Pytania techniczne dotyczące ładowania się gry, zmiany danych, LAGów

Temat na forum 'Pytania techniczne, problemy, bugi' rozpoczęty przez użytkownika BA_THOR, 5 grudnia 2013.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
  1. -dshh14-

-dshh14- User

a co ONI mieli naprawiac skoro ANTYwirüs sam potwierdzil ze jest do D..Y (Producent mojego antywirusa potwierdził, że był false positive)

czas cos zmienic albo ANTYwiarüsa albo gre

Ostatnio edytowane przez moderatora: 26 maja 2015
  2. D.A.R.E.K

D.A.R.E.K User

w kwestii natywira, to mija niemal tydzień od zgłoszeń, a problem nadal występuje. o ile starsza wersja NOD-a wpuszcza na mapę po pewnych zabiegach, to nowsze już z żadnych przeglądarek nie załadują okna gry :(
    porady typu wyłącz, albo dodaj do wyjątków można wrzucić w, w, w, no sami wiecie w co :)
    ciężko jest "cieszyć" się grą, gdy nie można z niej w pełni korzystać :(
    z powodu problemu blokowania przez natywirus plików startowych ładowanych z oknem gry już spadłem z zarażonej listy rankingowej, a że prawdopodobnie dziś kończy się ewent, (choć miał trwać do wczoraj :)), więc jest szansa, że spadnę i z drugiej listy :)
    może jakieś czary-mary, by wejśc normalnie na grę droga mod poleci?
    pal licho już akcję z zarazą, ale by można było "normalnie" fruwać, to co mamy niby zrobić w sytuacji ignorowania zgłoszeń ?
    nie wspomnę, gdzie odesłał support po zgłoszeniu problemu, bo wywołałoby to "zaraźliwą" reakcję :), ale cytując "tak dużej firmie jak BP" nie wypada spuszczać gracza na drzewo, mirabelki i po szczaw :)

3. dzięki za info bo już wchodziłem w pasje,,nic nie pomaga,są Lagi jak Grenlandia,,a już myślałem że to zemsta kogoś z modów,za stracone 3 życia we wrotach przez Lagi i myślę słabe umiejętności nowych nabytków,,którzy chcą mi zlikwidować konto,nawciskałem gdyż nie wytrzymałem ,we wrota nawet nie wchodzę,zastanawiam się nad inną grą,bo dziś dzięki Lagom znów same straty-thx,,i chyba tym razem nikogo nie obraziłem!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! i przez to skończyłem też zakupy,bo jak mi walną konto na off to bez sensu,,nawet kilka dni przez to nie logowałem się,,bo po co jeżeli grać się nie da-500 tys hp a za 0,1 sek zniszczony przez słabego npc śmieszne,nara spadam na F1,może za tydzień sprawdze co jest grane!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

4. Metal_91

Metal_91 User

To chyba naprawdę był tylko false positive. Tak odpisał producent mojego antywirusa po wnikliwym sprawdzeniu strony (podobno nawet łącznie z kontaktem z ich informatykiem).

Inna sprawa, że na Firefoxie coś się rypie z dopasowaniem mapy do wielkości okna - nie wiedzieć czemu pokazują się na dole i z prawej te "suwaki" do przesuwania widoku.

5. Zumir

Zumir User

Mi pomogła zmiana przeglądarki na Maxthon, na chrome mozilli i ie bez zmian a na Maxthonie działa

6. Ciekawe tylko czy będzie jakaś rekompensata za to że przez 3 dni nie można było się wpić na mapkę gry?? Może specjalnie wpuścili oprogramowanie które miało pozorować atak wirusa bo za wielu graczy miała już droższą wersje pussata a misje okazał się zbyt opłacalne dla graczy :D

7. MOD_ŻBIK

MOD_ŻBIK Guest

Wystarczyło wyłączyć antywirusa i bez problemu logujesz się na mapę

Pozdrawiam
    MOD_ŻBIK

8. Zumir

Zumir User

Drogi modku nie wprowadzaj w błąd,wyłączenie antywira czy dodanie do wyjątków nic nie dawało

9. MOD_ŻBIK

MOD_ŻBIK Guest

U mnie pomogło

Pozdrawiam
    MOD_ŻBIK

10. D.A.R.E.K

D.A.R.E.K User

nadal na eset-a jest blokada, :(, więc gdybyście mogli monitować swoją centralę, to byłoby niezmiernie miło.
    radę z wyłączaniem antywirka pozostawię bez komentarza, bo na taką rade mod-ka nic rozsądnego i rozumnego nie przychodzi mi do głowy :)

11. No cóż wyłączenie antywirusa nie jest nie wiadomo jak groźne o ile nie zagląda się na jakieś podejrzane strony, ponad rok czasu nie miałem zainstalowanego antywirusa i nic nie przedostało się do systemu. Poza tym informacja dla niewtajemniczonych, Windows 8/8.1 posiada wbudowanego antywirusa który działa do momentu instalacji innego, co prawda jest to MS Security Essentials który zbyt wiele nie daje ale jednak do normalnego użytkowania starcza.:rolleyes:

Zostawiając już tą zbrodnię jaką jest wyłączanie antywirusa, od 6 miesięcy korzystam z antywirusa firmy ESET, nie wykrywa on żadnych problemów w czasie wchodzenia na mapę gry (raz coś tam krzyknął ale nie zablokował) więc zastanawia mnie jakim cudem inni maja problemy z tym antywirem, czyżbym bym wyjątkiem potwierdzającym regułę?:rolleyes:

