PP pod Boxy

Temat na forum 'Archiwum reszty' rozpoczęty przez użytkownika LaPulga, 7 września 2015.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. LaPulga

LaPulga User

Chciałem się zapytać jak Przydzielić PP pod Boxy tak aby nie wydawać na niepotrzebne PP. Po prostu narazie na Boxy bez Grubych i wg... Mam już Teorie grawitacji 2 5/5 i Ekonomia Kosmiczna 1 2/2 . Jak dokonczyć nie wydawając PP na niepotrzebne żeczy ??

2. Tak wygląda profil na maxa w boxy,
    (jest mały błąd, nie trzeba robić kalibracji, więc z 38 pkt, robi się 35 :)

3. SλώczγK

SλώczγK User

zapomniałeś napisać bonusu uri za ekonomie kosmiczną I

4. Ekonomia kosmiczna I nie ma znaczenia jeśli dalej zrobiliśmy ekonomie kosmiczną II, gdyż jest ona rozwinięciem tej pierwszej :)
    Jedna z drugą się nie dodają, to jest jedna ta sama umiejętność, tylko że BP rozdzielił na dwie ikonki.

5. SλώczγK

SλώczγK User

no to mnie zagiąłeś tego nie wiedziałem :oops:

6. A ile energii i uri się zdobywa na full pp na boxy? Bez peta i podwajacza

7. Tego Ci nie powiem, bo bez podwajacza i peta to jak jedzenie zupy widelcem ;p

Profil pilota na maxa rozwinięty w boxy.
    Pet 15 lvl, mech. zbierania na 3lvl, 12 protokołów wydobywczych.
    Podwajacz.
    ====
    Wartości nagród które wypadają z boxów (mapy bitewne):

URIDIUM:
    kiedy podnoszę ja: 81, 202, 403
    kiedy podnosi PET: 110, 274, 548

ENERGIA GG:
    ja: 4
    PET: 5

8. To ładnie, czyli w godzinę nawet przy dzisiejszym 'szczęśliwym' wypadaniu to 20k można dobić i ze 100+ energii :)

9. No można te 20k wyciągnąć, ale nie łudź się, że tak dobrze będzie przez cały dzień / noc, bo z czasem urka i energia wypada rzadziej.
    Te 12.000-15.000 urki i ok. 50-120 energii na godzinę można bez problemu wyciągnąć.

10. "
    URIDIUM:
    kiedy podnoszę ja: 81, 202, 403
    kiedy podnosi PET: 110, 274, 548

ENERGIA GG:
    ja: 4
    PET: 5
    "

Czy ktoś mi może wyjaśnić jakim cudem taki zysk ze skrzynek??? :O Logicznie licząc to:
    Bazowy zysk: 100%
    Profil: 20% + 12% = 32%
    Pet: 12*3% = 36%

+ Podwajacz: x2

Sumując masz 336% więc max to 336 uri ze skrzynki co normalnie powinna mieć 100 uri (chyba że na bitewnych są skrzynki które mają więcej uri niż 100 maksymalnie) - a Ty napisałeś 403 Ty i 548 Pet???

Jak to jest możliwe? :D

11. BA_ASTRAL

BA_ASTRAL Guest

12. O to jest potężne narzędzie - nie wiedziałem że takie istnieje :)
    Dzięki wielkie za info.

13. Adzeus

Adzeus User

Kolego każdy matematyk Ci powiem że % się NIE DODAJE ! Jeżeli wyliczasz cokolwiek zawsze musisz liczyć procenty osobno.

14. Ściągnąłem liczyk i wg obliczeń wychodzi że powinienem zbierać po 2 energie ze skrzynki mając 3/5 w Teorii Grawitacji II a nadal zbieram po 1 energi... Nie mam podwajacza ale mam premke. Sprawdziłem mapy zwykłe i bitki i nadal po 1 energi.

Ktoś mi odpowie dlaczego?

