Pytania techniczne dotyczące ładowania się gry, zmiany danych, LAGów

Temat na forum 'Pytania techniczne, problemy, bugi' rozpoczęty przez użytkownika BA_THOR, 5 grudnia 2013.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
  1. lagi nie występują przy biciu większych alienow, występują przy biciu każdych alienow. Nie widać lagow gdy bijemy np saimon(mały alien) ponieważ większość ma go na hit i tak jakby lag sie nie załacza. Problem tkwi w tym, ze przy ataku na cokolwiek robi sie lag fps spada do 1-2 klatek na sec...

2. Założyłem wcześniej własny temat, nie widziałem prośby o opis problemu tutaj (albo jeszcze jej nie było).
    To co koledzy wyżej - przy strzelaniu czy podnoszeniu surki drastycznie spadają fpsy - przy przechodzeniu przez portale zmieniają się formacje dronów - wsadzając moduły do stacji nic się nie dzieje, a moduły się tracą.
    Nie są to odosobnione przypadki, wszyscy na ge1 z dostępem do chatu przyznają, że też mają te problemy. Na silniejszych sprzętach jest lepiej, ale też dochodzi do sytuacji w której dostajemy 0 fpsów i mamy ładny obrazek zamiast strzelania.

3. Lagi nie dotyczą komputerów, tylko kont. Sprawdzałam na dwóch komputerach i na moim koncie są tragiczne (mówiąc skromnie) ściny, drugie konto, do którego mam dostęp śmiga bez problemu na jednym i drugim sprzęcie. Różnica sprzętów jest dość spora, ale jak widać w tym przypadku nie ma znaczenia.
    Ogólnie jestem pod wrażeniem, bo zrozumiałabym złe działanie w przypadku słabych komputerów, w stosunku do tych bardziej wypasionych, ale jakim cudem to poszczególne konta reagują gorzej? Może ktoś mi wyjaśni, a póki co: [​IMG] gratulacje za świetny pomysł.

Cocinella lubi to.
  4. olek123

olek123 User

na najniższych ustawieniach też tnie ale nie aż tak tragicznie (;

5. Heiken

Heiken User

1.lagi wystepuja na kazdej mapie z poczatku ich nie ma ale po dluzej chwili bicia alienow
    zaczynaja sie i coraz gorzej sie robi
    2. Procesor Intel(R0 Core(TM)2 Duo CPU p8700 @ 2.53Ghz 2.53 Ghz
    PamiećRAM 2.50 GB
    Typ systemu: 32 bitowy system operacyjny
    Windows 7 Professional
    grałem na 4 rodzajach przeglądarki m.in. Maxthon Chrome Opera i Mozilla Firefox
    na wszystkich wystepuja lagi
    3. Lagi mam gdy dłuższy czas biję alieny i wtedy muszę zrobić reloga ale często strona głowna nie działa i jak tu bić alieny na mapach
    albo robić wrota?? Przed zrobieniem reloga sprawdzam czy strona głowna działa jeśli działa to robie reloga jeśli nei działa to nei robie tylko czekam aż zacznie działać

Tak jak napisała PSYCHOPATKA wyżej lagi nei odnoszą się do komputera czy laptopa tylko do danego konta a dlaczego tak jest bo BP wrzucił montownie która przeciążyła serwer i o to skutki
    a dlaczego strona główna często przestaje działać?? tego to nwm ale BP coś musiał zrobić nie tak i teraz mamy problem którego nikt a nikt nam niezrekompensuje

6. Premka się marnuje, czasu przynajmniej nie zamierzam marnować, pogram w piłkę ale nie kosmiczną. Za rekompenstate pewnie event będzie wydłużony :)

7. Heiken

Heiken User

ale mi to rekompensata bd :/ w montowni miało być LF4 nie ma miały być rekietyz amrażające też nie ma gdzie to wszystko jest ??

8. cruiser93

cruiser93 User

A co już uzbierałeś surkę na te rzeczy? Event się już skończył? Nie ma ale zapewne się pojawią. To nie jest problem. Problemem jest brak optymalizacji gry.

9. u mnie jest dziwnie za to, ja jednej konfie nie mam lagów a na drugiej nie da się nawet latać hehe

10. -aldi95-

-aldi95- User

Mam ten sam problem, przy biciu każdego nawet najmniejszego aliena mam laga, jak go ubije lag dopiero puszcza. Gdy latam po mapie bez bicia alienow jest ok, ale chyba ta gra polega na tym, żeby własnie bić alieny i statki. Gram na najnowszej wersji mozilli, system windows 8

