pushing

Temat na forum 'Archiwum reszty' rozpoczęty przez użytkownika NocnaFuria, 16 stycznia 2015.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
  1. NocnaFuria

NocnaFuria User

Czy pushingiem będzie coś takiego jak np. bije piratów i zaczyna mnie bić taki kozak no i go ubijam kilka razy?

Czyli ubijam: piraci, on, piraci, on, piraci etc.

czy może mnie oskarżyć o pushing???

2. Jeśli przekroczysz wyraźnie liczbę zniszczeń po zniknięciu nagród za ubicie tego gracza to może, ale i on dostanie bana.
    Chociaż weszło coś takiego jak "nękanie gracza", co napisał jeden z CM, także istnieje opcja, że tylko Ty dostaniesz. :rolleyes:

3. NocnaFuria

NocnaFuria User

Ale to chyba on mnie pierwszy chciał dednąć, a ta gra polega na dedaniu ...

4. Ja Ciebie rozumiem i popieram.
    Pisałam nawet w tej sprawie do supportu, bo już sama nie wiedziałam co mam robić, jak ktoś bez przerwy naprawiał się w porcie i wracał. W odpowiedzi dostałam radę żeby przestać takiego ubijać, jeśli nie dostaję już za niego nagrody, w przeciwnym razie zostanie to uznane za celowe i dostaniemy po banie. :confused:

5. NocnaFuria

NocnaFuria User

ja miałem tak, jak stacji broniłem i cały czas kolesia ubijałem aż zaczął mnie na czacie wyzywać ...

to go dodałem na czarną listę o_O

6. Ja mam tak często. Uparte wojny wracały mi dobijać bmk, co przy kubikach denerwuje. :D Ale no niestety to tyczy się też wrogiej firmy, czyli z czasem nawet strach własnej bazy bronić... Aż się żaden MOD/SMOD nie odezwał, bo i jemu pewnie za to wstyd. :rolleyes:

7. NocnaFuria

NocnaFuria User

hahahahah zapewne wstyd *bardzo* :D

8. PsZemO.o

PsZemO.o User

hehe mi odpisali z suprotu ze za wojne nie ma pushingu
    2 kolega napisal tez co do wojny i mu odpisali ze moze zostac ukarany haha

9. Kłamstwo, byłam świadkiem takich banów. :rolleyes:

10. PsZemO.o

PsZemO.o User

chetnie bym to skopiowal ale nie mozna :/

11. krmtb

krmtb User

A ja pare dni temu napisalem ticketa skierowanego do TL i dostalem odpowiedz, ze za wojne tez jest pushing...
    To, czy odpowiedz rzeczywiscie byla od TL, to juz inna sprawa.

12. Goro^^

Goro^^ User

Zastanawiam się jak to może być pushing kiedy nie dostaje się nagrody :eek: Śmieszne :rolleyes:

13. oto co jest napisane według mnie nie powinno byc bana za ubijanie tego samego gracza {chyba ze ja niekumaty jestem}
    1. Witajcie Kosmiczni Piloci!

Chcielibyśmy podziękować za tak duży odzew z Waszej strony na temat nowego systemu antypushingowego. W związku z wieloma uwagami postanowiliśmy raz jeszcze przeanalizować cały system i doszliśmy do wniosku, iż faktycznie wprowadzimy drobne korekty. Tak więc w stosunku do pierwotnych zamierzeń system będzie zmniejszał ilość zdobywanych punktów PD i poważania od 5 zestrzelenia, a nie jak było zaplanowane na początku już od 3.

A tak działa nowy system:

Jeżeli zestrzeli się tego samego gracza więcej niż 5 razy w ciągu doby (od 0:00 do 23:59 czasu serwera) ilość zdobywanych punktów doświadczenia i poważania jest redukowana za każde kolejne zestrzelenie tego samego gracza.

Po piątym zestrzeleniu każde kolejne skutkować będzie redukcją o 15% w stosunku do bazowej ilości punktów doświadczenia oraz poważania za dany typ statku. Tak więc jeżeli wartość bazowa wynosi 100 przy szóstym zestrzeleniu gracz otrzyma jedynie 85, przy siódmym 70, aż do momentu, w którym wartość otrzymywanych punktów doświadczenia i poważania wyniesie 0. Wartość 0 utrzyma się aż do resetu o godzinie 00:00.