Pozdrawiam
    SMOD_Myśliciel

12. D.A.R.E.K

D.A.R.E.K User

wyjątkowy raczej jesteś, ale nie wyjątkiem :)
    wersja NOD-a 4.2.... z poprawkami, wpuszczać zaczęła dopiero po 2 dniach od zgłoszenia tego problemu i jakiś tam "działaniach" bp (porady o wyłączeniu zabezpieczeń i odsyłacze supportu do klika na forum w dziale technicznym, z przyzwoitości nie skomentuję :)),
    niestety, gmeranie z poprawkami w czasie ewentu spowodowały, że wielu parę dni bez gry z tego powodu zaliczyło i niestety było po bosterkach oraz winda w rankingach czy też tzw. itp. :(
    wersja 5.... z kolejnymi poprawkami (łącznie z dzisiejszą) nadal nie pozwala na otwarcie okna gry :(:(:( - o ile główna ładuje się zawsze bez problemu, pasek jakby "normalnie" ładował się, to nadal przycina się jak suwak w starych ogrodniczkach. do przedwczoraj zatrzymywał się po ok. 20% ładowania, teraz prawie 98% załaduje i stopek :(
    szybkie zamykanie tematów przez kolejnych mod-ków, smod-ków lekko irytuje, mimo tego nadal proszę, byście gdzieś tam w tej sprawie pukali w imieniu spuszczanych na szczaw i po mirabelki graczy :).

13. MOD_ŻBIK

MOD_ŻBIK Guest

Też używam ESET'a NOD32 w wersji 8.0 . Na początku też nie mogłem dostać się na mapę ale w moim przypadku pomogło wyłączenie antywirusa, a teraz bez problemu loguję się na mapę ;)

Pozdrawiam
    MOD_ŻBIK

14. Metal_91

Metal_91 User

A ja jednak skomentuję rady w stylu "wyłącz antywirusa". Do osób, które takie "rady" formułują - OSZALELIŚCIE?! Powodzenia potem w używaniu chociażby bankowości internetowej z duszą na ramieniu, jak SAMI jesteście tacy "mądrzy"...

D.A.R.E.K lubi to.
  15. D.A.R.E.K

D.A.R.E.K User

metalku, do niektórych nie dociera jednak delikatna sugestia, gdzie tego typu rady mogą sobie wsadzić :)
    w mojej okolicy na altankach ogrodowych wiszą kartki - złodzieju, nie niszcz (drzwi, okien)-drzwi są otwarte, albo klucz jest w doniczce :)
    nie prościej nawiązać współpracę z producentem antywirka, który przez aktualizację bp spowodował odcięcie iluś tam graczy ??
    porobili by nakładki i byłoby ok, a za rady żeby wyłączyć, poszukać mniej czułego antywirka, albo zmienić przeglądarkę na bardziej egzotyczną, to ja z góry i bardzo serdecznie dziękuję :)
    co by nie było, dzień za dniem leci, a ja nadal mam problem z nowszą wersją eset-a, bo jeszcze blokuje coś, co ładuje się pod koniec paska :(, stąd też moje lamenty w tej sprawie - hough :)

Ostatnie edytowanie: 2 czerwca 2015
  16. Metal_91

Metal_91 User

Ja używam F-secure od lat i jest bardzo dobry.

Napisałem do nich, sprawdzili i potwierdzili że to tylko tzw. false positive (czyli czysty plik nieprawidłowo wykrywany jako szkodliwy) - no ale to musiałem specjalnie pisać żeby sprawdzili stronę do której link dostali do sprawdzenia głębszego, a nie wyłączać "zbyt czuły antywirus"...

17. D.A.R.E.K

D.A.R.E.K User

co z tego, że ci potwierdzili falsa, jak nie dodali go do listy bezpiecznych plików i mimo tego nadal traktować go będą, jako wirka podlegającego blokadzie. bp zaśmieciło przestrzeń jakimiś plikami, stąd całe zamieszanie na co najmniej 3 przeglądarkach chronionych przez eset-a w różnych wersjach, żeby nie było :)
    a tak żeby było śmieszniej, to na przeglądarce ie od któregoś wstecz restartu system gubi stronę web z do, więc o ie do tej gry, to ja tylko z sentymentem wspominam jak śmigałem na starszych klientach w tej grze :)

18. Takie sobie was czytam i nasuwa mi się pewne pytanie:

Płacicie, że wymagacie ? :D

19. D.A.R.E.K

D.A.R.E.K User

poza premką nie wydaję grosza na tą grę i daję jakoś radę, ale skoro coś robią, to niech to robią jak należy i tyle, albo może aż tyle.

20. Ja niestety trochę kasy czasami wrzucam jak mi na czymś zależy osiągnąć szybciej ,,lecz mimo to pojawiają się różne problemy właśnie w misjach,lecz i we wrotach,,przez lagi i restart straciłem 2 życia dokupiłem następne za 20 tys URI ,,zrobiłem na spokojnie kolejną fale i wyszedłem z wrót na rodzimą mapę,,ku mojemu zdziwieniu nie zaliczono mi fali,,napisałem to jak zwykle automatyczna śpiewka,,to mnie zniechęciło i do gry i do pisania do supportu,,od tego czasu tylko się loguje i zastanawiam grać dalej czy szkoda czasu ,,chciałem już nawet usunąć konto,,ale z jednej strony żal osiągnięć i poświęconego czasu ,a z drugiej strony niechęć-bo znów stracę czas a modery zaśpiewają starą piosenkę...........thx............a na dodatek nieładny wpis CONANA...reklamujecie jako darmową grę,,to zawsze będą tacy którzy bez kasy wypracują sobie pozycję,wiadomo kosztem czasu,,lecz każdy ma wolny wybór!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!