Protokul omijania dla peta

Temat na forum 'Archiwum reszty' rozpoczęty przez użytkownika soleiuk, 28 marca 2015.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. soleiuk

soleiuk User

witam tak jak w temacie muj pomysl polega na tym by pet po zaistalowaniu tego protokolu omijal wlasty statek, bo zdaża sie i to dosyc czesto ze potczas zbierania surowca (palladium) nasz wlasny pet wlatuje pot nasz statek i wten o to sposub nasz pupilek nam przeszkadza w zbieraniu palki a to sie nie godzi z tym by nasz pet nam przeszkadzal wiec by bylo przynajmniej mysle fainie gdyby takii protokul byl i bylby przydatny

2. Czempion

Czempion User

Tak naprawdę to wolałbym, żeby to tego pomysłu nawet nie był wymagany protokół.
    I jestem za

3. kris0211.

kris0211. User

Całkowicie się z tobą zgadza. Jestem za.

PS (do autora) - Włącz funkcję poprawy pisowni. Będzie się lepiej czytać.

4. -gustaf-

-gustaf- User

Protokoly daja bonus lub zwiekszaja zasieg peta wiec musialby to byc mechanizm dajacy umiejetnosc.Jest mi to obojetne czy takie cos byloby bo przy jednym radarze pet mi nie przeszkadza a z mechanizmem wiecej by palil.

Ostatnie edytowanie: 30 marca 2015
  5. Kiedyś taka technika była zastosowana na zbieracza skrzynek przez PET,
    BP tłumaczyło to mniej-więcej tak: "Mechanizm działa zgodnie z założeniami, PET omija statek gracza by gracz miał możliwość samemu zebrać bonusową skrzynkę" -> w efekcie - Pet nie zbierał boxa gdy latałeś w jego okolicy, Pet Uciekał od tego boxa, oraz praktycznie nie zbierał prawie żadnego boxa gdy statek latał, bo "być może będziesz miał ochotę zebrać go samemu"... dopiero gdy odleciałeś wystarczająco daleko, to pet się zaczął interesować danym boxem.

a teraz wyobraź sobie takie działanie na palladium.
    Osobiście jestem na Nie.
    Chcesz by Pet zbierał gdzie indziej? - kup radarowe, wrzuć na peta, i jak on zacznie zbierać to od niego odleć - a on sobie dalej będzie tam zbierał. Uwierzcie, modyfikacja w owy sposób ani trochę nie polepszyłaby funkcjonalności mechanizmu. *(trzeba też myśleć o graczach którzy dopiero kupili peta więc zbieracz mają np. na poziomie 1, albo 2-gim, a nie od-razu 3-cim :)

Pozdrawiam, Neverek

6. soleiuk

soleiuk User

a tak rozumiem co tu napisales i wlasnie to by bylo chore bo ja też to troche pamietam ale może jak już maiom trorzke doświatczenia z tym to to moze by to jakos poprawili (chociasz niechce mi sie w to wierzyc)

7. XHudsoNX

XHudsoNX User

Jestem za,

I ps:
    Staraj się nie popełniać błędów ortograficznych bo jak przyjdą hejterzy na forum to nie dadzą ci spokoju. A tak to jest spoko pomysł.

8. G_12-Flax-

G_12-Flax- User

Błędy masz podkreślane na kolorek staraj się pisać bo z dyktanda pałka :D
    Pomysł nie do końca ma sens PET mógłby robić jakieś manewry zamiast stać albo latać za statkiem ale nawet gdyby były takie protokoły uridium na to bym nie wydał. Powód dla przykładowego palladium na peta wsadzasz protokoły zwiększające ładownię albo inne np. na atak.

9. BA_Matroz

BA_Matroz User

Brak aktywności, zamykam.

Pozdrawiam
    MOD_Matroz

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.