Problem z celami w nowym evencie

Temat na forum 'Archiwum reszty' rozpoczęty przez użytkownika Bober, 9 kwietnia 2020.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Tags:
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. Bober

Bober User

Witam dnia dzisiejszego podszedłem 2 razy do nowych wrót eventowych i po padnięciu w nich zauważyłem ze surowiec Byte Remnant nie zalicza się w celach eventowych. Pomimo zgarnięcia 550 tego surowca dalej widnieje u mnie ze ukończono 0/15000 w tym celu, problem dotyczy wszystkich celów związanych z surowcem Byte Remnant. Czy ktoś ma podobny problem ? A jeśli tak to wiadomo coś czy BP zajmuje się jego rozwiązaniem ?

2. TL_Eviana.

TL_Eviana. Team Leader Team Darkorbit

problem znany

3. MOD_MIKUS

MOD_MIKUS S-Moderator Team Darkorbit

Odkurzacz_Henry
    Proszę o nie powielanie wiadomości - napisałeś w wątku nt. dyskusji o evencie więc usuwam wiadomość z tego tematu.

Pozdrawiam,
    MOD_MIKUS

4. Skoro znany to czemu nie informujecie na forum o tym? Albo że problem zgłoszony czy w trakcie rozwiązywania? Tak to ludzie nic nie wiedzą i wszędzie pytają przez co zaraz będzie lament administracji i bany za próbę dowiedzenia się czegokolwiek.

Bober lubi to.
  5. TL_Eviana.

poniewaz nie było takiego odgórnego polecenia. Poinformowałam powyżej, że znany.

6. Czyli co? Bez zgody tego odgórnego macie związane ręce i nie możecie nic napisać na forum? Trochę to słabe w sumie. Można gdzieś złożyć skargę na tego " odgórnego " ?? Bo się gościu obija najwyraźniej i to strasznie. Błagam tylko nie odpowiadajcie mi że do pomocy technicznej... Bo poziom ich odpowiedzi jest zatrważająco niski... Zbyt niski..

7. Jak te dwusylabowe odpowiedzi? XD
    Ile to się emaili od supoortu dostało o treści "XD, "kk"
    Z radością bym spotkał tych pracowniczków.
    Co do błędu już nie występuje, przynajmniej u mnie. Za to jest problem ze strefą ochronną w tp.

8. jazon161

jazon161 User

to jest katastrofa poziom odpowiedz to zenada

9. Stalco1277

Stalco1277 User

To, że problem nie został jeszcze naprawiony, nie musi znaczyć, że ktoś się obija. Problem może leżeć gdzieś głębiej albo gdzieś w kodzie jest literówka i się posypało. Niektórym się wydaje, że to wszystko jest takie proste. Sam z własnego doświadczenia wiem, że to może trochę potrwać. Znajdź np literówkę w kodzie, który ma kilkaset tysięcy linijek ;) Nacisk niestety w takiej sprawie nic nie pomoże.

10. MOD_MIKUS

K*I*R*I*T*O jazon161 Konstytucja

To nie jest dział w którym można składać skargi. Więc proszę o zaprzestanie pisania takich postów w dziale do tego nie przeznaczonym.

Pozdrawiam,
    MOD_MIKUS

11. ??? Nie rozumiem twoich pretensji? Jakie skargi? Gdzie tu skargi widać?
    Ja się grzecznie PYTAM, ponieważ forum chyba służy od zadawania pytań na które chce się znaleźć odpowiedzi czyż nie? MOD powinien o tym najlepiej wiedzieć.

Zadałem dwa zasadnicze złożone pytania opisując jeszcze powód ich zadania tak aby żaden MOD czy kto inny nie miał wątpliwości a w odpowiedzi dostaje tekst że to nie dział skarg... Trochę nie trafione ale mniejsza.

Ponawiam moje pytania. Czy bez pozwolenia tego "odgórnego" nie możecie wy modowie niczego pisać na forum odnośnie błędów ich zgłoszenia itp.? I czy istnieje możliwość zgłoszenia gdzieś tego " odgórnego " ??
    Może jakiś MOD zna odpowiedź i się nią podzieli?

12. MOD_MIKUS

Drogi graczu,
    Tak jak masz napisane wyżej, błąd możemy jedynie zgłosić do centrali i czekać na jego rozwiązanie. Również pragnę Wam przypomnieć, że ludzie pracujący w centrali mają też swoje prywatne życia, sprawy i problemy, którymi też się muszą zajmować. Więc nielogiczne jest wymaganie od kogoś by był dostępny 7 dni w tygodniu, 365/366 dni w roku przez 24h/dobę i rozwiązywał wszystkie problemy. Tak jak wspomniał Stalco1277 błąd może być ukryty pośród dziesiątek tysięcy linijek kodu i jest to ciężkie do znalezienia. Więc proszę o cierpliwość.

Teraz odniose się do pierwszej części Twojej wypowiedzi. Czy pisanie, że poziom tej i tej osoby czy struktury jest zbyt niski to według Ciebie nie jest skarga? Czy pisanie, że poziom odpowiedzi to jest katastrofa to też nie jest skarga? Bo według mnie to jest skarga.

