Pytania techniczne dotyczące ładowania się gry, zmiany danych, LAGów

Temat na forum 'Pytania techniczne, problemy, bugi' rozpoczęty przez użytkownika BA_THOR, 5 grudnia 2013.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
  1. Ankalagon

Ankalagon User

Skoro nielegalne programy obciążają serwery, jak piszesz to jak można zrobić z czegoś co produkuje twoim zdaniem lagi coś dobrego użytecznego a tym bardziej legalnego.

2. TL_Eviana.

TL_Eviana. Team Leader Team Darkorbit

S*Y*Z*Y*F, niestety muszę Ci przyznać punkty karne za wulgaryzm. Zapoznaj się proszę z regulaminem forum. Posty usuwam.

Jeśli chodzi o lagi - BP zdaje sobie sprawę, że jest to duży problem i pracują nad jego rozwiązaniem. Nie wiemy ile to potrwa, ani nic na temat ewentualnych rekompensat. Wasze niezadowolenie oczywiście im prześlemy.

3. T0środek

T0środek User

4. lagi jak lagi ale premki nie wiekszos graczy

5. premka wróciła ale ustawienia jak i sam pasek premium już nie......

6. jazon161

jazon161 User

ale nasza ekipa toleruje boty latala na wszystkich galach i bija alieny powrot do lat2012-2013

7. Ankalagon

Ankalagon User

Ekipa odgórnie wypuściła Hitaca przeciwko botom. A odbija się to nam wszystkim czkawką lagów.
    czkawka jest kat uciążliwa, że czasem nawet funkcje premium znikają z kont ( okresowo ).

8. TL_Eviana.

Nikt nie toleruje botów, jak widać po oficjalnych ogłoszeniach, co jakiś czas pojawia się fala banów. Miejmy nadzieję, że niebawem dadzą kolejną.

9. Boty jak wiadomo byly sa i będą tak samo programy wspomagajace, BP raz na jakis czas zrobi pseudobanowanie bo po ostatnim bylo widać ze konta ktore lataly na auto pilocie latają i latac beda bezkarnie. Od dluzszego czasu mam wrazenie ze BP nie interesuje likwidacja botow programow lagow i ogólnie poprawa płynności gry a zwykla chec zarobienia kasy bez wysilku a wrazenie to opieram na tym ze gdy serwery zaczely sie wyludniac firma nie zrobiła nic by zachowac graczy przy DO ani sciagnac nowych, wykonala inny ruch podniosła ceny uridium i pakietów a to juz mowi wiele o podejsciu do gry.

Cupak lubi to.
  10. _essox_

_essox_ User

BP mógłby bociarzy i programistów zbanować pernamętnie, przynajmniej uczciwi gracze mieliby równe szanse w rywalizacji o dobre rangi i miejsca w rankingu, bez tego nie ma o tym mowy.

11. D.A.R.E.K

D.A.R.E.K User

ooo ja przepraszam bardzo, ale .....
    - o jakich ogłoszeniach mowa ?
    - o tych sprzed lat, czy może coś przeoczyłem w ostatnim półroczu ?
    - kiedy była ostatnia fala banów ? tak konkretnie, to proszę o podanie: daty ostatniej fali banowania botów, ilość zbanowanych kont i z jakiego serwera ?
    osobiście i minimum 123, no może 124 osoby będą zobowiązane za tą informację, prooooszęęę :)

kris0211. lubi to.
  12. TL_Eviana.

D.A.R.E.K, na to, że w ostatnim czasie nie było fali banów nic nie poradzimy. Ale nie można też powiedzieć, że tych banów nie było :)

13. Fred

Fred User

witam kolega dawno niegral i po zalogowaniu wyswietla sie komunikat Drogi uzytkowniku chronimy twoje dane czy cos tam
    klika przejdz do gry i na nastepnej stronie jest
    Forbidden

You don't have permission to access /ProjectApi/noInactive.php on this server.

Co on ma z tym zrobic ma juz niewazne konto?

14. Ankalagon

Ankalagon User

A te bany to tak ap ropo czego były rozdawane ? Pytam bo nie wiem czy coś mi nie umknęło.

15. RedCat313

RedCat313 User

No bany na czacie lecą cały czas ja sam wczoraj sam jednego załapałem ale tylko półgodzinny za spam :p

16. jazon161

jazon161 User

a kto otym decyduje chyba nie centrala to chyba jest rola adminow danych serwerow.To oni powinni eliminowac takich graczy.

17. Tu żaden admin nic nie zrobi bo czekaja na dzialanie tajemniczego skryptu, ale tez nie obrażają nikogo suport skladajacy sie z graczy danego serwera jest moim zdaniem blednym pomyslem bo czesto nie wierze w bezstronosc takiego systemu jaki jest w DO. Wiadomo ze gracze maja wiedze o grze i moga pomóc suportowi w wielu sprawach ale zeby sami zostawali adminami na serwerze na ktorym graja to moim zdaniem pomysl nietrafiony.

18. MOD_Artemida

MOD_Artemida Guest

Drogi Graczu
    Kolega powinien napisać do Pomocy Technicznej
    Podać ID konta opisać problem
    Jestem pewna że pomogą
    Nad moją sygnaturka znajduje się link do Supportu
    Życzę powodzenia

pozdrawiam
    MOD_Artemida

19. D.A.R.E.K

D.A.R.E.K User

heh, tyle że morze, na którym te morskie fale miałyby powstać, to raczej wyschło :)
    jest jakby tu powiedzieć - pustynia natybotowa :)
    dyskusja z GTL dotyczy banów za nielegalne oprogramowanie, powszechnych automatów itp, itd., w skrócie - botów.
    nad tym miał panować jakiś taki, wysoce nieskuteczny skrypt - z tego co widać na mapach - oczywiście :)
    o czat nie martwicie się - tu baty dostajecie natychmiast i systemowo, lub aktywnego "strażnika" czatu :)

20. Ankalagon

Ankalagon User

Ostatnio na 2-1 widziano Golca Adminowskiego. Ciekawe jakie miał zadanie. :)