Pytania techniczne dotyczące ładowania się gry, zmiany danych, LAGów

Temat na forum 'Pytania techniczne, problemy, bugi' rozpoczęty przez użytkownika BA_THOR, 5 grudnia 2013.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
  1. Chyba się nie znamy;D

2. mam to samo

3. i jak tu sie nie ... człowiek po dniu pracy chce się odstresować a tu zamiast klienta czarna dziura :/

4. samandro

samandro User

trzeba iść spać może jutro uda się po pracy pograć dziś możemy tylko zjadać ciasteczka :p może dostaniemy kolejny dzień premium :p

5. TUROK

TUROK User

Powiem jedno na to wszystko .. Porażka.

6. Mam 48 zestrzelen i nic nie wskazuje ze tyle mam zadnej koronki , albo innych pierdołkow jak maja inne statki , moj bład albo statku ?Gdy chcę kogo zaprosic :: Niema takiego gracza ?! moze zmienic serwer?

7. kris0211.

kris0211. User

48 zestrzeleń to naprawdę mała liczba jak na tą grę. A koronka nie jest za zestrzelenia, tylko za wrota. Żaden błąd.

Mógł wyjść albo... nie wiem, literówka, zmiana nicku?

Nie widzę związku :)

8. Derwisz

Derwisz User

Korona nad ranga jest za zrobienie wszystkich podstawowych wrót tj bez Hadesa ,bo to grupowe wrota.

9. Dziś (chyba na PL3) mam lagi:mad:. Wszystko mi laguje w czasie walki tak na mapach 2-6 i 2-7 się wszystko zaczęło. Próbowałem ustawienia i wyłączanie wtyczek. Mam Windows XP, a gram na przeglądarce google chrome. Czy DO czy google sobie jaja robi czy jak :mad:?! Dziś to ten event chcę zrobić ale lagi to uniemożliwiają mi w ciężkim stopniu.:(
    Pozdrawiam Sentinel007

Ostatnie edytowanie: 9 maja 2016
  10. Adzeus

Adzeus User

To może ja udzielę dokładniejszych informacji:
    1.Z moich obserwacji wynika, że osoby ze słabszym sprzętem tzn. grające mniej więcej średnio na 20-30 klatkach w grze, podczas ataku na cokolwiek, czyli na NPC lub gracza doznaje spadku Fps-ów nawet do 1-2. Dzieje się tak na każdej mapie z tego co zauważyłem, a efekt potęguje większa ilość graczy bądź npc w pobliżu. Pragnę również zaznaczyć że spadek lagów następuje dopiero po zaatakowaniu, wcześniej można latać w koło i ów lagów nie ma.
    2. Osoby z lepszym sprzętem z tego co widzialem robią sobie wylociki, co oznacza że ich komputery muszą radzić sobie z tymi spadkami fps choć nie wykluczone że również mają małe lagi.
    Podsumowując:
    Po restarcie serwera doświadczamy:
    - lagów drastycznych, gdzie fps np mi z 25 spada do 1-2
    - nie ma to nic wspólnego z przeglądarką, ustawieniami 2d/3d czy miejscem na jakiejś mapie
    - efekt lagów potęgują inne moby lub gracze w trakcie walki
    - w momencie przerwania ataku lagi ustępują
    - mimo wszystko jednak po restarcie widoczny jest ogólny spadek fps wynoszący 5-10 fps
    Wszystkie powyższe informacje przytaczam do swojego komputera, gdzie grając na minimalnych na 3d mam średnio około 30 fps, w spadkach do 20.

11. Witam na pierwszej gali jak przelatuje przez mapkę obraz nie jest płynny tylko co sec przeskakuje czyszczenie flasza ciasteczek i relog nie pomagają zauważyłem jeszcze ze po relogu formacja dronow automatycznie zmienia sie na standardowa i nie ze wszystkich NPC wypadaja boxy cargo . Podczas latania mam FPS 60 przy biciu NPC spadaja max do 40

12. nastepny bład to nie wlicza wydobywczych na pecie
    np zwykle dostaje 5 energi na bitkach i podwajaczu po restarcie 4

13. -|Diw|-

-|Diw|- User

1. pierwsza część dotyczy Waszej lokalizacji, a więc mapy, na której wystąpiły takie problemy: PL3, Każda mapa
    2. po drugie prosimy o podanie konfiguracji sprzętowej oraz rodzaju i wersji przeglądarki, a także systemu operacyjnego: windows 7, google chrome 50.0.2661.94 m (64-bit) ;d
    3. wreszcie o krótki opis okoliczności, w których dochodzi do LAGów, czy występują one w jakimś konkretnym momencie, itp.: lagi występują tylko podczas włączonego ataku laserowego statków, alieny w żaden sposób nie lagują. Im więcej bijących statków dookoła tym większe lagi

Sentinel007 i -dshh14- lubią to.
  14. Bardzo dobrze opisane, dotyczy większości graczy (tak podejrzewam) leci lajk:)

15. 1. Wystepuje na kazdej mapie
    2. Intel(R) Core(TM) i3-3240 CPU @ 3.40GHz, 4 GB RAM DDR3, Win 10 (64bit), NVIDIA GeForce 615
    Przegladarka:
    Mozilla/5.0 (Windows NT 10.0; WOW64) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/50.0.2661.87 Safari/537.36 OPR/37.0.2178.32
    Opera 37.0.2178.32 (64Bit)
    Flash: 21,0,0,213
    3. lagi zdarzaja sie czesto, losowo , a dziwne jest to ze jak zaczynam bic jakiegos mocnego aliena to automatycznie caly klient sie zacina (uber devo do misji)

16. Ze słabymi alienami też tak jest tylko, że bicie trwa chwile i dlatego lagu nie widzisz:)

17. najlepsze rozwiązanie to klik na mini mapę gdzie ów gracz chce się znaleźć, czesto tego doświadczam.

18. Dodam od siebie jeszcze że jeżeli używam peta ze zbieraniem skrzynek, w trakcie rozwalenia aliena pojawia się surka, gdy pet po nią leci i chce ją zebrać wtedy jest najgorzej, a dodam że gra zawsze chodziła mi wyśmienicie bez żadnych problemów

Nie wiem jak na innych serwerach ale na europejskim glob. 6, tam gdzie ja gram pojawił się też problem ze stacjami bojowymi, otóż wkładając do nich moduły, zapełniając wszystkie sloty nic się nie dzieje, nie można zbudować bazy natomiast wszystkie moduły które się włożyło znikają, z inwentarza także, moje które po ulepszałem zniknęły mi, napisałem już do techników mam nadzieję że je odzyskam bo po ulepszać je to nie tania rzecz.

19. to co zauwazylem z tymi lagami dzisiejszymi to samo latanie niesprawia mi lagow poniewaz fps mam od 45 do 60 klatek. lagi zaczynaja sie w momencie rozpoczecia ataku spada mi do 1-2 czasem 3 klatek niezaleznie od mapy i zaczetego aliena. przy mniejszych alienach padaja nim odwiesi sie gra przy wiekszych alienach musze leciec i dobijac od pelnych oslon. alieny typu bdk ubijany zostaje statek
    AMD Athlon(tm) X4 740 Quad Core Processor 3.2GHz 4 GB win 10 64 bitowy
    przegladarka firefox

20. -dshh14-

-dshh14- User

u mnie po zalogowaniü drony zmieniają formacje