Pytania techniczne dotyczące ładowania się gry, zmiany danych, LAGów

Temat na forum 'Pytania techniczne, problemy, bugi' rozpoczęty przez użytkownika BA_THOR, 5 grudnia 2013.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
  1. Tak słabo opisałeś swój problem, że ciężko zorientować się o co chodzi. Opisz to jeszcze raz w sposób zrozumiały i nie stosuj skrótów myślowych.

2. Modziu !; 1 przejscie we wrotach 5-1. na 5-2 na 5-3 przechodze przez wrota bez problemu ok , .2 punkt ; aby przejsc wrotami "5-3 do 5-2 do 5-1 nie idzie [ chociarz stoje we wrotach . Dej mi link do pomocy technicznej . bo ty jstes tylko MOD pozdrawiam . { mam poz 20]

3. MOD_M4

MOD_M4 Guest

Drogi graczu wrota na mapach pirackich działają tylko w jedną stronę.
    tj: 5-1 --> 5-2 --> 5-3
    W drugą stronę nie przeskoczysz przez nie.
    Pozdrawiam
    MOD_M4

kris0211. lubi to.
  4. ok zrozumialem ; Ale ciekawe wejdź na te wrota i obejrzysz jak przeskakują, tez tak myslałe pozdrawiam kończymy temat

5. D.A.R.E.K

D.A.R.E.K User

Nie przeskakują, tylko parkują bezpiecznie w porcie i wylogowują się tym statkiem, by zalogować na inny, pozostawiony na innej mapie. Tobie wydaje się, że skoczył na drugą stronę, a on po prostu zniknął.

6. Ankalagon

Ankalagon User

Wykidajlo46 : Dokładnie jak napisał D.A.R.E.K - nie przeskakują tylko mają inne statki pozostawione na mapach pirackich. Niektórzy lubią robić pętelki ale nie wszyscy. Tak samo jest przy zbieraniu palki. Jeden statek jest na mapie 5-3 do zbierania palki a inny statek jest na bazie na 5-2 do pozbycia się palki.
    To samo można zrobić i na innych mapach jak nie chce się latać. Zastanawia mnie Wykidajlo46 że mając lvl 20 nikt Tobie wcześniej tego nie powiedział lub samemu tego nie zauważyłeś ?

7. poland102

poland102 User

miałem jednak inne wrażenia...byłem na 4-5; dopadły mnie 3 wypasy / w tym dwa z mojej firmy :)/ ; przebiłem się na 5-1; pojawił się za mną jeden z nich, zrobił kółko wokół mnie i rozpłynął się... do wylogowania potrzeba min 5 sek w bezruchu... pewnie miałem laga..ciasteczka i te sprawy:)

8. Ankalagon

Ankalagon User

Coś takiego też zauważyłem ale nie w/ przy TP i nie na piratach tylko na zwykłej mapie w środkowej części. Ciekawostki nowe jak widzę.

9. poland102

poland102 User

na zwykłej to mógł być skokowy na rodzimą /działa w ruchu/ - skoki na piratach są oficjalnie nie możliwe:)

10. MOD_M4

MOD_M4 Guest

Być może "wszedł w niewidkę" odleciał kawałek i się wylogował, niejednokrotnie we wczesnym etapie mojej gry próbowałem przeskoczyć pirackimi portalami w drógą stronę i kończyło się to niepowodzeniem.
    Pozdrawiam
    MOD_M4

11. poland102

poland102 User

był zaznaczony, kropki na mini mapce nie było, empa też nie odpalił...

12. D.A.R.E.K

D.A.R.E.K User

znaczy kolejny cudotwórca :), jeśli trwało to krócej niż 5 sekund.
    miej jednak na uwadze, że możesz przeskoczyć przez port i z premką wylogować się z tej mapy w czasie tych 5 sek. dla cb wyglądało, że wrócił na tą mapę z której skoczył, a on tylko wylogował i jak sądzę - zalogował na mapie sprzed skoku lub mapie innej oraz ściągnął ten statek skokówką znów na poprzednią mapę lub mapę inną, zamiast lecieć dookoła :)
    jeśli było inaczej - ani chybi cudotwórca :)

13. witam mam problem z przeskoczeniem z mapy 4-5 na 5-1. Podlatuje pod oczko i zero reakcji. Przez inne porty normalnie skacze.

14. Adalon

Adalon User

Jaki masz poziom w grze?
    z 4-5 na 5-1 przez portal swojej firmy można wskoczyć od 12lvl a przez portal obcej firmy chyba od 16.

15. Adalon

Adalon User

Próbowałeś przez "J" i klikania w znaczek?
    :D "wyczyść ciasteczka i historię przeglądania" :D

16. Nadal nie mogę wskoczyć w 5-1 ani przyciskiem j ani ikonka na mapie. Ciasteczka wyczyszczone wraz z historia.

17. MOD_ŻBIK

MOD_ŻBIK Guest

Szanowny Graczu,

z przykrością muszę napisać, że problem został zgłoszony. Ze swojej strony dodam, że jeśli masz statek na mapie 5-2 to spróbuj zalogować się na Niego i zrobić skok statku na statek z pełnym wyposażeniem.

Pozdrawiam
    MOD_ŻBIK

18. Nadal nic .I lipa brak możliwości wymiany palladium 2 dzień

19. Kiedy naprawicie ten bug z uniemożliwionym skokiem na 5-1 ? .... Ileż można czekać na poprawienie tak małego błędu, mam nadzieje że będzie jakieś wynagrodzenie w postaci GG za to...