PROGRAM

Temat na forum 'Archiwum reszty' rozpoczęty przez użytkownika dariusz, 26 maja 2015.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. dariusz

dariusz User

Witatam chcę przedstawić sytuację z wczoraj mapa 3-6 godz od 18 -21 , mianowicie gracze z klanu onyx ,mmo serw pl2 bezczelnie latają na programie namierzającym , a stabilna osłona u niektórych członków tego klanu trwa UWAGA 10 sek , poza tym , widzę że wychaczanie zawsze trafia w statek nigdy w alieny mimo że tam mnóstwo protek i krystalinów i tych z ewentu , przecież to już tragedia jest konto mam na full gram od 7 lat widzę co się dzieje , czemu nie wprowadzicie tego skanu który był wcześniej ? .Przez jakiś czas był spokój , a teraz ?. Nie jest to tylko zauważone przez mnie .Po za tym proszę o uważne sprawdzenie kont przed przyznaniem nagród ewentowych ,gdyż co niektórzy nabili sobie celowo na tych samych statkach po kilkanaście a nawet kilkadziesiąt razy .

2. Andromeda5

Andromeda5 User

Daremny trud, to nie wina tych nieuczciwych graczy tylko Producenta Gry. Od tylu lat Wszyscy wiedzą, że jak da się możliwość oszukiwania to gracze to zdobią.
    I w "Evencie Plaga" BP założyło z góry ze wygrają go w dużej mierze nie uczciwi gracze. Przecież gdyby Event był przeznaczony dla uczciwych graczy zostały by wprowadzone ograniczenia np:
    - konto zbite na mapie x-1 nie będzie uwzględniane w rankingu Plaga;
    - maksymalnie tego samego gracza można będzie np. ubić 10x na dzień do rankingu Plaga;
    Proste ograniczenia a wyeliminowały by w dużej części oszustów.
    A tak widzieliśmy cuda: latamy po 10 godzin po mapach bijemy Wszystko co się rusza i nabijamy np. 15k w rankingu; a gracze z naszej firmy których nigdzie nie było widać w kilka godzin nabijają 30k w rankingu.
    Przecież to było do sprawdzenia i zweryfikowania. Setki graczy to widziało, ale nie ludzie którzy powinni dbać o dobro gry.
    Gra była i jest przeznaczona dla nieuczciwych graczy. Nic od wielu lat się nie zmieniło, teraz kantuje się w grze subtelniej (no poza "klikaczami" to już jest plaga i nikt już się nie kryje że używa klikacza). Jak do tego dodamy wykorzystywanie makr to już obraz jest pełny.

3. Marcin

Marcin User

dla tego czas na zmiany i BP powinie zmienić regulamin w którym to flash player ma prawo sprawdzać programy uruchomione na PC.
    a każdy klikacz powinien dostać PERM bana jak to było zapowiedziane po ostatniej wielkiej fali banowania że następnym razem posypią się perm bany bez tak zwanych tylko kar na konto... a tutaj co... np. puszingowcy dostają za puszing po miesiącu bana i 50% PD na minus,
    NIE tutaj powinny się sypać PERM Bany.

No cóż ale jak ich zbanują to kto będzie płacił na tą grę ?

4. dariusz

dariusz User

Kto będzie płacił - dobre pytanie , ale wyjaśnię sprawa prosta 1 mln uri na mhh -300 zł , kupno programu (nielegalnego) z licencją na rok , koszt - ok 100 zł co wybrać ? . Ale gdyby wyeliminować te wszystkie chwasty to co gracz kupi ? , ano kupi raz podwajacz , raz rabat , premium (premka według mnie to wymóg tej gry ;)), i od czasu do czasu uri . No ale to właściciel ma dbać .BP :)

5. Zumir

Zumir User

W dużej mierze to właśnie boty utrzymują tą gre, tydzień w tydzień wykupują rabat,podwajacz,premke i z pewności nie żałują na mhh

6. Koumuru

Koumuru User

A mnie ciekawi skąd wiesz jakie są statystyki zakupów robionych przez bociarzy. Ale że wścibstwo należy powstrzymywać - nie zapytam. Na moje oko jak ktoś zbiera 700 tys uri tygodniowo to sms'a nie opłaca mu się wysyłać, podobnie jak nikt nie kupuje piachu na pustyni. Ale ja nie jestem rodzicem producenta i nie zaimerzam mu prowadzić polityki finansowej.

