Przyszłość DO, pomysły, analize i inne.

Temat na forum 'Archiwum reszty' rozpoczęty przez użytkownika Wladimir50, 21 maja 2019.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
  1. _kamel_

_kamel_ User

Przyszłość będzie taka, że gra zostanie zamknięta.

2. mogli by dac prometeusz w kalendarzu a nie te lf4 nie potrzebne

3. Narzekasz na Lf4 w kalendarzu masz nawet Lf3 :D

4. wszystkie sprzedalem

5. RedCat313

RedCat313 User

Ech kolejny temat do spamu.

6. SλώczγK

SλώczγK User

chociaż tutaj możemy wylać swoje żale które i tak zostaną skierowane do archiwum bo mają nas głęboko :D

7. Laser_Jet

Laser_Jet User

My ze szwagrem posiadamy laptopy z 2006 r, w 2008 r gra chodziła - to mało powiedziane - śmigała !
    Wspomnę że dzisiaj dalej śmigają jak nasze składaki które lubimy smarować w piwnicy w bloku racząc się tym i tamtym -
    czy jest ktoś kto ma części do składaka "Wigry 3" mogą być "tajle" z "Jubilata" zrobimy z nich wypasionego Centuriona;)

Sorki - zjechałem z tematu - pozdrawiam wszystkich Moderatorów - liczę z ich strony również na pomoc co do "tajli" (części do składaka).

Ostatnio edytowane przez moderatora: 26 maja 2019
  8. Wladimir50

Wladimir50 User

od tego jest opcja "Napisz nowy temat" Pozdrawiam.

9. Niektórzy nie mają opcji "Napisz nowy temat" więc pewnie dlatego akurat tutaj Laser_Jet napisał.Pozdrawiam

10. IMO...

Na początku, jakim statkiem gram.

Server: PL

Solace/Dimisher
    LvL: 19(149kk do 20 :D)

Lasery:
    10 laserów prometheusa
    3 lasery LF-4 Paritydrill
    4 lasery LF-4 Magma-drill
    4 lasery LF-4 Hyperplasmoid
    15 laserów LF-4
    Więc lasery mam dobre, bez lf-3(chyba że w pecie)

Osłony:
    Full BO2(Te najlepsze)

Napędy:
    Full G3N-7900(Te najlepsze)

Drony:
    8 irków
    1 Apis
    Zeus dopiero 5 części :(

Havoc - 5(Dzisiaj dostałem 2 hehehehehee :D)
    Demony(te z halloween) - 13/12 (Aktualnie używane, bo havocków nie mam 9)

Pet:
    LvL: 15
    Odblokowane sloty na lasery: 8

Mechanizmy:
    1. Kamikadze lvl 3
    2. Lokalizator wrogów lvl 3
    3. Zbieracz skrzynek bonusowych/cargo lvl 3
    4. Zbieracz surowców palladium itd lvl 3

Protokoły:
    5 radarowe lvl 3

1. Największym problemem, wydaje mi się, że nie są "Auto piloty", klany mieszane, ale sam balans gry.
    Jest on bardzo trudny, bez premki i rabatu jest strasznie trudno coś zrobić, na palladium trzeba latać godzinami by złożyć tą JEDNA zete. A uwzględnijmy w to ludzi, którzy robią misje na graczy na 5-3, albo po prostu biją dla nwm, rangi która im zwiększa dmg... W końcu to gra PvP, nie PvE.
    Myślę, że gdyby to jakoś zmienili, ułatwili rozwój, byłoby łatwiej każdemu. Sporym ułatwieniem, są nagrody x2 z wrót w niedziele, ale wpierw je trzeba złożyć, mogliby jakiś dodatkowy event, 20% więcej szans na części do wrót dodać i byłoby kozacko..

2. Kolejnym problemem w mojej opinii oczywiście, są klany mieszane, opowiem Wam historie, która wydarzyła się nie wiem, 2-4 dni temu. Robiłem misje na graczy na 4-2, zauważyłem że jest baza MMO od []JD[] albo []JM[] nie wiem, nie pamiętam jakoś tak..
    Był tam taki hammerclaw, i zobaczyłem czerwoną kropke na mapie, podleciałem, zobaczyłem tam pusata i się rzuciłem na niego, nie miał osłon więc go troszkę (ciach) i zaczął uciekać, zobaczyłem że leci ten hammerclaw, więc ucieszyłem się, że mi pomoże i co się okazało ? zaczął leczyć tego pusata XD dosłownie walił mu rep hp i osłony XD to jest wręcz idiotyczne, to taka jakby dezercja, w wojsku jak się nie mylę, za dezercje się idzie do wiezienia, oczywiście rozumiem że to gra, ale przecież firma powinna jakoś reagować, w zadaniach sporo pisze, o wojnie z innymi, ale nie reaguja na dezercje.. Są też takie akcje, że leci sobie MMO z VRU i jak ja jestem w MMO, to wpierw zaatakuje mnie VRU, a MMO mu pomoże, moja własna firma, którą wybierałem na starcie gry, tracie w takich momentach sens, więc ja naprawdę nie wiem, po co są firmy, bo jedyna rzecz, w której firma gra role to event Inwazja, MMO VRU i EIC ścigają się w punktach. Ale mimo tych wszystkich wad, są też plusy. 3 dni temu jak dobrze pamiętam, pisałem troszkę na chacie, były tematy np o misjach na lasery prometheus, i po czasie jeden z graczy, którzy też tam pisali Harcerka z C*, postanowił mi pomóc w misji, spotkaliśmy się na 1-BL i mi pomagał zrobić misje, po czasie przyszedł też (ciach) i też pomgał, bo to chyba koledzy. Pomogli mi zrobić chyba 4 misje na BL te ostatnie, te najtrudniejsze. Za co jestem im wdzięczny za to obydwóm, bo bicie z 100 attendów i impulsów, dla kogoś takiego jak ja to katastrofa. Zdaje sobie sprawę, ze klany mieszane prawdopodobnie zostaną, już na zawsze, bo trudno to rozwiązać w konkretny sposób, ale gdyby MMO nie mogło bić MMO(chyba że wojna), sporo by to pomogło.
    Bo czemu tak naprawdę tego nie zablokować ? skoro nie można bić sojuszniczej bazy, dlaczego nie graczy ? Oczywiście wciąż zdaję sobie sprawę z tego, że to gra PvP, i mocniejsi i liczniejsi wygrają, ale powinny być jakieś ograniczenia..
    Ubicie gracza z własnej firmy z 20k expa - ? co to ma być ?xDD ludzie z misji dostaja w 100kk+ XD

