Pytania techniczne dotyczące ładowania się gry, zmiany danych, LAGów

Temat na forum 'Pytania techniczne, problemy, bugi' rozpoczęty przez użytkownika BA_THOR, 5 grudnia 2013.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
  1. Witam.

Proszę spróbować wyczyścić historię przeglądania, zamknąć przeglądarkę, ponownie włączyć i zalogować się. Powinno pomóc, dodatkowo można powyłączać zbędne procesy i nie przełączać stron podczas startu gry, a jeśli nie pomoże to prawdopodobnie chwilowy błąd.

Pozdrawiam
    MOD_Czarodziejka

2. S*Y*Z*Y*F

S*Y*Z*Y*F User

ostatnio (na pl3, nie wiem jak na innych serwerach) takich chwilowych błędów jest delikatnie ujmując od groma i jeszcze więcej. najpoważniejsze to wiadomo: ranga, bug związany z niemoznością bicia czegokolwiek na porcie mając strefe ochronną, ten nieszczęsny tryb Arena Treningowa, Jackpot arena (który to już raz było ponawiane ostatnio bo sie pogubiłem?). z samą rangą, jako "drobnym problemem" cackają sie już bo ja wiem - ze 2 tygodnie? tak tak, bardzo drobny problem. oczywista zamiast naprawiać błędy aktualne zajmują sie wprowadzaniem nowych nikomu niepotrzebnych i badziewnych akcji (Arena i Hitac), a te z kolei generują kolejne błędy. i zamiast 1 problemu mają ich 10. abstrahując już odnośnie bonusu za wygranie i przegranie walki, z którego nie mozna skorzystać bo nie działa Arena. błąd błęda błędem pogania. totalne dno dna.....

kris0211. lubi to.
  3. Ile tym razem potrwa bezradność informatyków? Bo widzę o każdej porze może się pojawić błąd z logowaniem, a takim drobnym szczegółem jest to, że właśnie marnuje mi się boster, za który zapłaciłam, a nikt mi tego nie zwróci.

4. Witam.
    Niestety jak na razie żadnych informacji z "góry" nie otrzymujemy, a błędów ostatnio tylko przybywa. Na dzień dzisiejszy nie pozostaje nic innego jak uzbroić się w cierpliwość i przeczekać ten czas aż się z tym uporają. Błędy występują nie tylko na DarkOrbit ale na innych grach i portalu BP. Co do rekompensat to według zasad OWH graczom nie przysługuje, generalnie rzecz biorąc, odszkodowanie/wyrównanie za niedogodności spowodowane bugami, błędami w programie i/lub problemami serwerów. Ale właściwy zarząd gry/dział pomocy technicznej może w poszczególnych przypadkach podjąć decyzję dotyczącą ewentualnych wyrównań/odszkodowań.

Pozdrawiam
    MOD_Czarodziejka

5. S*Y*Z*Y*F

S*Y*Z*Y*F User

Jak na mój gust to ten punkt OWH jest przystosowany pod BP, w uproszczeniu: "wy płaćcie, ładujcie kase, błędy sie skończą jak przestaniecie płacić, bo nic z tego nie mamy. a jak macie jakieś roszczenia to nie płaćcie wogóle." to obiecanie jakichś zniżek, itp. i nie wywiązywanie się z nich lub celowe utrudnianie z ich korzystania. tak, celowe, bo nie widać wogóle efektów prac nad ich naprawieniem, a wprost przeciwnie - generowanie nowych błędów. a wiecie jak sie to nazywa? wyłudzenia.....

Ostatnie edytowanie: 9 października 2014
  6. Wiadomo jaka byłaby ta decyzja. :rolleyes: Na szczęście tym razem aż tyle to nie potrwało lub po prostu nie zauważyłam od razu, ponieważ dopiero kiedy przerwało mi połączenie, nie mogłam się z powrotem połączyć.
    Co do uzbrajania w cierpliwość, to moja jest chyba niezniszczalna, tyle tu już gram, że chyba śmiało mogę się nią pochwalić. :D O ile uznać to za dobrą cechę. :rolleyes:

7. Qbiszew

Qbiszew User

Mam problem z polaczeniem. Godzinę temu wyszedlem z gry, a gdy teraz chce się polączyc, to wyskakuje problem z polączeniem. Ktos wie, dlaczego tak jest?

8. kris0211.

kris0211. User

Co dokładnie wyskakuje?
    A może nic?

9. Qbiszew

Qbiszew User

Nie wiem czemu, ale na Chromie nie dziala mi gra, ale na innej przegladarce normalnie dziala. Dziwne to jest, bo caly czas grałem na Chromie a teraz nie dziala

A w innej sprawie: Kupiłem design dla Vengeance, ale nie wiem jak go aktywowac. Pomoze ktos?

Ostatnio edytowane przez moderatora: 17 października 2014
  10. MOD_Davidian

MOD_Davidian Guest

Zakupionych designów do statków,nie trzeba aktywować.
    Raz zakupiony,pozostaje do Twojej dyspozycji na wieczność,wystarczy że rozwiniesz suwak z designami w hali hangaru.

Pozdrawiam
    MOD_Davidian

11. Screamer

Screamer User

Nie mogę połączyć się z mapą mimo połączenia z internetem(wchodziłem na inne strony i działał więc to nie wina neta). podczas logowania na mape pokazuje mi okno połączenia, misji oraz peta po czym dwa ostatnie okna znikają i wyświetla się informacja o utraconym połączeniu.Co może być przyczyną?

12. Coś grzebią. Być może Halloween wgrywają. Trzeba przeczekać.

13. krmtb

krmtb User

Pl3 jak stanęło tak stoi... :p

1Vrubelek1 lubi to.
  14. Impossible

Impossible User

tylko pl3 siadło? :p

1Vrubelek1 lubi to.
  15. 1Vrubelek1

1Vrubelek1 User

16. Goro^^

Goro^^ User

Jak zwykle my ;/ Ranga też od miecha ta sama.

17. co może być przyczyną że na tym samym kompie jedno konto lata na wysokich ustawieniach normalnie a drugie ma niskich strasznie laguje?

18. Na razie jest marnacja, ale potem będzie Dominacja. :D (tak mnie się wydaje przynajmniej)

Serwer na jakim się gra.

19. ale oba konta są na pl1 :/

20. pl3 za mało kasy im wysyła i dlatego zawsze będzie na szarym końcu.