Prawda jest taka, że nawet (a może w szczególności) byli modzi bawią się programami i farmami fejkowych kont - bo wiedzą jak by uniknąć bata.
    Ludzie na czacie piszą sobie na grupowych otwarcie że latają na bocie i jakoś system tego nie wychwytuje. Ja obecnie mam tygodniowego bana za literówkę.
    Z roku na rok jest gorzej. Wszelkie zmiany w regulaminie, od dawna uchodzącym za reżimowy, polegają tylko na dodaniu zakazów i zwiększeniu kar dla aktywnych graczy.

Inna rzecz, że powinien być z gry wygodny panel pozwalajacy zgłosić bota na bierząco. Tymczasem CM zwykli odpowiadać 'Pisz do supportu'. Nie ma się co dziwić, są od czata. Ale to nie w moim, nie w twoim interesie leży weryfikowanie uczciwości ich użytkowników. A tym bardziej nagrywanie ich i zbieranie dowodów. BP na tym zarabia, my możemy co najwyżej im zapłacić. By po iluś przelewach zorientować się, że nie ważne jak dobrze grasz, nieważne nawet ile przelewów rzuciłeś - nigdy nie dogonisz programu ani nie przebijesz go w możliwościach.
    Uczciwy gracz dochodzi w pewym momencie do wniosku, że skoro po np dwóch latach gry i dziesiątkach sms'ów nadal jest niżej niż gracz pokazujący się eventowo i nie płacący grosza, i może co najwyżej bić krysie z nudów, to może je bić też za darmo.
    Rozważam obecnie z żalem opuszczenie gry, bo uważam że przez tyle lat naprawdę dało się coś z tym zrobić. Coś więcej niż grożenie palcem.

Po pierwsze, należy sprawdzić osoby które mając powiedzy 21 poziom, siedzą w klanach złożonych z nostromo na 6lvl. Raczej nie robią w nich za kokoszki nad pisklętami. Nie trzeba wiele - wystarczy sprawdzić z jakiego ip zakładana była większość tych kont, lub czy nie są to konta "felek10, felek11, fewlek12, felek47". Sama ich aktywość (nastęujące po sobie logowania, potem sprzedaż skylab) mówi o tym czy są to konta faktyczne czy zarobkowe.
    Po drugie, warto aby któryś z adminów - skoro uważa że gracze "szkalują szanowane klany z zazdrości' sam przeleciał się po mapach, najlepiej ubrany w sfe, i zobaczył jak nocami zachowują się"zbieracze".
    A jeśli szczęście dopisze, to może zobaczy jak raz za razem pada się w swojej strefie ochronnej albo jak przez pół mapy próbuje się zbić z białki końcówkę hp żyletki z dwoma flaksami.

I teraz, drogie BP: Jeśli na gracza/klan wpłynie skarga lub dwie, może być to wynik zazdrości. Jeśli wpłynie ich 10, może być to wynik zmowy. Ale jeśli do licha wpłynie ich 40, to nie przypadkiem.

I ostatnia rzecz: Biorąc pod uwagę możliwości zarobkowe gry, nic nie stoi na przeszkodzie by na dany serwer posadzić kogoś, kto przynajmniej raz na dwie godziny będzie w stanie odebrać z takiego panelu informacje o aktywnym w danym czasie bocie i je zweryfikować. Niby jest to uciążliwe, ale wielu, naprawdę wielu ludzi w pracy musi pełnić określone obowiązki o określonej porze, by dostać więcej pieniędzy. Tak i kiedy boty znikną z map, uczciwi gracze zapłacą chętniej, bo pojawi się przed nimi widmo osiągnięcia celu - czy to skuteczności na mapach czy pozycji w rankingu.

kris0211. i dariusz lubią to.
  7. BA_Matroz

BA_Matroz User

Brak aktywności, zamykam.

Pozdrawiam
    MOD_Matroz

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.