Pytania - prośby do moderatorów //dotyczy tylko forum NIE samej GRY//

Temat na forum 'Pytania techniczne, problemy, bugi' rozpoczęty przez użytkownika BA_THOR, 2 sierpnia 2016.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
  1. kris0211.

kris0211. User

Proszę o zablokowanie użytkownika aseyty - tworzy bezsensowne tematy na forum, które są spamem.

2. BA_ASTRAL

BA_ASTRAL Guest

Cierpliwości, wystarczyło poczekać by przyszedł MODek i kopnął w co trzeba:p

pozdrawiam
    SMOD_ASTRAL

kris0211. lubi to.
  3. ...a że jest dzisiaj zniżka na klucze zielone 13%, to czemu do kalendarza jeszcze nie wpisane ?? :cool:

4. A masz do tego odpowiedni temacik :oops:: Eventy, zniżki - daty występowania.
    Jak pamiętasz dokładnie kiedy to było lub czy było na cały dzień to zamieść tam odpowiedni komentarz.

Pozdrawiam,
    MOD_SZYBKACOBRA

5. S*Y*Z*Y*F

S*Y*Z*Y*F User

6. BA_THOR

BA_THOR Guest

Każdy temat zostanie kiedyś zamknięty. Jeśli chcesz prowadzić dyskusję na temat eventu i poznać opinie graczy zapraszam do działu Informacji zwrotnych i dyskusji. Tam stosowny temat będzie dłużej otwarty. W gestii moderatorów leży uporządkowanie forum, a jest to związane z zamykaniem tematów, a następnie przenoszeniem ich do archiwum. Tematów dotyczących eventu pojawiało się sporo, gdyby za każdym razem MODzi zostawiali je wszystkie otwarte byłby jeden wielki bałagan.

Pozdrawiam
    BA_THOR

7. Czy istnieje możliwość zmiany ze strony moderatora mojego nicku ?
    Jak się da to czy mógłbym prosić o zmianę na РΛЯШΞζЯΖΛЙĐŽί ten sam nick tylko inaczej napisany

8. W obecnej chwili nie da się zmienić nicku na forum.

Pozdrawiam,
    MOD_SZYBKACOBRA

9. szkoda

10. Otrzymałeś taką a nie inną odpowiedź, bo zadałeś zbyt konkretne pytanie.

Oczywiście że zwykły moderator nie ma możliwości zmiany nicka użytkownika.

Ale ogólnie rzec biorąc taka możliwość istnieje, tyle że przez forum tego nie załatwisz.

Ktoś z polskiej ekipy może to zrobić na pewno, ale nie wiem czy te uprawnienia zaczynają się od poziomu BA czy wyższego.

Do supportu też nie ma co. Jeśli nie chcesz być zbywany, to od razu do siedziby BP radzę pisać. Ale tam też nic pewnego z tym.

11. BA_THOR

BA_THOR Guest

Nikt z polskiej ekipy DO z TL włącznie nie ma takiej możliwości. Oczywiście, że jest możliwość zmiany nicku, tak jak i zrobienia wszystkiego innego, w końcu to kwestia kodu. Można nawet zupełnie zmienić forum. Nikt jednak tego nie zrobi o ile firma Bigpoint nie zechce inaczej.

Co do odpowiedzi moderatora. Nie ma takiej możliwości i nawet pisanie do centrali nie pomoże. Dlaczego? Bo nikt tam nie będzie zajmował się kwestią czyjegoś nicku. Dając precedens na jedną zmianę zaraz znajdzie się setka osób, która zechce również zmienić nick, bo koledze się udało. I tak co kilka dni/tygodni, bo to level nie ten, a bo to już mi się znudziło. Odpowiadając więc nie da rady zmienić nicku inaczej niż przez założenie nowego konta na forum.

Pozdrawiam
    BA_THOR

12. Znam jeden, ale za to bardzo pewny przypadek, kiedy zmiana nicku użytkownika nastąpiła. Osoba ta miała świetne relacje z ekipą, w tym z osobą na samym jej wierzchołku,, czyli ówczesnym ICM-em. - Pseudo robertadm mówi Ci na pewno wiele.

