statków czy nawet peta i jakieś laserki. Energie wykorzystuje na budowe Zety, a i z energi wypada lepsza amunicja. Mam 12 lvl misje nie są trudne i średnio dziennie zarabiam sobie 3k uri. Tak jak mówiłem to takie konto z nudów dla zabawy i ciekawości jak daleko zajdę :)

Polecam spróbować.

11. w 3-4 miesiace za 100 złotych chcesz miec konto z tym wyposazeniem co wymieniłeś ? To kolego powiem Ci ze Cie poniosło. Co rozumiesz przez wiecej czasu - zamień mi to na jednostkę czasu . Nie ma opcji żebyś miał hawo i herki w 4 miesiące ...

'' ale to już tam zależy kto jaki ma pomysł " - domyslam sie ze ten twój pomysł to kosztuje 100 zł.

12. Moje konto zrobiłem w 2 miechy na zbieraniu boxów po pare godzin dziennie, podwójne wrota i na lajcie jest, bez żadnych botów itd.

13. Dobra nie wnikajmy kto w ile konto zrobił, bo to zależy od naprawdę masy czynników:
    - czas
    - graczy na mapie
    - fart ( skrzynki / wrota )
    - doświadczenia
    - respektu na kubikach
    - $$$ ile wydamy
    - $$$ ile przelejemy
    - $$$ ile ubędzie nam, a mogliśmy kupić coś fajnego komuś/sobie
    - lagów internetu/kompa
    - chęci
    - lagów serwera
    - od ilości użytych bugów ( boxy - złota wega ) ( lasery - seprom )
    - poziomu doświadczenia

Chłopie czekałeś tyle czasu to poczekaj jeszcze trochę, aż ogarnął tą grę, bo szkoda czasu.

Przemyślenie " Dlaczego administracja ciągle wypowiada się w "pomóż" dzieciom, czy zwierzętom, a tutaj tylko jeśli chodzi o spam "?

Tak rygorystyczna polityka.

14. TUROK

TUROK User

A co do założyciela tego tematu .. Szkoda lat życia, by zrobić teraz sfe konto bez wydania kasy. Nie polecam zaczynać od zera. A jeśli zaczniesz .. Pograsz pewnie max ze 1-4 miechy i ci się znudzi gra(ciągłe padanie, brak odp. wypo do walk z alienami, graczami). Łącznie by mieć teraz sfe konto musisz wydać ok. --- 30 - 40 mln uri(wrota, pp, statki, wypo itd.) bez rabatu i premium. A samo zdobycie takiej ilości uri potrwa z mojego doświadczenia(prawie 10 lat gram) bardzo, bardzo długo(oczywiście grając uczciwie, nie na jakiś wspomagaczach).

15. BA_Matroz

BA_Matroz User

Brak aktywności, zamykam.

Pozdrawiam
    MOD_Matroz

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.