Pytania techniczne dotyczące ładowania się gry, zmiany danych, LAGów

Temat na forum 'Pytania techniczne, problemy, bugi' rozpoczęty przez użytkownika BA_THOR, 5 grudnia 2013.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
  1. kienia1989

kienia1989 User

zblokowałem sobie płatności przez pomyłke chciałem płacić zablokowaną kartą da rade to jakoś cofnąć?/
    jak tak to poprosze :) / i poprosze wiadomość na grze jak można

2. Hehe jakby było mało to jeszcze nie da się wylogować po bożemu xD jestem vru, stoję w safe zonie przy portalu na 3-3, nikt mnie nie bije, klikam logout i dostaję komunikat "logout niemożliwy" xD co to ma być to ja nie wiem xD

3. kube

kube User

znowu nie mozna sie zalogowac na mape gry na pl3

wszedłem ale nie można grać takie lagi

4. taka mam lokalizacjie JP-Pre jak mam z tego wyjść nie moge wczytac mapy ani zmienic na inny statek

5. Bazyliszek

Bazyliszek User

Witam
    Cały czas mam problem z logowaniem -(PL3). Pomimo informacji, że problem został naprawiony ja nadal nie mogę się zalogować (próbowałam na wszystkich przeglądarkach jakie mam). Pojawia się czarny ekran z info o logowaniu "proszę czekać"i czekam, czekam, czekam.... i ... nic. Co można z tym zrobić? Proszę tylko nie piszcie o czyszczeniu ciasteczek (zjadam je na bieżąco ;)). Problem mam od kilku miesięcy ale w końcu chciałabym go rozwiązać (znudziła mi się gra Piratestorm i chciałabym wrócić do DO). Dziękuje z góry za pomoc.

6. MOD_ŻBIK

MOD_ŻBIK Guest

Szanowny Graczu,

nie będe pisał o ciasteczkach i o flashu skoro piszesz, że to robisz regularnie. Spróbuj na chwilę wyłączyć ochronę w antywirusie jeśli taki posiadasz. Zdażały się przypadki (miałem taki osobiści), że przez antywirusa nie mogłem się zalogować do gry. Spróbuj również zmienić internet jeśli masz taką możliwość.

Pozdrawiam
    MOD_ŻBIK

7. Bazyliszek

Bazyliszek User

Dziękuję - z antywirusem popróbuję. Jeśli to nie pomoże to się odezwę. Internetu niestety nie mogę zmienić ale pomyślałam, że jak mąż wróci to sprawdzę na jego lapku :). Diękuję za podpowiedź. Pozdrawiam całą ekipkę.

8. Metal_91

Metal_91 User

Właśnie pojawił się u mnie problem z Klientem Gry - po odświeżeniu strony (przypadkiem) nie mogę już włączyć Mapy bo pasek "Ładowanie" zamraża się gdzieś na 1/3. Czyszczenie plików tymczasowych (flasha też) nie pomogło. Na Firefoxie i Chromie to samo dokładnie.

9. D.A.R.E.K

D.A.R.E.K User

poczekaj chwilę, mnie puściło dopiero po kilkukrotnym logowaniu. na początku pasek stanął w okolicy lit. d. po wyczyszczeniu historii i uruchomieniu kompa, gry, jakoś poszło, ale trwało to dłużej niż zwykle. na tyle długo, że sam już miałem tu coś naskorbać :)

10. elkube

elkube User

na pl1 jestem ale z innego konta :p

11. jak zwykle zapychaja serwery dodatkowymi smieciami. nowy event i nowe rzeczy do dropniecia na koniec eventu a to niestety niesie z soba zwiechy gry cuda i niewidy :D

12. Metal_91

Metal_91 User

Ok, chciałem dać Wam znać, że u mnie już "ruszyło"

13. D.A.R.E.K

D.A.R.E.K User

a widzisz :)
    z aukcją mimo, że też ruszyła nadal problemik jest niewielki.
    a u mnie to wygląda mniej więcej tak, że zaznaczam, iż nie jestem wielbłądem i system każe klikać w obrazki - klikam :)
    - teraz są dwie opcje:
    1. jest cacy, wpuszcza do aukcji i mogę obstawiać tak ok. 10x, aż znów system chce wiedzieć, czy nie jestem napewno wielbłądem :)
    2. obrazek kliknięty nie odznacza się, a podmienia na jakiś inny i tak do us..........znudzenia - nie wpuszcza mnie do aukcji :(
    w syt. 2 są dwie opcje:
    1) zamykam okno z tezą, że nie jestem wielbłądem i powtarzam czynność opisaną w pkt 1. - skutecznie :)
    2) mam deżawiju - powtarza się sytuacja z pkt 2. - wybieram zatem opcję 1) do us.........skutecznego wpuszczenia na aukcję :)

Metal_91 lubi to.
  14. Metal_91

Metal_91 User

Może coś z twoim ruterem, albo po stronie dostawcy neta jest nie tak? Bo strony tak się zachowują jak wykryją "nietypową aktywność"

15. Metal_91

Metal_91 User

Ja w sprawie ostatnich lagów.

Otóż ostatnio na czacie ktoś zaproponował IMO bardzo sensowne i logiczne wyjaśnienie tej sytuacji. Otóż prawdopodobnie przyczyną jest to, że Bifenon i Aurus znikają dopiero przy porannym restarcie, a tak się akurat złożyło, że właśnie trwa event na bicie piratów.

Krótko mówiąc, ludzie rozwalają w dużych ilościach "pirackie" NPC, ale prawdopodobnie mało kto zbiera surowce.

Na efekty długo czekać nie trzeba - parę godzin i mapy 5-x są dosłownie zalane tymi surowcami, więc nie dziwne, że serwer nie wyrabia.

W związku z tym, że niemiecka centrala zajmie się rozwiązywaniem pewnie najwcześniej jutro, zwracam się z pytaniem do Ekipy - czy jesteście upoważnieni np. do zamieszczenia oficjalnego info o odkryciu prawdopodobnej przyczyny przez samych graczy i zachęcania graczy po prostu do zbierania jednak tych surowców?

16. cross68

cross68 User

zrobić tak jak kiedyś było że pet zbierał surowce peciki są pracowite posprzątają ten bałagan jeśli o to chodzi:)

17. Czarny

Czarny User

Bardzo dobrze że są lagi. Obecny problem z lagami rozwiązuje farmienie przez graczy po kilka osób na kontach. Po 18-19 i tak nie da się bić :).

18. Proszę o poradę na post jak wyżej

Ostatnio edytowane przez moderatora: 13 lutego 2018
  19. MOD_M4

MOD_M4 Guest

@Wykidajlo46
    2.3. Zaśmiecanie, spam, flood, off-top, double posting
    Nie piszemy posta pod postem. Do tego służy opcja edytuj.
    Pozdrawiam
    MOD_M4

20. MOD-4 prosilem pana o poradę i co dostalem wykładnie kar. Panie kolego nadal czekam na sensowną odpowiedz . Pozdrawiam