Pytania techniczne dotyczące ładowania się gry, zmiany danych, LAGów

Temat na forum 'Pytania techniczne, problemy, bugi' rozpoczęty przez użytkownika BA_THOR, 5 grudnia 2013.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
  1. 1. Wszystkie mapy nawet te w gg.
    2. Karta graf.: AMD Radeon R7 260X Ov.
    Procesor: AMD FX - 6350 Six Core
    Pamięć RAM: 8GB
    Google Chrome (Najnowsza wersja)
    Windows 10 64bit
    3. Przy pierwszym uruchomieniu gry jest spoko ale po 10 - 15 minutach już widać te spadki fpsów, najbardziej ścina podczas atakowania aliena ,dopóki alien nie zginie albo ja to są freezy co kilka sekund.

2. Bulus14

Bulus14 User

1. Występują na wszystkich mapach.
    2. Win 7 - 64-bit
    Karta graficzna GeForce GTX960 4GB
    8 GB RAM
    procesor Intel Core i7
    Przeglądarki Mozilla i Chrome z aktualnym flashem
    3. Bezpośrednio po zalogowaniu wszystko jest dobrze, ok 60 fps i niecałe 200 MB pamięci. Problem pojawia się po wykonaniu kilkukrotnie jednej z czynności: zniszczenie NPC, zniszczenie gracza, zebranie skrzynki cargo. W efekcie po kilku minutach latanie fps podczas tych czynności spadają do 30 lub nawet niżej, a pamięć osiąga poziom 400 MB i dalej rośnie. Warto dodać, że po wykonaniu którejś z tych czynności fps wraca do normy, do momentu podjęcia kolejnego działania.

3. ^markus^

^markus^ User

No tak, zaczynam atak i " klatka stop" jak ubiję aliena to jest normalnie.

4. dezoooz

dezoooz User

Problem występuje na każdej bardziej zaludnionej mapie, mnie laguje przy strzelaniu, tak na Edge jak i na Chrome, dotychczas wszystko śmigało mistrz i miałem stałe 60fps, teraz co strzał jest zawias, a wszystko stoi (hyhy) w miejscu. Wasze serwery chyba źle znoszą za dużo osób na mapach, ale to nie mnie oceniać, nie widziałem Waszych serwerów.
    Pozdrawiam

5. 1. Wszystkie mapy
    2. Sprzęt:
    Procek: Intel i7-4720HQ
    Grafika: GeForce 960M
    RAM: 8GB
    Mozilla Firefox 46.0.1
    Windows 8.1N 64-bit
    Wszystkie aktualizacje flasha najnowsze
    3. Opis sytuacji:
    Zaraz po wejściu na serwer jest w miarę dobrze, lecz od początku jest widoczny mocny spadek FPS z około 40-60 przed update, to 15-25 w chwili obecnej, przy zużyciu RAMu 160-200MB. Po kilkunastu minutach gry FPS'y spadają do 10-15, lecz przy zwykłym locie nie ma większych problemów. Pojawia się on dopiero przy walce z NPC lub innym graczem, przez około sekundę grafika jest renderowana normalne (lecz w dalszym ciągu w liczbie około 15 FPS), następnie przez około pół sekundy następuje całkowita ścinka. Zużycie RAMu jest wtedy w okolicy 350MB, lecz niekiedy potrafi przekroczyć 500MB, wtedy czas ścinki jest o wiele dłuższy. Zużycie procesora w dowolnym momencie, bez względu czy lag miał miejsce czy nie, nie przekroczyło 15%. Po odczekaniu kilku minut w bezruchu (np. stojąc w portalu) zużycie pamięci spada do wartości początkowej 160-200MB, FPS 15-25. Przez kilka minut znowu gra zdatna do użycia, lecz cały cykl się powtarza. Zmiana ustawień grafiki w grze nie ma wpływu na występowanie problemu. Zużycie RAMu oraz ilość FPS odczytane z licznika DarkOrbit.
    4. Dodatkowa uwaga:
    Po update wystąpił u mnie problem z wyświetlaniem członków grupy. Pomimo wysłania zaproszenia do kogoś i zaakceptowania jego przez drugą osobę, lub zaakceptowania przeze mnie, nie jest wyświetlana lista członków grupy wraz z przyciskami służącymi do jej obsługi (leć do towarzysza, postaw znak itd).

