Pytania techniczne dotyczące ładowania się gry, zmiany danych, LAGów

Temat na forum 'Pytania techniczne, problemy, bugi' rozpoczęty przez użytkownika BA_THOR, 5 grudnia 2013.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
  1. D.A.R.E.K

D.A.R.E.K User

węszenie :)

2. Ankalagon

Ankalagon User

oby ich działania nie dorównywały tym realizowanym przez policję, co zawsze przyjeżdża po fakcie, gdy już nikogo nie można złapać ani niczego wywęszyć.

3. RedCat313

RedCat313 User

W.G. mnie takie coś nic nie da tu powinien być kodzik czy coś tam bo sie nie znam dzięki czemu można było by zgłosić takiego gracza a ktoś by mógł sprawdzić go nie poprzez podlecenie przez maksowanie czy co tam posiada statek adminowski(w sumie to potwierdze że był widziany bo go sam widziałem na bazie(a bym go zgłosił bo miał tylko jedno kółeczko nad rangą a już miał spartany skubany:D))tylko powinien po prostu możliwość podglądnięcia konta gracza z poziomu widoku gracza powinien mieć pokazane ile takowy gracz widzi i gdzie ma skierowaną myszke na ekranie aczkolwiek nieiwem czy coś takiego było by możliwe w grze przeglądarkowej.

4. TL_Eviana.

TL_Eviana. Team Leader Team Darkorbit

Dobra Panowie, temat połączyłam z już istniejącym. Wracamy do tematu lagów w grze.

5. RedCat313

RedCat313 User

no jeśli chodzi o lagi to myśle że wina jest po stronie serwerów w 45% nastepne 45% to to że gra jest przęglądarkowa a ostatnie 10% to inne w sensie nie wynikające od strony gry

6. D.A.R.E.K

D.A.R.E.K User

sęk w tym, że oni jakoś wgl nie przyjeżdżają :)
    zaś jeden admin raz na rok, jak jaskółka wiosny nie czyni :)

7. zgredek121

zgredek121 User

[CENZURA]

Pozdrawiam,
    MOD_Moth

Ostatnio edytowane przez moderatora: 22 listopada 2018
  8. MOD_Moth

MOD_Moth User

@zgredek121
    W trzech tematach napisałeś dokładnie taką samą wulgarną treść łamiąc tym samym punkt:
    2.2. Język forum
    )...)

Kultura/ton wypowiedzi - nawet podczas burzliwych dyskusji lub kiedy się zdenerwujesz, zachowaj proszę uprzejmy ton wypowiedzi. Szanuj innych forumowiczów. Na naszym forum nie tolerujemy braku kultury.

Kara
    Brak kultury: 11 - 51 pkt

Co skutkuje 51pkt i banem.

Pozdrawiam,
    MOD_Moth

9. Next!

Next! User

I znowu lag - statek leci, ale jest cały czas bity, nie możesz skoczyć przez wrota, które widzisz, bo masz komunikat, że nie jesteś koło wrót, pękasz za darmo! Za darmo masz zniszczone drony!
    Po co płaciłeś za premkę??? Po co płaciłeś za bostery???
    Problem jest znany, ale cały czas tracisz pieniądze realne, które wpłaciłeś - czy dostaniesz jakiś zwrot?

Cupak lubi to.
  10. Cupak

Cupak User

W grze MMO o takiej niestabilności nie powinno byc czegoś takieg jak pekające Drony, które są prawie najdroższym wyposażeniem. Powinny zawsze pękać jak statek i zawsze się naprawiać jak statek, który jest niezniszczalny. Nowego statku przecież się nie kupuje tylko naprawia nieważne ile razy zostałby uszkodzony.

11. D.A.R.E.K

D.A.R.E.K User

ale po co płacisz? daj se spokój z abonamentami na przydasie, jak ci do niczego nie przydają się :)
    jedyny i usprawiedliwiony wydatek w tej grze to premka - reszta nie ma sensu w erze botów, automatów i innych cudaków tolerowanych przez właścicieli tej gry.

Cupak lubi to.
  12. Cupak

Cupak User

BP właśnie zarabia na uczciwych którzy chca gonic za bociarzami.
    Premka to teraz coś w rodzaju stałego abonamentu żeby można było w ogóle grać, nie jest konieczna do uruchomienia gry, ale bez premki szybkość postępu w grze spada o 90% dla początkującego gracza.

Ostatnie edytowanie: 24 listopada 2018
  13. D.A.R.E.K

D.A.R.E.K User

z programem bez kasy nie wygrasz, zaś nabawisz się skoliozy, odwapnienia kości, zeza i parcha/grzyba od trzymania myszy :)
    program nie musi jeść, pić, siku/qpę :), do pracy, kina i innych realnych czynności.
    strata kasy oczywiście jest indywidualną sprawą, ale czy nie lepiej iść na basen, do kina (lub na film) :), czy chociaż zobaczyć wiewiórkę w lesie/parku :)
    dajcie spokój z kasą na te podwajacze, mnożniki i inne zwiększacze czegoś, czego program nie musi mieć, bo on dysponuje czasem 24/7, a wy nie :)

14. Cupak

Cupak User

O to mi chodzi :)

D.A.R.E.K lubi to.
  15. mm70_9

mm70_9 User

Z rana z drobnymi problemami dało się robić wrota np. zetę ale obecnie to już mam meeega lag i nawet wskoczyć jest problem a po relogu niby jestem na mapie ale stoję jak wryty i nic :mad: Też tak macie ?

16. REVERS

REVERS User

Te lagi to co wieczór są już od dłuższego czasu, ale najlepiej się zająć limitami na seprom niż czymś co by graczom pomogło. Odkąd ta gra istnieje to lagi odwieczny problem BP i jak widać przez ponad 10 lat się z tym nie uporali, a rekompensat oczywiście nie będzie, bo niby za co ;)

17. Też macie problem taki że dzisiaj kilka godzin temu Darkorbit się wam "zepsuło" pojawia się dziwna strona nic nie można zrobić ani zalogować się do realnej gry , też tak macie ? Słyszałem że inni też mają taki problem

18. zbuntowana

zbuntowana User

Niech wreszcie zajmą się usprawnianiem gry, a nie wprowadzaniem jakichś śmiesznych nowości, które nic nie wnoszą, a tylko obciążają ledwo już pełzającą grę... I za co im się płaci przy premium czy innych pakietach korzyści.. A z drugiej strony, pakiety premium i inne pakiety takie jak podwajacz czy rabat powinny działać tak jak boostery ! Czyli czas takiego pakietu powinien liczyć się jedynie gdy jesteśmy zalogowani na gierce.

rrr-roger500-rrr lubi to.
  19. D.A.R.E.K

D.A.R.E.K User

a mnie przestało automatycznie uzupełniać lasery surowcem - ręcznie trzeba zasuwać łopatą :)
    dodatkowo jak chociaż jeden surowieć nie został wystrzelony, to drugiego nie zapakujesz bo nie pozwala :(

20. Śmiech na sali i tyle. Jak nie lagi wieczorami, to teraz całkiem nie można wejść na mapę...