Pozdrawiam,
    MOD_MIKUS

13. Nie wymagam od nikogo by był dostępny 24/7 czy znalazł błąd w setkach tysięcy linijek kodu w 10 minut. Jednak jeśli już wiedzą o jakimś błędzie to mogliby wydać wam pozwolenie o poinformowaniu o nim na forum bo z tego co do tej pory widzę sami bez ich pozwolenia nie możecie takich rzeczy pisać jedynie jak już po jakimś czasie sam gracz napisze na forum to dostajemy odpowiedź " problem znany " skoro znany to nie można było poinformować graczy na forum? chyba od tego ono jest.

Nie to nie jest skarga tylko subiektywna opinia o danej strukturze, osobie. Gdybym chciał pisać skargę to po pierwsze w innej formie a po drugie nie na forum bo wiem że otrzymam odpowiedź typu " Nie jesteśmy od tego " itp.
    Napisał bym to w dziale skargi pomimo tego że jest tam tak pusto jak na półkach z makaronem w sklepie na początku epidemii..

Zwracam uwagę iż nadal nie otrzymałem odpowiedzi na żadne z moich pytań. Byłbym wdzięczny za udzielenie na nie odpowiedzi.

Ostatnie edytowanie: 11 kwietnia 2020
  14. BA_Matroz

BA_Matroz User

Witam,

wszelkie informacje jakie są wstawiane do oficjalnych ogłoszeń muszą zostać odgórnie wysłane przez centralę, nie możemy "na własną rękę" wstawiać ogłoszeń. Jeśli jest informacja wysłana od centrali do ogłoszenia, zostaje wstawiona od razu gdy osoba uprawiona jest przy komputerze.

Jeśli występuje jakiś błąd i powstaje o nim temat i mamy wiedzę o nim wtedy możemy potwierdzić, że problem jest już znany i przekazany programistom w centrali, lub poinformować, że wysyłamy informacje o błędzie. I jeśli ktoś ma podobny problem to spokojnie może taki temat na forum znaleźć (od tego jest wyszukiwarka). Programiści pracują normalnie na etacie i nie zawsze jest ktoś dostępny zwłaszcza w obecnych czasach (centrala znajduje się w Niemczech a tam skutki pandemii są o wiele większe niż u nas), a dodatkowo zbliżają się święta.

My jako moderatorzy czy administratorzy danego kraju nie jesteśmy od poprawiania kodu gry - a jedynie przekazywania informacji o błędach, lub w miarę możliwości posiadanych narzędzi pomoc graczowi. Więc również należy o tym pamiętać.

Z poważaniem i życzeniami zdrowych i wesołych świąt,
    BA_Matroz

15. Dziękuję za udzielenie odpowiedzi na pytania. Osobiście to dla mnie trochę słabe iż musicie czekać na zezwolenie centrali aby oficjalnie napisać o jakimś problemie który występuje w grze. Z doświadczenia wielu wie, że czasem na wiadomości z góry trzeba czekać kilka godzin lub nawet i dni. Często też informacja o występującym błędzie pojawia się dopiero wraz z notką o jego naprawie. ( i jak rozumiem że każdy to człowiek i wgl no ale bez przesady ) Trochę bez sensu że tak wam związują ręce przy czym bardzo niechętnie dzielą się niektórymi informacjami. No ale cóż nic na to nie idzie poradzić.
    Pozdrawiam i życzę wesołych świąt wszystkim.

16. TL_Eviana.

no niestety, takowe są ustalenia firmy i firma decyduje jak ma wszystko działać. Jak zapewne zwróciłes już uwagę, większość ogłoszeń wstawianych jest na konkretną godzinę, dotyczy to wszystkich państw, tak decyduje również firma. Otrzymujemy konkretne wytyczne, którymi musimy się kierować. Jesli chodzi zaś o błędy, to często jest tak, że informacja o tym, że coś będzie naprawione pojawia się wraz z informacją o przerwie technicznej i ta jest w miarę naszych możliwości wstawiana. Jeśli nawet takowej nie mamy, a wiemy, że to już jest zgłoszone, to w luźnych wątkach, czy dyskusyjnym lub w tym, o którym informujecie, że taki błąd jest dajemy znać, że złoszony już, abyście nie czuli się ignorowani. :)
    Równiez życze wesołych Świąt!

17. a -przez mniej wiecej godzine bylo dzis dobrze... skad znowu ten blad?

18. też macie problem z wrotami ze rozłącza serwer i bum życia idą w piach i od nowa trzeba robić

19. Stalco1277

Stalco1277 User

Nie spotkałem się z takim błędem. Jedynie miałem jakiegoś ostrego laga, który trwał ok pół minuty, lecz na szczęście w pierwszej fali.

20. Miałem to samo i to w nocy.Wywala połączenie,ponowne logowanie i wrota od początku bo zaliczyłem bum.Miałem tak ze 3 razy.

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.