6. tom30030

tom30030 User

ściny mam podczas bicie czegokolwiek, gdziekolwiek - skok MEMu

7. jazon161

jazon161 User

ciekawe ze to wystepuje na pl .1.2.3a na serwerach globalnych niemieckich i skandynawskich tureckich tego niema to jest wielka zagadk albo mala kreatywnosc polskiej ekipy.

8. albo nie każdy ma cokolwiek sobie wybudować, tylko wybrani;p

9. Szkoda liter na ciebie kolego, najlepiej zwalić winę na naszą ekipę bo to jej wina i tyle. Chyba nie grałeś na globalu 1. Gdybyś zerknął chociażby na forum amerykańskie to wiedziałbyś, że na każdym serwerze się sypnęło.
    Tnie strasznie, coś musi zużywać za dużo pamięci i najprawdopodobniej to jest przyczyną. Ludzie z klanu z silniejszymi komputerami też mają ściny, ale pierwsze - rzadziej, drugie - krócej. Po prostu mocniejsze sprzęty więcej dźwigną, tyle.
    W klanie do którego przynależę jest przynajmniej sprawiedliwość - ściny ma każdy. Na chacie też nie widziałem, żeby ktoś się chwalił brakiem zacięć, także problem nie występuje tylko na serwerach pl.

10. FARTUSZEK

FARTUSZEK User

Lagi lagami, ale dlaczego nie działaja protokoły wydobywcze na pecie?

11. 1. wszystkie mapy
    2. Tablet Alcatel OT Evo 7 z Puffin Browserem (przeglądarka z flashem)
    3. przy lataniu i biciu alienow (to zwłaszcza) mam sciny takie, że widzę tylko jak alienkowi schodzi po pół hp i jak pada, a nieraz w czasie bicia inny gracz mnie ubijal

12. Goodal

Goodal User

Ja gram na int14 global Europa i tu też są takie same problemy.

13. Heiken

Heiken User

nic za duzo pamieci nie zuzywa po prostu nie zostalo to dodane tak jak powinno byc dodane tzn ze serwery na czas dodawania montownii powinny byc wylaczone na godzinke lub dwie zeby BP sprawdzil czy nei ma bledów
    ja ledwo bieram boxy a co dopiero bicie alienow
    jestem ciekaw jaka BP rekompensate szykuje za te bledy ale nawet na nia nie licze bo nie raz byly podobne bledy i rekompensaty nie bylo
    dlatego zwracam sie do ekipy BP aby naprawil ito jak najszybciej bo tak sie grac nie da
    Posdro PL2

14. Co Ty wymyślasz? Rekompensaty zawsze byly. Jakies pol roku temu jak byly wielkie błędy i lagi na UBA to BP dało wszystkim chyba 4 extrasy po 10h czyli zrekompensowali fajnie to. Podobnie bylo z błędami za LoW

15. Heiken

Heiken User

ja zadnej rekompensaty za Low i za UBA nie otrzymalem

16. -dshh14-

-dshh14- User

w nocy bylem na testowym tam jest normalnie nic niebügüje

17. neox741

neox741 User

tak ale z petem jest problem niedzialaja protokoly wydobywcze

18. Fajnie zrekompensowali? 4 extrasy? Niee no supcio, ostatnio 2mln uri na surgeona wydałem, robiąc epsilony i nie wpadł. A teraz przez lagi też go nie zdobędę. No ale 4 extrasy... ehh..

19. neox741

neox741 User

chciałbym przypomnieć że nie naprawiono protokołów wydobywczych ja pisałem wczoraj nic się nie

nic się nie zmieniło dodatkowo zrobiłem przelew 3 dni temu i jeszcze nie mam

Posty zostały połączone.

Pozdrawiam,
    MOD_SZYBKACOBRA

Ostatnio edytowane przez moderatora: 18 maja 2016
  20. Przelewy są realizowane w przeciągu 5 dni roboczych... Dlatego najlepiej płaci się przez PSC