Problem z Ulepszaniema

Temat na forum 'Archiwum reszty' rozpoczęty przez użytkownika -Arni5-, 6 listopada 2015.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. -Arni5-

-Arni5- User

mam problem dotyczacy ulepszania
    no to tak
    ulepszylem irki z 4 poziomu na 14 a dalej szkody sa takie same :(
    czy moglby ktos powiedziec o co chodzi?
    z gory dziekuje

2. BA_Matroz

BA_Matroz User

Ulepszenie dronów nie obniża poziomu ich szkód, aby wyzerować szkody należy w hangarze naprawić drony ;)

Pozdrawiam
    MOD_Matroz

3. Blackjack

Blackjack User

Prawdopodobnie chodzi o szkody WYRZĄDZANE przez "zestaw", a nie otrzymywane, chociaż one też powinny być mniejsze bo ulepszenie drona daje 1% do osłony.
    Mam podobne doświadczenie.
    Mając irki na 8 poziomie średnie hity wynosiły 6.5 do ponad 7 tysięcy.
    Z tym samym zestawem laserów i podniesionymi o 1-2 poziomy L-4 i Irkami na 13 poziomie hity nie przekraczają 7 tysięcy, a wręcz oscylują na poziomie 5 500 -6 000.

-Arni5- lubi to.
  4. -Arni5-

-Arni5- User

o tak o to mi chodzi. Ja bije od 4 do 5 tysiecy przed ulepszeniem jak i po ulepszeniu.

chodzi mi oto ze szkody czyli obrazenia :) mam wciaz takie same obrazenia na npc czy innych graczach i niewiem co sie dzieje :(

Ostatnio edytowane przez moderatora: 7 listopada 2015
  5. A najlepsze lasery w Waszym wypadku znajdują się w dronach, czy też nie? Sprawdź jeszcze do tego, czy irysy są na maksymalnym poziomie, ponieważ również ich naprawa jak napisał Matroz ma znaczenie. Poproszę screena z dwoma konfiguracjami i z poziomem dronów, bo na razie możemy tylko ''spekulować'' ;)

Pozdrawiam,
    MOD_SZYBKACOBRA

6. -Arni5-

-Arni5- User

to tak jeden irys juz jest na poziomie 16 ,4 irki na poz 15 i 3 irki na poz 14. Najlepsze lasery mam na statku czyli jedno lf4 i reszta lf3

[​IMG] [​IMG] [​IMG] 2 konfa taka sama

Otrzymujesz ostrzeżenie za złamany punkt regulaminu:
    2.3. Zaśmiecanie, spam, flood, off-top, double posting
    Double posting - pisanie postu pod postem.

Pozdrawiam,
    MOD_SZYBKACOBRA

Ostatnio edytowane przez moderatora: 7 listopada 2015
  7. Blackjack

Blackjack User

Tak.
    W moim przypadku LF-4 - ulepszone do 13 poziomu i LF-3 - te lekko ulepszone - są na dronach.
    Pamiętam, że przed eventem hity 6.5 - 7.3 tys. były normą (na amunicji x-1 z sepromem)
    Mam nadal tą samą konfigurację, ulepszone o 3 poziomy drony, a hity znacznie niższe.
    Poziom dronów - 6.
    50% lordakii muszę dobijać na dwa strzały, kiedy wcześniej 100% padało na hita.

8. -Arni5-

-Arni5- User

czyli teraz mam naprawic drony?
    dalem teraz te lf4 na drony i dalej tyle samo bije :/

9. Blackjack

Blackjack User

Ulepszenie drona daje 0.4% dmg na poziom dla lasera i 1% do osłony.
    To wartości praktycznie pomijalne.
    Możesz tego nie zauważyć, jeśli tolerancja "salwy" jest większa niż ponad 1 tys. pkt.
    Ja widzę u siebie dmg 5200 i za chwilę 7300.

10. -Arni5-

-Arni5- User

ale
    u mnie sie salwa nie zwieksza ani nie zmniejsza :(

11. Jeżeli próbowałeś dodać załączniki, a nie udało się (tak najwidoczniej wyszło), to polecam skorzystać z jakiegoś hostingu do robienia grafiki.
    Ostatnio zdarzały się podobne błędy z zaniżoną salwą:
    https://board-pl.darkorbit.com//threads/problem-z-dmg.100745/#post-861731

Jest ich więcej, jednak jedyne co mogę dodać to możliwe, że jesteście kolejnymi osobami, które mają ten problem. Zgłoście się najlepiej do supportu i tam opiszcie jeszcze raz najdokładniej jak możecie ten problem.

Pozdrawiam,
    MOD_SZYBKACOBRA

12. -Arni5-

-Arni5- User

czyli napisac do supportu?

13. Tak, najlepsze wyjście z tej sytuacji.

Pozdrawiam,
    MOD_SZYBKACOBRA

14. -Arni5-

-Arni5- User

odpisali ze ,,roznica nie jest zauwazalna tylko zwieksza sie maksymalna wysokosc szkod tyle,, ale nawet sie nie zwiekszyla dalej bije tyle samo i nie zwieksza sie wysokosc szkod :mad::mad::mad::mad:

15. LaserFire3

LaserFire3 User

Najłatwiej sprawdzić to na osłonach, nie na laserach- na przyszłość.

16. MOD_AL

MOD_AL User

Zamykam.

Pozdrawiam!
    MOD_AL

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.