3. "Auto piloty" to bardzo drażliwy temat dla graczy(nie komputerów) jak i ekipy(Nie wiem czemu XD). Do teraz nie rozumiem, dlaczego nie są banowane, jak ludzie na chacie za przekleństwa typu (ciach) itd. Wielu pisze, że to jakaś "centrala" im zabrania, ale no ludzie, serio ? centrala ? nie pisaliby regulaminu po to by go nie przestrzegać, na chacie jest porządek(zazwyczaj) na forum też jest porządek, Moderatorzy często karają itd, sam z tego co pamiętam dostałem może 3 warny, ale w samej grze, już nie. Na mapach x2 x3 x4 x5 x7 X-BL 5-3 i prawdopodobnie x6 są auto piloty, w każdej firmie. W wielu grach coś takiego jak "wspomagacz" jest karane banem i nawet skasowaniem konta. Sposobów na takie sprawdzenie, jest wiele, najlepszy jest chyba w grze, której nazwy podać nie mogę, z względu na to, że nie jest firmy BigPoint, ale myślę że truta, mental i body wystarczająco Wam wytłumaczą. Ekipa pisała tam na chacie, czy są, jak nie odpisywali to ban. Oczywiście w DarkOrbit można po prostu schować chat, ale myślę że teleportacja na jakąś mapę dla ekipy, albo okienko gdzieś na ekranie z tekstem Jesteś ? Tak | Nie na jakieś 2 minuty, po czym kicknąć nie byłoby problemem jak dla programistów i ekipy serwera. Jedynym plusem auto pilotów, jest łatwe zrobienie misji ale hej, pushing mówi ci to coś ? nie ubij ich za dużo bo jeszcze dostaniesz bana. :O Latałem sobie ostatnio po 2-7 bijąc komputery, i się baardzo mocno zdziwiłem, gdy zobaczyłem tam Szefa Generała, sprawdziłem go w topce, i długo szukać nie musiałem, bo znalazłem go na 2 pozycji. Tak. Zgadza się. Top 2 gracz - `ιммєиѕιту ツ noo albo po prostu bał się takiego flaxa jak ja i uciekał przede mną z 5 razy do teleportu, może po prostu ammo nie miał i się bał czy cuuuś....

I w dodatku, chciałbym Wam pokazać jeden temat w sprawie auto pilotów - https://board-pl.darkorbit.com//threads/oficjalne-ogloszenie-producenta-na-temat-botow.2295/

Ciekawe co się takiego stało, że już nie banują, bo kiedyś jak widać dalej, banowali za to..

PS: Ponownie przypominam - Zdaje sobie sprawę z tego że to gra PvP i jest to tylko moje zdanie.

Pozdrawiam serdecznie.

Edycja Eviana: Nicki graczy i wulgaryzmy zostały usunięte. Otrzymujesz blokadę na miesiąc, proszę zapoznać się z Regulaminem Forum.

Ostatnio edytowane przez moderatora: 27 maja 2019
  11. Turok112

Turok112 User

Z pewnością dlatego, że po ostatnim antybocie zbanowali zbyt wiele kont i to topowych przez co zmuszeni byli odblokować(kasa) więc zaprzestali dalszych banowań.

12. 1. Gra się dla przyjemności i zabicia wolnego czasu, nie by uczestniczyć w konkursie pod tytułem "kto złoży najwięcej wrót". Zatem nie porównuj siebie do innych, tylko patrz na siebie.
    2. Istnieje już wątek dyskusyjny związany z mieszanymi klanami. O tu: Dyskusja - Klany mieszane - Co robić?
    3. Tego punktu nie skomentuję z wiadomych względów.

13. Złoty

Złoty User

Ja tylko czekam na rozpoczecie kolejnej edycji banów jak pare lat temu pozdro misiaczki :D

14. ViperΔ

ViperΔ User

XDDDDDDDDDDDD

zmiany na forum tez sie licza?

15. Tia, zdecydowanie..

#Po miesięcznym banie za napisanie czyjegoś nicku