Pytania techniczne dotyczące ładowania się gry, zmiany danych, LAGów

Temat na forum 'Pytania techniczne, problemy, bugi' rozpoczęty przez użytkownika BA_THOR, 5 grudnia 2013.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
  1. No też chciałbym to wiedzieć, a znając realia zamiotą to pod dywan jak wiele bugów i oleją jak było niedawno z lagami przez tydzień i mieli w poważaniu ludzi co nakupowali pakiety za zł.

2. Next!

Next! User

"Zostałeś zniszczony przez pas promieni!" Death za darmo!
    Gdyby to był pierwszy raz, to bym nikomu głowy nie zawracał. Ale po normalnym padnięciu loguję się i widzę co? "Zostałeś zniszczony przez pas promieni!"
    Za darmo death! Kolejny! Niby nic strasznego, ale gdybym drony miał na żylecie to właśnie za darmo straciłbym 10 dronów, a nie zdobyłem ich w jeden dzień.
    Piszę to tylko ku przestrodze innym graczom. Bo wiem, że nikt tego nie poprawi - jest ten "obecny błąd" od roku może.
    Pilnujcie dronów Gracze!
    P.S. Ciasteczka mam wyczyszczone!!!!!!!!!! I nie oczekuję odpowiedzi ekipy forum!
    Dzisiaj to samo!!! Dramat!!! Żaden błąd tej gry nie zostanie naprawiony??????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

Ostatnie edytowanie: 3 listopada 2018
    Nie-Mrawy lubi to.
  3. Problemy przy takiej ilosci graczy i manipulacji domoroslych programistow zawsze będa ,ale system tego w B.P nie eleminuje , trudno? mam podobny problem , gdy zakoncze grę i wyloguję sie po ponownym zalogowaniu = znika mi częsc niewidki,oraz seprum z konfow >zapora i i Awast dziala, gdzie problem ??

4. kris0211.

kris0211. User

Seprom z osłon zżera w czasie rzeczywistym, ale z laserów (zakładam, że miałeś seprom w laserach) i niewidek nie powinno zabierać :confused:

5. Ankalagon

Ankalagon User

może kolega w międzyczasie stateczki zmienia dlatego niewidki mu uciekają.

6. Next!

Next! User

2018.05.05. godz. 00.13 Zostałeś zniszczony przez statek obcych typu "Lordakia" - czytajcie wyżej co napisałem!!!!
    Pozdrawiam tych co banują!!!!

7. ViperΔ

ViperΔ User

''Podobno wkrótce po zbudowaniu pierwszego statku Starscream Cyborg pobliskie słońce zmieniło się w supernową. Starscream Cyborg narodził się przy akompaniamencie krzyków umierającej gwiazdy!''
    Opis designu Starscream, czy tam nie powinno być napisane gwiazda a nie słońce? Bo z tego co wiem to słońce to się nasza gwiazda nazywa :Do_O
    A gdyby chodziło o słońce to też nie może być bo jest za mała żeby być supernową

glosiv lubi to.
  8. Gwiazdakulisteciało niebieskie stanowiące skupisko powiązanej grawitacyjniematerii w stanie plazmy bądź zdegenerowanej. Przynajmniej przez część swojego istnienia gwiazda w sposób stabilny emituje powstającą w jej jądrze w wyniku procesów syntezy jądrowej atomów wodoru energię w postaci promieniowania elektromagnetycznego, w szczególności światło widzialne. Gwiazdy zbudowane są głównie z wodoru i helu, prawie wszystkie atomy innych cięższych pierwiastków znajdujące się we Wszechświecie powstały w efekcie zachodzących w nich przemian jądrowych lub podczas wieńczących ich istnienie wybuchów.
    Najbliższą i najlepiej widoczną z Ziemi gwiazdą jest Słońce. Znajduje się ono w centrum Układu Słonecznego, w średniej odległości 150 milionów kilometrów od naszej planety. Jego bliskość sprawia, że na półkuli, którą akurat oświetla, występuje znaczne rozproszenie światła na cząsteczkach powietrza, przez co inne gwiazdy zostają przyćmione i nie są widoczne[7]. Próby obserwacji Słońca gołym okiem bez specjalistycznych przyrządów mogą prowadzić do nieodwracalnego uszkodzenia wzroku[8].
    Terminu "gwiazda" najczęściej jednak używa się w odniesieniu do innych ciał niebieskich o podobnych do Słońca właściwościach, lecz dużo bardziej oddalonych. Gdy pozwalają na to warunki pogodowe, czyli nocne niebo nie jest zachmurzone ani zamglone i nie występuje znaczne zanieczyszczenie świetlne, są one widoczne na nim jako różnokolorowe[c], migoczące z uwagi na wpływ ziemskiej atmosfery, nieruchome w stosunku do siebie nawzajem i innych obiektów na niebie (z wyjątkiem ciał Układu Słonecznego) świetliste punkty

