Problem z serwerem Polska

Temat na forum 'Archiwum reszty' rozpoczęty przez użytkownika -lysy96-, 17 maja 2020.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
  1. -lysy96-

-lysy96- User

Siemanko, grałem w tą grę od 2008 do gdzieś 2011. Po latach chciałem wrócić i zobaczyć co jest jak to wszystko wygląda i napotkałem pewien problem. Miałem główne konto na serwerze Polska ( bodajże pl1). Aktualnie jak wchodzę w listę serwerów to tak jak mój kumpel ma ten serwer do wyboru tak mi go zupełnie nie wykrywa. Strasznie słaba sprawa. Prosiłbym o jakąś pomoc w tej kwestii i pozdrawiam.

2. MOD_MIKUS

MOD_MIKUS S-Moderator Team Darkorbit

Szanowny graczu,
    Wszystkie serwery polskie zostały połączone w jeden serwer. Poszukaj go w zakładce Europa Wschodnia.

Pozdrawiam,
    MOD_MIKUS

3. -lysy96-

-lysy96- User

To z jakiego powodu ja mam do wyboru tylko Polski 3 a kumpel ma polski 3 i normalnie polski?

4. MOD_MIKUS

MOD_MIKUS S-Moderator Team Darkorbit

Drogi graczu,
    Tutaj masz dokładne informacje odnośnie łączenia serwerów.

Pozdrawiam,
    MOD_MIKUS

5. -lysy96-

-lysy96- User

Problem jest taki że przy wyborze serwerów u niego to wygląda tak [​IMG] [​IMG] a u mnie to wygląda tak [​IMG]
    jak widać on ma do wyboru serwer polska ( na którym dawno temu razem graliśmy), tymczasem ja tego nie mam do wyboru z niewiadomych powodów.

6. warrriat

warrriat User

Wielce szanowny graczu, przed połączeniem z poziomu jednego konta mogłeś grać na kilku serwerach(przykładowo Polska 1, Niemcy 3 etc.). Nic nie stało na przeszkodzie, ku temu żebyś miał konta na 3 serwerach polskich naraz. Po połączeniu serwerów(w tym wypadku polskich, ale dotyczy to wszystkich, które zostały połączone) serwery te są niedostępne w wyborze jako oddzielne serwery bo funkcjonują jako jeden serwer. Wcześniej mając konta na trzech różnych serwerach polskich teraz masz je na jednym.

7. Warriat co ty bredzisz, jezeli miales 3 konta na serwerze pl1 pl2 i pl3 to mimo ze serwery sa połączone masz dostęp do kazdego z nich. Jasno bylo powiedziane ze konta te zostaja zachowane i masz prawo grac na kazdym z nich z zachowaniem zasad OWH.

8. -lysy96-

-lysy96- User

No właśnie tak nie do końca.Do konta na którym miałem zrobione beta alpha gg i miałem vege full elite wszystko przepadło..

9. warrriat

warrriat User

Naucz się czytać ze zrozumieniem. Dokładnie to napisałem. 3 serwery funkcjonują jako jeden, ale jeśli miałeś konto na wszystkich 3 serwerach to teraz masz 3 konta na jednym serwerze.

Ale co tu nie jest zrozumiałe? Konte te są teraz na jednym serwerze.

Ostatnie edytowanie: 18 maja 2020
  10. Konta sa na jednym serwerze ale w liście serwerów funkcjonują osobno jeżeli byly na nich konta założone .

Czy logujesz sie na stare konto czy zupelnie nowe ? Jezeli na stare to powinna być opcja wyboru PL1 skoro na tym serwie grałeś prze połączeniem.

Ostatnio edytowane przez moderatora: 18 maja 2020
  11. warrriat

warrriat User

Tak owszem. Są na jednym serwerze, ale dalej możesz się pomiędzy nimi przełączać poprzez okno wyboru serwera.

12. -lysy96-

-lysy96- User

Problem jest właśnie taki że tak, loguje się na stare konto, lecz nie mam do wyboru serwera pl1 na którym miałem główne ( graliśmy tam razem). Jego wszystkie rzeczy tam są i zostały gdy z moim nie wiadomo co się stało. Zupełnie jakby zostało usunięte.

13. CM_Zero

CM_Zero Forum Moderator Team Darkorbit

Drogi graczu,

Wcześniej już zostało to wytłumaczone, ale opiszę to łącząc wszystkie wypowiedzi w jedną.
    Kiedyś były 3 osobne serwery polskie i na każdym z nich można było mieć inne konto (inny nick, inne statki, inne wyposażenie - dosłownie oddzielne konto). W pewnym momencie gry nastąpiło połączenie serwerów i wszystkie konta zostały przeniesione na 1 serwer polski. Oznacza to, że grając kontem załóżmy z pl3 możemy spotkać graczy z pl1 i pl2 itd. Jednak konta nie zostały połączone. Oznacza to, że możemy wybrać serwer pl1 i latać statkiem, jaki był na pl1, a po przełączeniu się na pl3 - zastajemy taki statek jaki był na pl3.

W dużym skrócie - wszystkie konta zostały zachowane, tylko że zostały przeniesione na jeden,
    wspólny dla wszystkich polskich kont serwer.

Jeżeli nie ma czegoś na koncie, co było przed połączeniem - napisz do pomocy technicznej.

Z poważaniem,
    MOD_ZERO

14. -lysy96- właśnie o tym krzyczy :) Wcięło mu główne konto z PL1. -lysy96- pisz do pomocy technicznej.Inaczej nic nie zrobisz.Powodzenia :)

15. -lysy96-

-lysy96- User

Dzięki i liczę że coś da radę zdziałać. Jak na tamte lata vega full elite to było sporo poświęconego czasu i trochę siana. Liczę że coś z tego będzie

rrr-roger500-rrr lubi to.
  16. CM_Zero

CM_Zero Forum Moderator Team Darkorbit

★Lσкi★ Proszę korzystać z opcji edytowania postów zamiast pisać jeden pod drugim.

rrr-roger500-rrr lubi to.