Opinie Próba Grozy 2025

Temat na forum 'Dyskusje na temat gry / Informacje zwrotne' rozpoczęty przez użytkownika TL_Eviana., 14 października 2025.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
  1. TL_Eviana.

TL_Eviana. Team Leader Team Darkorbit

Witajcie Kosmiczni Piloci!

Event "Próba Grozy" rozpocznie się w 15 października o godzinie 10:00 (LST) i potrwa do 2 listopada do godziny 23.59 (LST).
    Zmierz się z samym sobą w bitwie na spryt w wydarzeniu Próba Grozy. Ścigaj Przerażającego Kurkubitora i zgarnij jego lśniący zapas cukierków, aby zdobyć wspaniałe nagrody!
    Aby uzyskać więcej informacji, zapoznaj się z naszym FAQ: [Link]

Wasza Ekipa Darkorbit

cichyzabójca lubi to.
  2. czy ja mam rozumieć że te lasery są najmocniejsze teraz od wszystkich innych ?? 542 szkody podstawowej ?? czy to jakiś błąd ??

człowiek natrudził się by zdobyć 20 odysseuszy a teraz wychodzi laser który jest 300 podstawowych dmg pocniejszy ?? to chyba jakieś jaja są... chyba że to lasery na allieny i nie jest dopisane.... train boty się ucieszą... bo i tak nie banujecie nikogo a jeszcze wprowadzacie swojego bota który działa za premium hahahha no to jest już hit..

PokeTroX lubi to.
  3. 542 bazy +50% jak nazbierasz komplet czyli 813 ... 813 każdy z 18 laserów (jak wspomożesz firmę kilkoma groszami) :eek:
    ... nie mówiąc już o tym, że dali jako nagrodę w battle passie ... ale i tak ma Ci kluczy zabraknąć robiąc nawet passa na 100%
    ONLY MONEY

4. z tymi wrotami to jakaś kpina jest, rok temu, pare lat temu to jeszcze można było się pobawić, a teraz to chwila moment i wrota zrobione, coraz słabsze już są wrota vortexu

5. Cygan84

Cygan84 User

Specjalnie żeby boty się nie męczyły ;):p

6. no to będą o wiele mocniejsze niż odysseusze z promkami.... ta gra już podupada.. mam nadzieje że w nowym roku ogłoszą zamkniecie gry xd ahahaha

eventy które powtarzają się od kilku lat bez żadnych zmian z tymi samymi rzeczami... czemu jako nagrody nie dostajemy diamtronów,stopów,oilu,kryształow,RWA.... tylko najgorszy badziew jaki jest PIB,RB-214,rakiety,designy dronów które w ogóle są nie potrzebne jako wizualne haha tylko smieci w wyposazeniu.... jaki to ma sens na te czasy gry ??? za wszystko trzeba płacić a zebrać nic nie wolno...

Ostatnie edytowanie: 16 października 2025
  7. Ja bym do tych "skarbów" dodał jeszcze turbo potężne rakiety R-310 (te za 100 kredek), xenomit i kupony naprawcze - tego nie potrzebuje NIKT nawet gdy jest nowy i pierwszy raz się zalogował
    Jaka miłość do graczy ... taka wypas nagroda :rolleyes:

Radecki lubi to.
  8. a co mnie to obchodzi, nie dają rady vortexa klepać? To niech nie wchodzą ja też nie dawałem rady i nie włączałem bota żeby się pobawić we wrotach vortexu. Cygan powiem ci tyle że na co niektórych grach online nie ma tyle botów co w tej zepsutej grze. Znam taką jedną gierke i obecnie w nią pykam ale żeby bota spotkać to nawet nie ma opcji, od razu jest ban w celu kasacji konta i koniec. A tu to jest na wszystko pozwolone

-dshh14- lubi to.
  9. K0L0

K0L0 User

Jeśli Ci tak dobrze w tamtej twojej gierce to po co tutaj przychodzisz i się żalisz?

10. Po to żebyś się właśnie zapytał po co tutaj przychodzę i się żale

-dshh14- lubi to.
  11. Po to żeby gracze z LATAMI stażu mogli wyrazić co ich boli i co im nie pasuje w grze, w którą wpompowali mnóstwo czasu i pieniędzy, bo to jedyne co mogą zrobić. To nie jest hejt dla hejtu, a konstruktywna krytyka ... ale jak widać młodzi nie rozróżniają tych pojęć.
    Jak przez 10 lat będziesz chodził do knajpki na najlepszą pomidorową na świecie i po 10 latach kucharz zacznie do niej szczać to też raczej nie będziesz zadowolony i wyrazisz krytykę.
    ... i moje ulubione zanim się spocisz - "to przestań tam chodzić i po problemie" .... TAK przestanę, tylko najpierw spróbuję ostrzec innych przed tym szambem