Supernowa – termin określający kilka rodzajów kosmicznych eksplozji, które powodują powstanie na niebie niezwykle jasnego obiektu, który już po kilku tygodniach bądź miesiącach staje się niemal niewidoczny. Istnieją dwie możliwe drogi prowadzące do takiego wybuchu: w jądrze masywnej gwiazdy przestały zachodzić reakcje termojądrowe bądź zachodzi proces pochłaniający promieniowanie (kreacja par, fotodezintegracja), a zmniejszenie ciśnienia promieniowania powoduje zapadanie się gwiazdy pod własnym ciężarem, bądź też biały karzeł tak długo pobierał masę z sąsiedniej gwiazdy, aż przekroczył masę Chandrasekhara, co spowodowało eksplozję termojądrową. W obydwu przypadkach, następująca eksplozja supernowej z ogromną siłą wyrzuca w przestrzeń większość materii gwiazdy lub całą materię gwiazdy. Utworzona w ten sposób mgławica jest bardzo nietrwała i ulega całkowitemu zniszczeniu już po okresie kilkudziesięciu tysięcy lat, znikając zupełnie bez śladu. Z tego powodu w Drodze Mlecznej znamy obecnie zaledwie 265 pozostałości po supernowych, choć szacunkowa liczba tego rodzaju wybuchów w ciągu ostatnich kilku miliardów lat jest rzędu wielu milionów.

Czasem wystarczy poświęcić troche czasu i poszukać :p

D.A.R.E.K, Wykidajlo46 oraz =Aspazja= lubią to.
  9. mam skonczoną Cybernetykie , dlaczego nie mam smugowych salw , w czym problem

10. =Aspazja=

=Aspazja= User

Znam Cb z map na PL1.Napisz mi ile masz przydzielone PP -sama sprawdziłam - 29 Rozumiem,że napisałeś o Cybernetyce I oraz II ?Całkiem możliwe,że masz przydzielone PP nie w te umki,co trzeba.Jeszcze jedno:nie kazdy typ statku będzie strzelał w taki sam sposób,nawet na innych konfigach dronów inaczej to wygląda.
    Generalnie jest tak,że podobno można już po 24 PP strzelać w ten sposób,ale to droga na skróty,ja dopiero przy 36 PP uzyskałam w/w efekt.

Ostatnie edytowanie: 30 lipca 2018
  11. Masz cybernetykę II?

Wystarczy 21.

12. S*Y*Z*Y*F

S*Y*Z*Y*F User

ja napotkałem ciekawy błąd. jak wybieram w hangarze carbonite hammerclawa to u góry zamiast niego pojawia sie cyborg w barwach niemieckich (dodam że tego "niemieckiego" dresa- nazwy nie pamiętam kompletnie - nie mam) dziwne to troche

13. = Dzięki za rzeczową odpowiedz , poczekam tak jak sugerujesz , a może zwrócę się potem do pomocy tech., ale na nich niema co liczyc u nich jest wszystko w porządku .Powodzenia nasza rozsądna damo i pozdrawiam

Ostatnio edytowane przez moderatora: 1 sierpnia 2018
  14. MOD_ŻBIK

MOD_ŻBIK Guest

Szanowny Graczu,

Nie piszemy posta pod postem. Kolejne ostrzeżenie dla Ciebie.

Pozdrawiam
    MOD_ŻBIK

15. MOD_ŻBIK

MOD_ŻBIK Guest

@Wykidajlo46
    2.8. Trollowanie
    Trollowanie polega na zamierzonym wpływaniu na innych użytkowników w celu ich ośmieszenia lub wywołania sporu. Każdy przejaw takiego zachowania będzie karany.

Pozdrawiam
    MOD_ŻBIK

16. A gdzie ty dobry człowieku w moim poscie znalazł pan znamiona Trollowania , po 2 znamiona obrazania ?? raczej pan mnie obraza posądzeniem tego czynu??.O ile zle wydekowalem tresc przepraszam , a mimo panie zbik lepiej ostroznie z tym karaniem . Pozdrawiam i zycze rosządku

Ostatnio edytowane przez moderatora: 19 sierpnia 2018
  17. MOD_Artemida

MOD_Artemida Guest

Drogi Graczu
    Proszę byś nie pisał posta pod postem
    Edytuj swój post jeśli chcesz jeszcze coś dodać:rolleyes:

Double posting - pisanie postu pod postem. Wyjątek: Moderatorzy mają prawo pisać post pod postem. Użytkownikowi wolno odstąpić od tego punktu Regulaminu tylko za przyzwoleniem Moderatora.

pozdrawiam
    MOD_Artemida

MOD_TORO lubi to.
  18. HARDKOR88

HARDKOR88 User

Ja poprostu napiszę,że postanowiłem sobie pogrywać na Rosji i to co się tam dzieje to przechodzi ludzkie pojęcie.Ciągłe lagi,zawiechy.Wskakiwanie w port trwa jakies 10s,nie wspomnę o robieniu wrót gdzie na takiej fali 80 krysiek nikt nie przezyje.Cierpią na tym tylko moje drony,a z samej gry nie mam żadnej satysfakcji.

19. Wspanialy

Wspanialy User

Cześć, mam problem opisany już wyżej, chodzi o okienko ładowania mapy i "połącz ponownie" ale nie mam możliwości zresetowania rutera. macie jakieś rady dotyczące tego problemu?

20. ĽØµ

ĽØµ User

Panowie mam mały problem. Po zakończeniu łączeniu serwerów liczba fps spadła średnio o 15 klatek, to jest sporo. teraz aby grać płynnie muszę zmniejszyć ustawienia grafiki praktycznie na minimum. Wykonałem całą litanie czyszczenia itp, bez rezultatów.
    Czy macie jakiś pomysł na poprawę tej sytuacji czy po prostu trzeba to przeczekać. Gram na laptopie i stacjonarnym, efekt spadku fps podobny.
    Pozdrawiam.