15. Premka nie zwiększa urki z boxa :)

16. Adzeus

Adzeus User

2 energie masz od 150%, właśnie taki masz podstawowy bonus na bitkach, żeby podnosić 3 energie musisz mieć co najmniej bonus w wysokości 250% i adekwatnie w górę.
    Nie wiem jak jest w dark orbit, ale oficjalnie licząc bonusy do czegoś musisz uwzględnić bonusy bonusów, tzn. kupując 1 protokół wydobywczy na 1 lvl który daje ci 1% to masz bonus wysokości 101%, ale dokupując 2 protokół na tym samym 1 lvl nie możesz dodać sobie kolejnego % lecz musisz wliczyć go w poprzedni wynik, co nam daje 101% + 1,01%=102,01%.
    100+(100*1%)+(100*1%+100*1%*1%)=102,01% (jest to sposób na liczenie samych bonusów a następnie dodanie podstawy, gdzie pierwszy nawias zawiera obliczenia dotyczące pierwszego protokołu, drugi natomiast drugiego, NIEPOLECAM tego sposobu)
    Wynika to również z prostszego działania 100*101%*101%=102,01%
    Wskazówka dla tych co nie wiedzą- wstawiam wartość 101% dlatego aby policzyć od razu wartość podstawową z wartością bonusu.
    Oczywiście ta 0,01% zostanie przybliżona do całości, a że zachodzi równość 0,5>0,01 to wartość tego bonusu wynosi 102% po przyrównaniu. Ale do czego zmierzam, na tej bardzo niskiej wartości różnice są niewielkie ale jeśli weźmiemy pod uwagę np bonus do laserków to ujrzymy różnicę, np laser LF4 podstawowe bicie to 200. W poniższym działaniu uwzględnię kilka bonusów.<statek,PP,drony-havock,seprom>
    ((((200* 105%)*112%)*120%)*160*)=451.584=452 w przybliżeniu ,
    natomiast jeżeli dodamy procenty i pomnożymy to wyjdzie nam totalna głupota, gdyż 200*497%=994 ..... co jest jak najbardziej NIEPOPRAWNE...

Oczywiście nawiasy w moich wyliczeniach są jak najbardziej zbędne, gdyż mnożenie jest przemienne, nie mniej jednak użyłem ich aby było lepiej widać to, co robię. Nie zbieram zbytnio boxów więc nie wiem jak to dokładnie wygląda, ale zgodnie z prawami matematyki powinno być tak samo jak w kwestii laserków :)

PS. Tak w skrócie, każdy następny procent liczysz od wartości poprzedniej liczby z poprzednim procentem.
    Mam nadzieję, że pomogłem :)

I jeszcze 1 ale pamiętaj że protokoły dotyczą tylko Twojego peta i podnoszonej przez niego skrzyneczki.

Ostatnie edytowanie: 4 listopada 2015
  17. #DAS^BOOT#

#DAS^BOOT# User

Czy warto waszym zdaniem zresetowac profil (24 pp rozdane w grube i banke) i zrobic te 20% w boxy , do tego podwajacz a za zarobione uri otworzyc miejsca na protokoly i zainwestowac w wydobywcze?

18. infex1122

infex1122 User

Ja tak zrobiłem, w sumie trochę zeszło zanim zrobiłem full wydobywczych + radarowe, bo po 1. to kupić, po 2. odblokować sloty, ale no wydaje mi się że się opłaca. Jeszcze jak byś kupował podwajacz na następne 2 miesiące to już raczej na pewno : )

19. Adzeus

Adzeus User

Opłaca się ale tylko pod warunkiem że podwajacz kupujesz, w innym przypadku minie dużo czasu zanim Ci się to zwróci.

20. #DAS^BOOT#

#DAS^BOOT# User

Mam już 3 radary , a reszta do kupienia , w kombinacji 6 radarow i 6 wydobywczych no na oko 500k uri na taką przyjemność . Zbieranie oczywiście z podwajaczem.

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.