12. K0L0

K0L0 User

Po 1 to gram w DO dłużej niż wy razem, po drugie żale na forum nic nie zmienią (od tego jest pomoc techniczna), także posty do usunięcia :)

13. Ojej dużo wcześniej nie zacząłeś ode mnie. Pomoc techniczna nie uwzględnia negatywnych opinii, więc nie ma sensu pisać do nich. A tutaj na forum jak dali żeby wyrazić swoją opinię na temat obecnego eventu no to wyraziłem się jasno o tym co myślę.:)

14. Po pierwsze cieniutki rage bait, taki na poziomie gimbazy. Po drugie - "proof it or never happened". No a po trzecie to ja z kumplami grałem w DO zanim Jaruzelski zabrał nam teleranek ... robiliśmy wtedy nasze GOLCE z kartki papieru :D
    Co nie nakłada automatycznego ZAKAZU umieszczania takich postów?
    Na szczęście jesteś NIKIM i możesz całe NIC ... owocnego spamowania i dalszych radosnych prób uciszania osób z nieprzychylnymi komentarzami dotyczącymi tego SŁABEGO eventu ... i jeszcze słabszych nagród ;)

15. K0L0

K0L0 User

Póki co to napisałem jeden post a to jest drugi, ciebie na forum widać w każdym temacie więc kto spamuje? Chcesz coś udowodnić? Udowodnij na mapie, tylko bez zalow jak tutaj co Ty na to żeby się sprawdzić?

16. a) bo mogę
    b) bo chcę pomóc nowym
    c) bo chcę pokazać niedowiarkom brzydką prawdę o tej "pięknej" grze ... i strasznie mi smutno z powodu tego, że strasznie dużo osób podziela podobną do mojej opinię
    i najważniejsze d) bo po to powstało forum językowe - możemy dzielić się opiniami w ojczystym języku pomimo grania na różnych serwerach
    JA jestem za stary ... a ty masz za krótkiego LF-a :eek:, wolę bitki na cięte riposty i mocne argumenty, no ale do tego potrzeba mięć więcej niż 2 szare komórki bijące się o trzecie miejsce

-dshh14- lubi to.
  17. Cygan84

Cygan84 User

Heh, co 2 godziny wywala z gry xD

-dshh14- lubi to.
  18. Tutaj to nonstop wywala, bo oni jak się biorą za naprawę to tak naprawdę tego nie widać, mało kiedy że coś naprawią ale występuje wiele innych błędów w grze, że tego nie widać żeby coś naprawiali tylko jest tak jak jest w chwili obecnej

-dshh14- lubi to.
  19. ~SPRINT~

~SPRINT~ User

pobawiłem się troche kalkulatorem i wyszły mi takie obliczenia

założenia:
    statek z 15 laserami i 20 dronami wyposażony w 35 promków

obrażenia 1 lasera ze statku (z bonusami) - 500 dmg
    obrażenia 1 lasera z drona (z bonusami) - 600 dmg

suma całkowita bicia z x1 = 7500 dmg + 12000 dmg = 19500 dmg
    ----------------------------------------------------------
    zakładamy że interesuje nas tylko 8 laserów mortków (8 sztuk daje aż 40% do bicia)

1 promek - 250 dmg
    1 mortek - 759 dmg (542 dmg x 40%)

obrażenia 1 lasera promka ze statku (z bonusami) - 500 dmg
    obrażenia 1 lasera mortka ze statku (z bonusami, czyli plus minus podwojenie mocy) - 1518 dmg
    obrażenia 1 lasera promka z drona - 600 dmg

suma całkowita bicia z x1:
    7 promków na statku 3500 dmg
    8 mortków na statku 12150 dmg
    20 promków na dronach 12000
    suma: 27650 dmg

różnica w biciu z 8 mortkami wynosi 41,8% więcej dmg

ammo x4:
    19500 x4 = 78000 dmg
    27650 x4 = 110600 dmg

------------------------

koszty 1 mortka w oparciu o aktualną licke

1 mortek - 212 kluczy, z calej licki można zebrać 182 klucze, brakuje 30 kluczy

koszt w sklepie 15 kluczy 40 zl
    30 kluczy - 80 zl

zakladając że tylko z licki bedziemy brać mortki i zawsze kluczy bedzie brakowac, calkowity koszt 8 mortków wyniesie:
    8 mortków x 80 zl = 640 zl

20. Cygan84

Cygan84 User

Dadzą pewnie za jakiś czas do sklepu za kasę tak jak było z odyskami i asmo.