Pytania techniczne dotyczące ładowania się gry, zmiany danych, LAGów

Temat na forum 'Pytania techniczne, problemy, bugi' rozpoczęty przez użytkownika BA_THOR, 5 grudnia 2013.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
  1. Czy tylko ja mam problem ze ścinaniem się gry? Co jakiś czas mam tak, że w "zamraża" mi klienta gry i jedyną opcją żeby to naprawic jest odświeżenie gry. Co jest bardzo uciążliwe zwłaszcza w trakcie walki, zauważyłem że zwykle problem ten pojawia się przy ładowaniu innej karty przeglądarki. Dla przykładu, załóżmy że robię wrota i przy okazji chce obstawić coś na Aukcji, więc klikam zakładke aukcję która się ładuje w tym samym czasie szybko przerzucam się na mapę we wrotach, ale ona wtedy się zacina i zanim odświeżę F5 to padam. Ktoś inny się z tym spotkał? Jak temu zaradzić? Problem jest uciążliwy

2. poland102

poland102 User

po prostu nie rób dwóch rzeczy na raz..

3. Chrome blokuje flasha w tle żeby używać mniej CPU. Problem nie leży po stronie gry.
    Wystarczy zmienić rozmiar okna. Żeby nie blokowało możesz mieć klienta otwartego w oddzielnym oknie (albo używać Firefoxa).

4. Dziękuję za rzeczową odpowiedź, jakoś dawniej nie było przeszkód żeby tak grać :)
    Dzięki, próbowałem też na Operze grać, tam problem pojawiał się o wiele rzadziej, spróbuję więc zrobić tak jak mówisz :)

5. adi11222

adi11222 User

Czy chat nie działa wszystkim czy tylko mi ?

6. mi nie dziala od godziny 13 i myslalem ze to cos u mnie a tu widze problem masowy chyba

7. MOD_Moth

MOD_Moth User

Generalnie już dawno temu ustaliliśmy, że chrome jest najbardziej nieodpowiednią przeglądarką do DO xD mimo to i tak mam na niej 60FPS. Też moim zdaniem ma tu do powiedzenia kwestia łącza. A tak poza tym to smarowidło ma racje, firefox, opera albo cokolwiek innego.

Pozdrawiam,
    MOD_Moth

8. Witam. To ktoś wie co i jak z tym czatem ? jakiś problem gry czy wina leży po stronie gracza ? :D

9. Wina gry, ja też nie mam

10. Cupak

Cupak User

czyżby czat się wyłączał przed eventami jako znak od adminów ? :confused:

11. RedCat313

RedCat313 User

ja też czatu nie mam i próbowałem wszystkiego co zazwyczaj działało ale dalej nie mam...

12. Ankalagon

Ankalagon User

To "zemsta użytkowników" na CM_Rebel co nam w gierce 0 stawia. :))

13. cross68

cross68 User

no wiadomo ze wina leży po stronie grcza jak by inaczej :p:p:p:p

14. konefek88

konefek88 User

od jakis 30min probuje sie zalogowac do gry, nie moge...
    gdy klikam start, jesli chwile ładowania gry i nagle łącze przerwane, sprobuj ponownie>odrazu zerwane, jakby nie podejmowalo proby.
    sprawdzalem inne przegladarki, kompa ruter resetowalem.. jakies rady ?

15. Ankalagon

Ankalagon User

rada:
    Cierpliwie czekać może się "samo" naprawi.

16. MOD_Artemida

MOD_Artemida Guest

Drogi Graczu
    Jeśli długo tak będziesz miał
    To radzę napisać do Pomocy Technicznej
    Opisz problem jeśli będą mogli pomóc na pewno to zrobią
    Link znajdziesz nad moją sygnaturką:rolleyes:
    Support-formularz kontaktowy

pozdrawiam
    MOD_Artemida

17. Dlaczego nie moge grac naciskam odbierz nagrodę i pokarze mi sie czarna mapa nawet nie pokarze mi sie łączenie serwera co to jest

18. TL_Eviana.

TL_Eviana. Team Leader Team Darkorbit

Jeśli masz jakiś problem, to załóż proszę swój wątek, w odpowiednim dziale i postaraj się dokładnie wytłumaczyć na czym ten problem polega.

19. Witam tez mam problem od 4 dni i bigpoint nie moze tego zrobic gdy wchodze w hangar i wchodze w wyposarzenie to wywala mi wtyczke pisalem do bigpointu ale kazali zmienic haslo i maila zrobilem to i dalej tak jest pisanie do bigpointu nie pomaga .

20. TL_Eviana.

TL_Eviana. Team Leader Team Darkorbit

nie masz czasem zbyt dużo laserów w hangarze?