I jeśli wtedy nie była to kwestia grzebania w kodzie, nie jest zapewne i teraz, kiedy nowe forum jest o lata świetlne bardziej rozwinięte i zaawansowane technicznie od poprzedniej jego wersji.
    Dobrze wiesz jakie "hocki-klocki" możecie robić. Ale nie będę ich wymieniał. Niech to zostanie waszą słodką tajemnicą.

Być może pomyliłem się sądząc że takie uprawnienia może mieć już BA, ale na pewno ma je ICM.

Nie sądzę że robertadm zmianę nicku musiał przeprowadzić ingerując w kod forum, a jeśli nawet, to nigdzie w regulaminie czy w innych tego typu regulacjach nie ma wzmianki na temat tego, że gracz nie może ubiegać się o zmianę swojego nicku.

A jeśli takiego zapisu nie ma, należy domniemywać że możliwość jego zmiany istnieje, tyle że nie jest wskazane aby o to prosić.

Nie sądzę również, że pytał BP o zgodę na taką operację. Był to jednorazowy "wybryk", którego chyba nikt nie
    zauważył. Bo gdyby zauważył, to ktoś miałby lekko przekichane i musiał się długo tłumaczyć jak to się stało, skoro panuje przeświadczenie że nicków zmieniać się nie da. Obyło się bez zawieruchy, choć wtedy też często pytano o tę kwestię.

Przewiduję, że Twój kontrargument będzie brzmiał iż obecnie jest tak, że nawet ICM-owie nie maja takich możliwości...

Ja w to nie uwierzę, bo wiem że chcecie po prostu uniknąć spamu w ticketowni i przyoszczędzić sobie mnóstwa roboty, co nawet sam przyznałeś w drugiej części swojej wypowiedzi. Jest to jak najbardziej zrozumiałe.

Zauważyłeś pewnie, że bardzo lubię poruszać tematy niewygodne dla was. Sorry, ale taki model ze mnie.

Z drugiej strony dobrze wiem jak jest i co możecie powiedzieć a co nie i na ile pozwala wam lojalka.
    Dlatego cenię to, że pomimo wszystko podejmujesz rozmowę nawet jeśli argumenty wydają się być słabej "przekonywalności" z naszego punktu wiedzenia.

Ostatnie edytowanie: 7 listopada 2015
    LaserFire3 lubi to.
  13. BA_THOR

BA_THOR Guest

Nigdy nie napisałem, że jest to kwestia grzebania w kodzie. W zasadzie jest banalnie prosta. Napisałem tylko, że teoretycznie można zmienić wszystko. Nawet jeśli nie da się czegoś zmienić to wystarczy zmienić kod, a dana rzecz stanie się możliwa. Jest to zależne od tego kto się za to weźmie i na czyjej mocy. Jeśli przykładowo grafika na forum nie będzie zadowalająca można ją zmienić jeśli tak zechce Bigpoint, co nie znaczy, że dla konkretnego gracza, który napisze zgłoszenie, że grafika forum mu się nie podoba, Bigpoint podejmie takie kroki. W ogólnym sensie mam na myśli, że pewne rzeczy nie podlegają naszej mocy sprawczej.

Zauważ także, że nikt nie zabrania się ubiegać się o to. Niestety, ale odpowiedź pozostanie jedna - nie ma takiej możliwości. I nick nie zostanie zmieniony. Jako administracja forum, a także pomoc techniczna i administracja czatu wie jakie prośby powinna przekazywać do ICM i wyżej. Skoro więc decyduje się odpowiedzieć, że nie ma możliwości oznacza to, że danej czynności nie możemy wykonać.

