Proces

Temat na forum 'Archiwum reszty' rozpoczęty przez użytkownika Ric0, 19 grudnia 2019.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. Ric0

Ric0 User

Witam

czy to normalne że podczas latania po mapach i skakania przez porty proces nie związany w ogóle z grą zabierał mi tyle ram? strasznie mi muli od tego i nie wiem jak to wyłączyć

2. Ankalagon

Ankalagon User

A dokładnie o co ci chodzi, o antywirusa który działa Ci w tle i pożera zasoby?
    HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Policies\Microsoft\Windows Defender
    Przechodzisz do Turn off i wybierasz disabled, nie zapominając o wpisaniu nowej wartości w rejestrze.

Odradzam wyłączenie antywirusa. Lepiej sprawdź jakie procesy przy uruchomieniu/działaniu są zbędne i je wywal.

Innym sposobem jest zainstalowanie innego antywirusa to ten windozy sam się powinien dezaktywować.

Ostatnie edytowanie: 20 grudnia 2019
  3. Laser_Jet

Laser_Jet User

Miałam to samo na lapku z 2006 roku - pomogło ustawienie grafy na 2D i minimalnych wartościach wyświetlania.

4. Ric0

Ric0 User

właśnie to jest dziwne bo zżera mi gdy latam po mapach i nie da się tego wyłączyć zresztą jakby się dało to bym jakoś skasował defendera z windowsa bo nie chodze po szemranych stronach i ccleaner w zupełności mi wystarczy rozważyłbym też zainstalowanie innego typu bitdefender (podobno najlepszy na rynku) jednak dopóki ten proces msmpeng.exe nie przestanie zżerać zasobów to nie ma takiej możliwości bo już całkiem by mi muliło nie da się dodać jakoś przeglądarki lub gry to listy wykluczeń żeby go w ogóle nie skanowało podczas gry ?

5. Ankalagon

Ankalagon User

Zrób sobie fixa systemu i sprawdź logi po czyszczeniu i będziesz wiedział co nie gra. możesz mieć nieaktualne oprogramowanie/sterowniki bad sektory na dysku lub inne błędy. Jak tego nie zrobisz to się raczej niczego nie dowiesz. To samo przy uruchomianiu systemu - może niepotrzebnie skanuje pliki, które nie są do niczego potrzebne. Generalnie ten problem jest w 90% powiązany : defender/ adobe / i coś jeszcze. Ja takim znawcą nie jestem ale w necie znajdziesz sporo info na temat tego pliku, są też fora, na których znajdziesz gotowe rozwiązania.

Natomiast co do wyłączenia Defendera sposoby, o których wspominałem wcześniej działają jednak jak się zrobi to niechlujnie to wyłączysz defendera ale nie koniecznie razem z tym procesem. Jeśli chodzi o usunięcie definitywne defendera to na poziomie już postawionego systemu nie wiem czy komuś się to udało szczególnie jeśli mowa o win8 lub 10.

Ostatnie edytowanie: 23 grudnia 2019
  6. mm70_9

mm70_9 User

Tak serio to problem jest gdzie indziej... :
    • niskie zasoby urządzenia;
    • przestarzałe definicje Windows Defendera;
    • przestarzały rejestr Windows Defendera;
    • infekcja wirusowa;
    • Skanowanie własnej lokalizacji przez Windows Defender
    Rozwiązaniem jest podniesienie RAM 8gb ale nie koniecznie, aktualizacja Windows i aktualizacja programu antywirusowego. Problem pojawia się również gdy używamy bluetooth lub mamy podpięty dysk zewnętrzny. Najprościej to ubić zadanie :)

7. Ric0

Ric0 User

no więc tak po wielu dniach walki z laptopem wyczyszczeniu go, skanowaniu różnymi programami pod kątem wirusów, sprawdzeniu temperatur oraz wykresu który wskazuje że nie występuje throttling wcale nie mam już pojęcia co jest nie tak dokupię jeszcze te 8 GB ram może coś pomoże w co wątpie jednak jest coś co mnie martwi mianowicie temperatury procka, pamięci i karty graficznej w stresie są ok jednak 82°C płyty głównej to chyba nie jest normalne. druga sprawa dotyczy tego że po przejrzeniu całego oprogramowania nie mam w ogóle javy na komputerze mimo że była to zniknęla - zawsze jakieś problemy po aktualizacjach windows 10 może to wpływać właśnie na spadki FPS ?

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.