11. ^FURI4N^

^FURI4N^ User

Witam, widzę że niemal u wszystkich graczy występuje te same zjawisko w grze ? ;p Niestety nawet u mnie, bo jak latam to jest na początku po zalogowaniu się ok, ale po minucie czy dwóch już gorzej i nawet relog czy odświeżenie strony startowej nei pomaga bo dalej to samo.. ;p na 2D i na najniższej grafice nawet sprawdzałem i niestety, też dalej to samo się dzieje, na 3D również i też najniższa grafika i też ten sam problem, a na explorerze sprawdzałem, Operze i Chromie, a wszystko też jest zaktualizowane jak trzeba i być nie powinno tych problemów, ale neistety są.. Ale najgorzej ejst przy jakimkolwiek odpaleniu którego kolwiek aliena czy zwłaszcza gracza.. ;p klatki tak skaczą że nie ma opcji żeby cokolwiek dobrze działało.. dopiero gdy się ubije aliena bądź gracz nas ubije to klatka się odwiesza i działa normalnie, ale tak być nei może na pewno. BigPoint na pewno coś z tym zrobi, bo inaczej ta gra niestety straci wielu graczy jak przypuszczam.. ? Pozdrawiam, Furian - Rafał
    PS. liczę na szybkie naprawienie błędów :)

12. Problem (lagi) występuje tylko przy biciu alienów, a puszcza jak się dobije (znaczy przy biciu graczy też)

Również gdy twój statek zostanie zniszczony, formacja dronów zmienia się na podstawową.
    Problemy występują na każdej mapie.

Google Chrome
    procesor: intel core i7-6700K
    karta graficzna: Nvidia Geforce 970
    16gb RAM
    Windows 7 Professional

13. 1.lagi występują na każdej mapie z początku ich nie ma ale po dłuższej chwili bicia alienów
    zaczynają się i coraz gorzej się robi
    2. Procesor Intel(Core(TM)2 Duo CPU 1,6 Ghz
    Pamięć RAM 4 GB
    Typ systemu: 32 bitowy system operacyjny
    Windows Vista , ale oryginalna ze wszystkimi aktualizacjami
    przeglądarka firefox
    3. Lagi mam gdy dłuższy czas biję alieny i wtedy muszę zrobić reloga, 10-15 min i znów restart klienta gry, patrzyłem na procesy i mam wrażenie że flash player odpowiada za te błędy, proces flash playera potrafi zebrać do 800 MB w pamięci lapka i przez to mogą być te lagi. Lagi występują tyko podczas bicia alienów oraz zbierania skrzynek, tak to można sobie swobodnie latać

14. no nieźle ;) Ładne lagi, surgeona chciałem wbić i nic z tego bo lagi ograniczaja wszystko :p Gra przeciąża procesor i karte:p

15. Goodal

Goodal User

Na "szczęście" nie tylko ja mam taki problem ;) Robiłem już chyba wszystkie cuda niewidy żeby dało się ubić jakiegoś NPC-a na spokojnie. Wszystkie dostępne przeglądarki poszły w ruch, instalowanie nowego flesza, nawet instalowałem jakieś wtyczki które miały niby zastąpić flesha i nic.
    Procesor Intel 1,80GHz, RAM 4GB, Windows 8

Więc pozostaje zbieranie skrzynek :(

16. S*Y*Z*Y*F

S*Y*Z*Y*F User

spokojnie, do końca eventu jeszcze troszke czasu, jak dadzą rade to jeden dzionek ci wystarczy na pozbieranie surówek :D

17. griwes5

griwes5 User

LAGI wystepuje wszedzie spadek do 1 FPS to nie jest normalne i jak tu uzbierac na np surgeona przy takich lagach podlatujesz do aliena gra staje w miejscu istny pokaz slajdów

18. uwierz że jeden dzień nie wystarczy, wczoraj grałem od 18 do 6 nad ranem dzisiejszego dnia i tych rzadkich surowców mam nie wiele raptem około 223/2300 złomu i około 33/500 pazmitu potrzebnego do pusata więc to nie wiele, pewnie bym mia troszeczkę więcej tych surowców ale z niektórych alienków nic nie wyskakuje nie wiem czemu, ani skrzynka z surkami ani surowce do budowy..... , pewnie to przez błędy gry. Jak ktoś nie ma dużo czasu by grać po 12 godzin to nie złoży tego za żadne skarby.

19. Masz sporo racji z tym.

Bo dlaczego skoro panuje od wczoraj taka żenua, niektórzy latają i grają jak gdyby nigdy nic ?

Podejmując walkę z kimś na żylecie padam, bo gra staje w miejscu. Gdyby przeciwnik miał ten sam problem przegrałby przecież.
    Dzięki temu stwierdzić można, że nie jest to globalny problem. Dotyka większości, ale nie wszystkich.

Z jakiego powodu ? - Nie obchodzi mnie to, ale niech to jak najszybciej naprawią !

20. S*Y*Z*Y*F

S*Y*Z*Y*F User

przyjmuje wersje, że nie zrozumiałeś ironii :D