Podam nieco inny przykład. Każdy gracz może zabiegać i prosić o dopisanie mu 1kkk Uridium, co nie oznacza, że spełnię taką prośbę, ba z automatu odpowiem, że nie ma takiej możliwości, chociaż technicznie ją mam. :p
    Napisałem, że aż do TL nikt z polskiej ekipy nie ma takiej możliwości. ICM jest pracownikiem firmy Bigpoint i ma znacznie szersze uprawnienia. Co do opcji zmiany nicku na forum, tak posiada takową. Niemniej jednak nie rozumiem, dlaczego tak ciężko jest Ci uwierzyć, że działamy w oparciu o wytyczne, których musimy przestrzegać. Jeśli Twój szef w pracy powie, że nie wolno Ci wynosić komputera z pracy to zapewne tego nie zrobisz. Podobnie jest tutaj. I znów, nie twierdzę, że zawsze wszystko było idealnie, więc nie szukaj dziury w całym. :)
    Z mojego punktu widzenia raczej nie jest to bardzo niewygodne, a raczej monotonne i żmudne. Chodzi o tłumaczenie pewnych rzeczy, które z uporem maniaka powtarzam, a i tak każdy wie lepiej. Prawda jest też taka, że nawet najlepszy argument może zostać zakwestionowany, wystarczy powiedzieć, że tak nie jest bo BA wymyśla by bronić ekipę, BP, czy kogoś jeszcze. A faktem jest, że teorie spiskowe są ciekawsze od faktycznej rzeczywistości. I tak koło się zamyka. Jedno czego bym sobie życzył to możliwość przekonania chociaż jakiejś niewielkiej części osób, że nie jesteśmy tylko tymi złymi. A fakt, że niektóre odpowiedzi z naszej strony są takie a nie inne, nie wynikają z olewania sprawy, a jedynie z wytycznych.

Pozdrawiam
    BA_THOR

14. Alfa.Star

Alfa.Star User

Pytanie mam czy ktoś tu posiada taką moc by zmienić nick użytkownika? Bo chyba użytkownik sam sobie nie może zmienić? Czy już przepadło taki musi zostać i amen?

15. Rozumiem że posty wyżej nie istnieją?:rolleyes: Dopiero co wyżej było wyjaśniane radziłbym zerknąć co i jak (to tylko 4-5 postów wyżej):cool:

Pozdrawiam
    SMOD_Myśliciel

16. Alfa.Star

Alfa.Star User

przyznam bez bicia nie zwróciłem uwagi na ten post. przepraszam za spam w takim razie:) no trudno trzeba pomyśleć nad sygnaturą ze swoim nickiem z gry. miłego i pozdrawiam :)

17. kris0211.

kris0211. User

Czy jest gdzieś możliwość sprawdzenia "rankingu" użytkowników biorąc pod uwagę liczbę postów? Bo ranking wobec punktów ma chyba jakieś błędy.

Z ciekawości pytam :D

18. Ranking użytkowników pod względem ilości postów nie istnieje. Są dwa rankingu użytkowników i oba są w tym miejscu: Godni uwagi użytkownicy. Pod tym odnośnikiem znajdziesz dwie kolejne zakładki: <Najwięcej polubień> oraz <Najwięcej punktów>. Pierwszy ranking dotyczy osób, którzy posiadają najwięcej ilość polubień, zaś w drugiej znajdują się osoby z największą ilością punktów na forum. Ilość tych punktów jest zawsze większa od ilości postów. Za to odpowiedzialne są tytuły. A że ten ranking dziwnie się wyświetla to nic na to nie poradzimy, bo Nasze zadanie dotyczy mniej więcej pomocy na forum, więc szczerze nawet nie ma w niektórych chwilach ''szukanie'' jakiś błędów na forum.

Jeżeli chcesz taki ranking zawsze możesz zapytać się to w odpowiednim temacie. Dotyczące zgłaszania błędów na forum lub dyskusja nad nowym oprogramowaniu
    forum to wątek pod linkiem: https://board-pl.darkorbit.com//threads/nowe-oprogramowanie-forum-dyskusja.3032/ Zgłosić zaś, że brakuje jakiegoś tematu możesz w temacie ,,Propozycje tematów jakie mają zostać otwarte na nowym forum''.

Zaś w mojej ocenie - taki temat pasuje, ale ... potrzeba takich głosów o kogoś chętnego do pracy.

Pozdrawiam serdecznie,
    MOD_SZYBKACOBRA

Ostatnio edytowane przez moderatora: 21 listopada 2015
  19. LaserFire3

LaserFire3 User

Może by tak odpiąć stare tematy, konkurs i zlot? (kącik mówców)

20. Zrobione, tematy przeprowadziły się na stałe do archiwum:oops:

Pozdrawiam
    SMOD_Myśliciel

LaserFire3 lubi to.