Pytania techniczne dotyczące ładowania się gry, zmiany danych, LAGów

Temat na forum 'Pytania techniczne, problemy, bugi' rozpoczęty przez użytkownika BA_THOR, 5 grudnia 2013.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
  1. Tylko pl3? ja na pl1 robię spokojnie wrota i zero lagów :D

2. Odwiedziłem PL 1 i PL 2 i zero problemow z PET-ami i lagami większymi szkoda ze przy kazdym evencie tak sie dzieje z PL 3 ze siada , coraz bardziej wierze w to ze PL 3 stoi na bazie serwa testowego o słabszych parametrach i nie wyrabia w trakcie takich akcji specjalnych , większą gorycz mozna poczuć tylko odczytując odpowiedz z suportu mówiącą o tym ze mam wyczyścić ciasteczka skoro mi sie gra wiesza:(:(:(:(:(:(:(

3. slipwar

slipwar User

pet nie działał dziś o godz 5.29 ale gdy nastąpił restart, wszystko wróciło do normy, więc nie wiem nad czym programiści myślą i nad czym pracują :p - takie odpowidzi są gdy są zgłoszenia że pet nie działa - wystarczy reset zrobić

4. zostałem na demonicznych wrotach,,statek nie działa za to pet przejął jego funkcje,,gratki dla techników,,a może teraz peciak stał się głównym ,dostał dynią w dziób i ruszył!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Zgadza się PL2 działa bez zarzutu-chyba wrócę na stare kontoiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii

Przypominam o regulaminie . Nie piszemy posta pod postem . Następny razem będzie odpowiednia kara ;)

Pozdrawiam
    MOD_ŻBIK

Ostatnio edytowane przez moderatora: 25 października 2015
  5. 17.30 PL 3 padło i do tego od 19 mialy byc szalone ciekawe jak brac udzial w tym wydarzeniu bez działającego PET-a nie wspominajac o tym ze sporo ludzi robi wrota na 50 % a raczej robilo wrr:mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad:

6. Mam nadzieję że będzie restart serwera przed szalonymi. :rolleyes:

7. Wierzysz w cuda? :) Raczej nie będzie. PL3 Jesteśmy z wami!

8. Nadzieja umiera ostatnia.

No i umarła :(

9. Czy jest sposób na poprawe wydajności gry oprócz wyczyszczenia ciastek, aktualizacji flasha?
    Mam naprawde nie zły sprzęt a na 3D mi laguje, Na 2d wystarczy ze jest więcej niz 5 statków i też lagi.. -.-

10. Jasne :) Zmniejszenie ustawień grafiki, zmiana przeglądarki :)

11. BA_Matroz

BA_Matroz User

Ustawienia gry zmniejsz na najniższe :rolleyes:

Pozdrawiam
    MOD_Matroz

12. a rozdzielczość ekranu moze coś dać?
    Chodzi o to ze nigdy nie miałem problemu z lagami przy 5 graczy na ekranie :O

13. Da oczywiście.

14. =Aspazja=

=Aspazja= User

Prawda jest taka: serwer PL1 ciągnie,bo ciągnie.Różnie bywa,ostatnio jakby mniej lagów.Co do serwerów PL2 i PL3 - wątpię,by kiedykolwiek się poprawiło.Dowód; pierwsze moje konto w D.O założyłam na PL1 w czerwcu 2009 r.Po miesiącu wbiłam nim na inny serwer-eu2.Mój ślubny założył konto na eu2,wbił na serwer eu5.Kuzyni mają konta na eu7,GB i US wschód.Mam kilkoro znajomych grywających na jeszcze innych serwerach(eu,eu4).Żadna z tych osób nie narzeka na jakieś problemy z połączeniem,lagami i innymi -typowymi dla serwerów polskich utrudnieniami.Mało tego-zdażyło się,że faktycznie serwer na eu4 padł,na drugi dzień BP w ramach rekompensaty każdemu graczowi dołożyło energię do wrót GG i to sporo(bodajże 500) ,tak samo było na GB.Pytanie-dlaczego polskie serwery traktowane są po macoszemu ? Proste-kasa.Nie inwestuje się w najnowsze technologie tam,gdzie spodziewany przychód z inwestycji z trudem pokryje wydatki w krótkim czasie.Wiem,że gracze z PL 1,2,3 wydają na grę realną kasę,ale to nie jest aż tak znaczący zastrzyk gotówki,jak z innych serwerów.Gracze z innych krajów mają inny przelicznik - tygodniowa wypłata to w PL miesiąc orki.Inny świat.Wiem o tym sporo,ponieważ sama od wielu lat mieszkam poza krajem.Nie liczcie więc na to,że po tylu latach istnienia gry -w końcu zmieni się coś na lepsze-szczególnie na serwerach PL2 i PL3.

slipwar lubi to.
  15. Bardzo ładnie powiedziane. Ale to chyba przez producentów gier nie tylko w darkorbit Polska jest tak źle traktowana. Grałem w wiele gier i naprawdę w wielu Polskie serwery były jak to powiedzieć? Poniżane i traktowane jak zło konieczne.

16. =Aspazja=

=Aspazja= User

Jesteśmy w UE,więc głupio byłoby nie pozwalać wszystkim członkom wspólnoty korzystac z gier on-line,ale odbywa się to na zasadzie;
    -Macie,cieszcie się.

17. slipwar

slipwar User

Pety działały cały czas dzisiaj! Czyli udało się to naprawić? Wie ktoś coś? Ten poranny przestój, kiedy nie można się było zalogować, to było to? - prace naprawcze?

18. Możliwe + restart serwera koło 16-17 :)

slipwar lubi to.
  19. slipwar

slipwar User

a, to jak restart był to nie wiedziałem, dzięki za info :)

20. Mam problem z zalogowaniem sie do gry. Wpisuje haslo i login a po chwili przenosi mnie znowu na strone glowna . Haslo zmienialem na latwe ponieważ myślałem że zle wpisuje jednak dalej to samo . Na końcu adresu jest indeks "loginError=99" proszę o szybką odpowiedz