Pytania techniczne dotyczące ładowania się gry, zmiany danych, LAGów

Temat na forum 'Pytania techniczne, problemy, bugi' rozpoczęty przez użytkownika BA_THOR, 5 grudnia 2013.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
  1. kris0211.

kris0211. User

Czarną listę możesz sprawdzić chyba tylko pisząc próśbę ze sprawdzeniem i ewentualnym zdjęciem cię z niej. Nie mam pewności, czy list tradycyjny, ticket, czy e-mail.

2. Witam, nie przychodzi mi zmiana hasła, maila na mój mail *jakiś email*, czy mogę wiedzieć w czym jest problem? Oczywiście mogę potwierdzić poprzez swój mail że to ja piszę itd.

Chciałbym zmienić e-mail na ten:*kolejny email* - z góry dziękuje za zmianę.

Dla własnego bezpieczeństwa lepiej nie podawać swojego emaila na forum

Pozdrawiam
    SMOD_Myśliciel

Ostatnio edytowane przez moderatora: 2 maja 2015
  3. Metal_91

Metal_91 User

U Was też nagle jest tak że ten pasek żółty się (ładowanie mapy) nagle zatrzymuje kawałek przed końcem?

U mnie powtarza się to mimo całej procedury usuwania plików tymczasowych itd.

4. cytryna10

cytryna10 User

Witam ja mam taki problem że chciałbym wrócić do tej gry bo grałem w nią około 3 lata , ale po zmianie internetu gra mi nie działa. Problem polega na tym że mam wszystko zrobione jak należy (ciasteczka,historia,java, wszystkie dodatki itp.). Mam obecnie internet radiowy z firmy której korzystają również moi znajomi i u nich również ten problem występuje że nie działa DO. Obsługa techniczna tegoż oto internetu sprawdzała porty wszystkie które są potrzebne do uruchomienia tej gry są odblokowane . Nie wiem na czym polega ten problem , może są jakieś komendy w ustawieniach sieciowych żeby darkorbit działało ??..

5. Witam
    W tym wypadku najlepiej napisać do Pomocy Technicznej. Niestety tu na forum nic z tym nie poradzimy.

Spróbuj przeinastalować jeszcze flash'a i powyłączać wszystkie zbędne procesy lub na innej przeglądarce.
    Niestety nie wiem na jakich portach jest obsługiwane DO (gdzieś na forum to kiedyś było, można wyszukać) ale skoro jest obsługiwany przez innych dostawców internetu to wina musi leżeć po stronie Twojego dostawcy. Poszukaj jeszcze dokładnie, a potem zgłoś to do obsługi technicznej.

Pozdrawiam
    MOD_Czarodziejka

6. Leniuchy powinny Ci podziękować ;).

Pozdrawiam
    MOD_Czarodziejka

7. Metal_91

Metal_91 User

Usunąłem pliki tymczasowe z przeglądarki, z flasha. Na innej przeglądarce to samo.

Podobno inni mają to samo, ale z dodatkowym objawem - alercie o jakimś koniu trojańskim?

8. Co do powiadomień programów antywirusowych wszystko było tu >>klik<<.

A jaki serwer? PL1 ładuje normalnie i nie zauważyłam żadnych problemów z ładowaniem mapy.

Pozdrawiam
    MOD_Czarodziejka

9. Metal_91

Metal_91 User

To bardzo ciekawe bo właśnie problem jest z PL1.

A rada Supportu (dodać do Wyjątków, czyli de facto pozbyć się zabezpieczenia) tylko wzmacnia moje podejrzenie że COŚ KRĘCICIE.

Ciekawy jestem czy ktoś zdecyduje się skierować sprawę do Urzędu Kontroli Konkurencji i Konsumentów o podejrzeniu "dziwnych praktyk"...

10. Dziwnych praktyk... Tak BP zapewne włamuje się do Waszych komputerów w celu sprawdzenia czy używacie programów, a jak coś wykryje podrzuci wirusa :cool:.
    Jest to zwykły błąd, nad którym programiści już pracują. Jeżeli obawiasz się o swój komputer nie włączaj gry póki na forum nie pokaże się oficjalne ogłoszenie, że problem został usunięty. Zapewniam Cię, że tak dużej firmie jak BP nie opłacałoby się narażać na takie konsekwencje tylko po to by wyłapać kilka nieuczciwych graczy.

Pozdrawiam
    MOD_Czarodziejka

11. Metal_91

Metal_91 User

"Tak dużej firmie nie opłacałoby się" - standardowa formułka :)

Ale ok, poczekajmy na rozwiązanie "problemu" ;)

A do wszystkich apeluję jeszcze raz - NIE wyłączajcie antywira, NIE dodawajcie wyjątku.

Chciałem zapytać o postępy w naprawie mapy?

A ja chciałam zapytać o znajomość Regulaminu? Posty łączymy za pomocą opcji "edytuj", bo po łapkach będzie.

Pozdrawiam
    MOD_Czarodziejka

Ostatnio edytowane przez moderatora: 23 maja 2015
  12. Jeżeli tylko dostaniemy taką informację zaraz zostaniecie o tym poinformowani w oficjalnych ogłoszeniach.

Pozdrawiam
    MOD_Czarodziejka

13. Metal_91

Metal_91 User

Przepraszam nie połączyłem tym razem, bo myślałem że edycja zostanie "mniej zauważona"? :)

Czy chociaż namierzyliście już CO jest problemem???

Ostatnie edytowanie: 24 maja 2015
  14. Nic nie umyka ;)

Tym zajmują się programiści. My zapewne jedynie otrzymamy informacje jeśli błąd zostanie naprawiony.

Pozdrawiam
    MOD_Czarodziejka

15. Metal_91

Metal_91 User

Jeśli to coś pomoże to sytuacja się zmieniła, ale tylko nieznacznie.

Producent mojego antywirusa potwierdził, że był false positive. Wypuścili aktualizację, ALE nadal mapa się nie ładuje do końca.

Wniosek: COŚ nadal jest nie tak.

16. Zumir

Zumir User

Wiadomo coś?....Może chociaż nam coś dadzą.

17. -dshh14-

-dshh14- User

skoro ( Producent mojego antywirusa potwierdził, że był false positive )to moze cos jest NIE TAK z antywirüsem

18. Metal_91

Metal_91 User

Nie. Zrobili już update i ta konkretna detekcja już się nie powtarza. Ale mapa jak nie chciała się ładować do końca, tak dalej nie chce.

19. Ric0

Ric0 User

ja też już się zaczynam denerwować bo pomimo tego że "Niby naprawili błąd z tym wirusem" to nadal nie moge się zalogować na mape nie ładuje paska do końca i tak się zrypało odkąd owy wirus pojawił się w kosmosie zróbcie coś z tym ludzie ile można czekać :mad: