PSEUDO NAPRAWA SERWERA UNITY

Temat na forum 'Pytania ogólne' rozpoczęty przez użytkownika kloda1, 29 sierpnia 2025.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
  1. kloda1

kloda1 User

Witam mam pytanie odnośnie naprawy serwera UNITY ? kiedy on został niby naprawiony? w jaki sposób został naprawiony? czy ktoś potrafi to wyjaśnić ? o ot przytoczenie jednej z wielu aktualizacji i naprawy błędów pozoliłem sobie ponumerować błędy temat dotyczy błędu numer 7 wogóle serwer nie został naprawiony pisząc tickety do PT ciągle jest ta sama gadka problem jest nam znany i pracujemy nad jego rozwiązaniem a w rzeczywistośći naprawiacie tylko błędy związane z płatnością
    Serwery dalej działają gorzej niż za czasów epoki kamienia łupanego dalej są lagi na serwerze UNITY jak na innych też wyrzuca z mapy tak zwany RESTART MAPY wszystko co było zostaione na mapie na przykład słoneczka z behemothów znikają a BP dalej nie potrafi tego naprawic a jak juz cos naprawiaja to w tym przypadku psują 10 innych rzeczy rozumiem że w BP pracuje zaledwnie 150 osób ale ogarnijcie tą grę w końcu to nie są czasy że pracowało 500 osób czy nawet więcej w BP jak 8 lat temu zamiast zajmować się FLASHEM i naprawiania tam błędów lepiej go odrazu wyłączyć i naprawiajcie błedy na UNITY i z drugiej strony po wyłączeniu FLASHA skończy się jeden najwiekszy probem w tej grze tzw, POCIĄGI gdzie na unity o BEHEMOTHY walczy 7 kanów 3vs8 pociągów 24 konta vs 64konta plus osobne konta które latają majać po 2-4 konta na plecach niby są bany dawane za multikonta itp ale ludzie ogarnijcie dupy za przeproszeniem i zbanujcie te konta permamentnie a nie że dostaną bana na 3 dni i tyle z tego dalej będą konta latać bo ludzie je włączają na VPSach a BP nic z tym nie robi bo ci gracze kupuje premki rabaty itp
    powinien na mape wlecieć ADMIN ale bez rangi ADMINa i odrazu banować konta z pociągó

Witajcie Kosmiczni Piloci!

Podczas wczorajsze synchronizacji:
    Synchronizacja została ukończona o godzinie 11:45 (CEST). Wersja klienta Unity zostanie zaktualizowana do wersji 1.1.59.
    Zaktualizowaliśmy wydarzenie Hitac Assault i Vortex of Greed oraz naprawiliśmy kilka błędów:
    • 1. [DO-ES] [Unity] Brakujące tłumaczenia w montowni – NAPRAWIONO
    • 2. [Unity] Problem z grafiką Citadelle Plus – NAPRAWIONO
    • 3. Brak wpisu w dzienniku zielonych jajek – NAPRAWIONO
    • 4. Brak opisów w montowni – NAPRAWIONO
    • 5. Nieprawidłowe odniesienie do mapy „Ekspedycja 2” w opisach misji DSE z przepustki sezonowej (wersja Flash) – NAPRAWIONO
    • 6. Nieprawidłowe wyświetlanie tekstu w języku CZ w wartości udoskonalenia Osmium Flash/Unity – NAPRAWIONO
    • 7.Unity Server Titan – NAPRAWIONO
    • 8. Poziom ulepszenia jest opóźniony o jeden poziom – NAPRAWIONO
    Wasza EKipa Darkorbit

2. ... tej, tej, tej ... no nie rozpędzaj się z tym wyłączaniem starego klienta
    Jak to mawiał Arnie w jednym z terminatorów - "I'm old but not obsolete"

3. kloda1

kloda1 User

po pierwsze predzej czy pozniej i tak flash zostanie wylaczony lepiej niech to odrazu zrobia
    po drugie jesli wylacza flasha skoncza sie pociagi

syn_T_H_O_R_a lubi to.
  4. Prędzej czy później i tak będziemy mieli "latające samochody" - już w 1985r. to przewidzieli w "powrocie do przyszłości", więc od razu zakażmy używania jeżdżących spalinówek pod groźbą wylogowania ze świata żywych.

NAJPIERW niech "juniti" będzie w pełni sprawne, a dopiero PÓŹNIEJ usuwajmy to, co realnie na chwilę obecną działa lepiej

5. D.A.R.E.K

D.A.R.E.K User

jeśli nastąpi usunięcie flaszki, to moje jak i wielu innych konta nie "odnowią" się na juniti :)
    szkoda życia na budowanie od nowa stateczków, noo, chyba że przeniosą mię i mój dobytek jakimś magicznym portalem do tego ich juniti :)
    bo jak nie, to moim ulubionym zajęciem będzie wtedy gra w bierki na telefon, a wsze ?