Ponadto jeżeli wartość zdobywanych punktów doświadczenia i poważania osiągnie wartość 0 to jednocześnie zatrzymane zostanie naliczanie punktów rankingowych. Oznacza to, że za każde kolejne zestrzelenie tego samego gracza począwszy od momentu, w którym wartość zdobytego poważania i PD równa będzie 0, osoba atakująca nie dostanie odpowiedniej ilości punktów za zestrzelenie tego typu statku do łącznej liczby punktów rangi.
      Gdy czas serwera osiągnie godzinę 00:00:00 licznik zostanie wyzerowany i znów będzie można otrzymać pełną wartość punktów doświadczenia i poważania za zestrzelenie danego gracza.

W przypadku wojny reguły działają identycznie, przy czym ilość możliwych zestrzeleń danego gracza w ciągu 24h zostaje zwiększona z 5 do 10. Wynika z tego, iż redukcja nastąpi dopiero przy 11 i każdym kolejnym zestrzeleniu, aż do momentu, w którym wartości PD i poważania wyniosą 0.

Pozdrawiamy,
      Wasza ekipa DarkOrbit

14. .PAWEŁ10.

.PAWEŁ10. User

czyli nie ma banów

Ostatnio edytowane przez moderatora: 20 stycznia 2015
  15. To wpis z 2013 roku o ile się nie mylę. Dwie osoby z mojego serwera dostały bany za właśnie pushing jeszcze w 2014, w dodatku mieli wojnę.
    Pisałam kilka ticketów z pytaniami, pytałam też CMów na czacie i za każdym razem potwierdzali tylko, że jeśli przekroczę jakąś tam większą ilość zastrzeleń, to mogę dostać bana. Raz przeczytałam od jednego CM o czymś takim jak "nękanie gracza", to - jak wynika z moich wniosków - jest ban, który nawet nie idzie w dwie strony, a jest tylko dla gracza, który ubijał.
    Sugerujcie się czym chcecie, nie piszę niczego złośliwie, ale szkoda kont na oszustwa ze strony BP, no chyba, że tak jak podejrzewam, ten śmieszny pushing został tylko na polskich serwerach, jak pozostałe błędy.

16. PsZemO.o

PsZemO.o User

bez sensu moze wyjsc z klanu to raz a dwa jak Tobie pkt juz nie ida za niego on nadal moze Cie bic
    powinni robic cos z tym np Ty juz nie mozesz atakowac bo za slaby to on tez juz nie bo za mocny na niego jestes

17. Poniekąd nie jest to złe rozwiązanie, z drugiej strony jak wyżej zostało wspomniane - problem pojawia się jak ktoś bez przerwy wraca dalej atakować. Raczej nikt nie da się specjalnie ubijać, by uniknąć bana, a jeśli na przykład bronisz bazy to co, dasz ją w takim przypadku ubić? Z czasem wroga firma przylatywałaby sobie bić alieny na obcych mapach, bo przecież da się zastrzelić kilka razy, co z premką bolesne nie jest, a potem staje się nietykalny... Ale support na takie pytania nie potrafi odpowiedzieć, tutaj pewnie też wiele się nie dowiemy. :cool:

18. Witam,a Jeżeli bd latac po wrogiej mapie i bd co chwile latał na "żylecie" to musze pierwszy kogos zaczać bic zeby nie pasc co nie?wiec jak 1 gracza akurat ubije 7x to potem zasadniczo nie moge go bic tylko musze czekac az on zaatakuje bo bd wtedy "nekanie gracza" i jestem skazany na jego łaske xD
    W takim razie nawet bronic sie nie mozna ,dziwny system wprowadzil bp ,to nawet solowek nie bd mozna robic :<

19. nie BP tylko nasz polski support bo na innych serwerach jest normalnie :) poza tym teraz nie ma pushingu to wymysł naszej polskiej ekipy bo zostal juz on dawno zniesiony i zastąpiony tym co jest teraz ze jak np zestrzelisz tego samego gracza ponad 10 razy to juz nagrody za niego nie ma w postaci PD, powazki i pkt rankingu :) a skoro jest pushing (niby) to po co takie cos bylo wprowadzone? jak znajde linkt to wkleje i tam jest jasno napisane w oficialnym info ze pushing zostal zniesiony :)