Pytania techniczne dotyczące ładowania się gry, zmiany danych, LAGów

Temat na forum 'Pytania techniczne, problemy, bugi' rozpoczęty przez użytkownika BA_THOR, 5 grudnia 2013.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
  1. jazon161

jazon161 User

Bardzo prosta to jest klient gry i praktycznie problemy znikaja

2. RedCat313

RedCat313 User

ale wiesz przed 2020 nawet nie ma co liczyć na klienta a potem sie zobaczy :p

3. MOD_Moth

MOD_Moth User

Skąd takie informacje, że przed 2020 nic nie bedzie? :p

Pozdrawiam,
    MOD_Moth

4. kris0211. lubi to.
  5. -ss24-

-ss24- User

To co się dzisiaj dzieje to prawdziwa tragedia. Lag na lagu. Jak zwykle na początek każdego eventu.

6. RedCat313

RedCat313 User

sie domyślam że klient jest już od dawna gotowy tylko bp czeka na dobry moment by go wprowadzić z rozmachem :D
    a myśle że zakończenie bodajże wsparcia adoba dla flasha (czy jakoś tak :p) to dobry moment :)

7. Ankalagon

Ankalagon User

Z tego co zauważyłem to i jakieś 90% botów pouciekało z map - nie wiem tylko czy jest to spowodowane aktualizacją botów czy jednak na ten stan rzeczy mają wpływ lagi. Zakładam jednak, iż to ta druga przyczyna spowodowała wyludnienie ( przynajmniej na razie ) z map "sztucznej inteligencji".
    W LoW też nie jest za ciekawie - wystarczy paść lub wypaść z grupy - sprawdzić czy świeci słoneczko na bazie - i powrotu do grona znajomych już nie ma. Owszem, wskoczyć można ponownie do low, ale gdzie się podziały alienki, które czekały grzecznie na dobicie i gdzie reszta grupy niby są ale ich nie ma hmmm.

Ostatnie edytowanie: 15 listopada 2018
  8. MOD_Moth

MOD_Moth User

Zakończenie wsparcia będzie oczywiście końcem DO w przeglądarce i tak jak BSGO będziemy musieli nauczyć się grać na kliencie. Podejrzewam, że będzie to działo się jednocześnie więc znając datę zaprzestania wspierania flash playera możemy domniemywać daty startu kliena. Są to oczywiście tylko moje przypuszczenia i nie muszą się sprawdzić :p

Pozdrawiam,
    MOD_Moth

9. Ankalagon

Ankalagon User

Jak na razie to mnie osobiście mało interesuje klient do tej gierki. Bardziej mnie interesuje wadliwe działanie usług świadczonych przez BP w DO. Rekompensat oficjalnych nie było a gra się coraz gorzej, pomimo coraz mniejszej ilości graczy. Czy BP specjalnie tworzy marketingowe buble tzn towar jak najbardziej łatwo kupić ale trudno wykorzystać w grze z winy nie wiem serwerów ? Może jakiś Soboteur uciekł im na zewnętrzne łącza i spowalnia proces przesyłania danych do serwera ? Czy coś w tej materii lagów się zmieni ? Ludzie wydają kasę wierząc że produkt który kupują będzie pełnowartościowy, ja po zalogowaniu mam wrażenie jak by ktoś mnie oszukał.

Ostatnie edytowanie: 17 listopada 2018
    Cupak lubi to.
  10. MOD_Moth

MOD_Moth User

Ciężko mi na forum odpowiedzieć na pytanie czemu coś zakupionego nie działa w grze. Od tego jest odpowiedni dział w supporcie. Co do rekompensat to odsyłam do OWH.

Pozdrawiam,
    MOD_Moth

11. Ankalagon

Ankalagon User

Irytacja i brak przyzwyczajenia do obecnych lagów ( z mojej strony ) - ale ok.
    Generalnie w sprawie ewentualnych rekompensat moglibyście pchać sprawę dalej - w końcu jesteście również graczami i powinno Wam zależeć. Liczę, że tak właśnie jest.
    Pozdrawiam

12. RedCat313

RedCat313 User

nie tylko twoje przypuszczenia :)

13. Next!

Next! User

Lagi, lagi, lagi, lagi, lagi, lagi - nie da się grać!!!
    Co gracze mają robić? Nie grać? Bo się nie da? A co z naszymi pieniędzmi wydanymi na premki, boostery itd??? Co z naszą kasą??? Czas leci i nasza kasa z czasem!!!

14. -enigma80-

-enigma80- User

Sposoby na lagi:

Sposób pierwszy:

Wyjść z gry - problem rozwiązany nie macie lagów.

Sposób drugi:

Wyłączcie PETA, nie będziecie wiedzieć że macie laga.

Pozdrawiam,
    NIE MOD_

kris0211., Cupak oraz Primol lubią to.
  15. D.A.R.E.K

D.A.R.E.K User

te żale to też schowaj w drony :)
    odkąd gra istnieje są lagi i cudawianki. czas było się przyzwyczaić, bo lagi są nieodłączną częścią tej gry jak twoje przelewy :)

16. Cupak

Cupak User

Największe lagi generują eventy, bo to dodatkowe obciążenie łącza o pakiety informacji dla wszystkich graczy na serwerze. BP chce mieć ciasto i zjeść ciastko, a te ciastka fundują im gracze. o_O

17. -enigma80-

-enigma80- User

Lagi to nieodłączny element tej gry :D Wiele osób nie wiedziało by co to słowo oznacza gdyby nie ta gra xD

D.A.R.E.K lubi to.
  18. Next!

Next! User

Co z realnymi pieniędzmi wydanymi na czasowe boostery, premki itd? Za co my zapłaciliśmy??????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????? Za coś, czego nie możemy dostać???

19. RedCat313

RedCat313 User

aby mieć ciasto i zjeść ciastko wystarczy zjeść jedno z nich więc nie trzeba ruszać ciasta :)

20. nielegalne programy które używa już prawie kazdy to tez generuje lagi bo to obciążenie dla serwera . niech BP wreszcie zrobi je legalnymi żeby każdy miał równe szanse !