6. ... wielu nie docenia automaciarzy, bo nie wiedzą lub nie pamiętają, że ilość alienów na mapie zależy od ilości "graczy" - znikną autopiloci, znikną hordy alienów ... i przykładową durną misję dzienną na 40 saimonów będą robić 30 minut, bo 29 z nich będą latać po kątach i szukać
    Ale nie musisz budować nic od nowa, odpalasz juniti, logujesz się starymi passami i voila
    ... chyba, że nie dotyczy to wszystkich serwerów (w tej materii nie mam pełnej wiedzy bo ... mi nie potrzebna w myśl najważniejszej zasady: "A MI DZIAŁA")
    Wychowany na graniu w dunie i w kapsle ... później na atari i amidze ... za stary jestem na przesiadkę na gry mobilkowe, pomimo że nawet posiadam takowy telefon, ale kilka tysięcy gierek sprzed dekady lub dwóch znajdę na tzw. "kupce wstydu" do nadrobienia
    ... mój świat się nie skończy :p

Ostatnie edytowanie: 31 sierpnia 2025
  7. kloda1

kloda1 User

jak maja robic UNITY skoro oni zamiast zajmowac sie tym czym mają to naprawiają błędy na FLASHU zamiast na UNITY
    jak napisal kolega wyżej instalujesz UNITY i sie logujesz na konto nic nie tracisz pozatym porównując na flashu masz 60FPS a na unity 160 więc jest wielka różnica problem tkwi w tym że UNITY jest również zależne od komputera jaki posiadasz im słabszy komputer tym gorzej będzie gra działać i wogóle a FLASH na to zbytnio nie zwraca uwagi
    wiadomo jeśli nie zaczną naprawiać błędów na UNITY czyli zamykanie się klienta
    bugowanie sie map po przeskoku np z 4-1 skaczesz na 4-4 i masz portale z mapy 4-1 będąc na mapie 4-4
    zbyt duża ilość graczy w jednym miejscu i już zaczynają się zcinki
    co z tego że piszesz do PT oni ci odpisują jedną tą samą spiewke `problem jest nam znany pracujemy nad jego rozwiązaniem` jesli pracuja to tylko nad tym czego oni chą a nie nad tym co gracze zgłaszają priorytet dla nich ma jak najwieksza ilosc zdobyci pieniedzy a nie zadowolenie graczy z grania w tą grę

8. Szanowny kloda1 - sam odpowiedziałeś sobie na pytanie
    90% populacji serwerów to "automaty", które generują z 95% dochodu firmy ... 95% automatów używa flasha (JESZCZE TYLKO CHWILĘ)
    ... ale jak ktoś uważa, że unity zabije boty to ... nie będę mu odbierał na siłę marzeń i snów o potędze (wystarczy użyć mózgu ... i wyszukiwajki w guglu i na jutubie)

PiwoToMojePaliwo lubi to.
  9. Cygan84

Cygan84 User

Godzina 7:34 serwer kaput XDDD

10. Poszedł do szkoły po plan lekcji :D:D:D

11. kloda1

kloda1 User

ja w pełni rozumiem że myślenie boli niektórych ludzi ale polecam zainwestować w okulary lub czytać zamiast 10 razy to 100 razy jedno to samo aby zrozumieć bo BOTY a POCIĄG to są dwie różne rzeczy
    to że BOTY były są i będą to każdy o tym wie ale pociągi łatwo zlikwidować usuwając FLASHA albo wpuścić ADMINA na mape i niech banuje odrazu nic trudnego tylko ze te pociagi inwestuja w prekmi rabaty itp i tu juz liczy sie tylko hajs

12. D.A.R.E.K

D.A.R.E.K User

to chyba jeden z ichnich pracowników zmuszony został do opuszczenia stanowiska pracy :)
    a co do "Ale nie musisz budować nic od nowa, odpalasz juniti, logujesz się starymi passami i voila", to niestety ale moje kompy traktują instalkę unity jako wyjątkowo złośliwe oprogramowanie szpiegujące :)
    tak, że ten - odpuszczę dla własnego bezpieczeństwa :)

13. kloda1

kloda1 User

jest tak traktowane ponieważ UNITY zawiera program który ma dostęp do różnych programów które posiadasz na komputerze

14. D.A.R.E.K

D.A.R.E.K User

a że nwm do jakich, to i oni się nie dowiedzą :)

15. Nie ma się co wstydzić skrywanych po cichu niecodziennych fetyszy z ukrytego fap folderu
    ;)