Pytania techniczne dotyczące problemów z misjami, eventami

Temat na forum 'Pytania techniczne, problemy, bugi' rozpoczęty przez użytkownika BA_THOR, 5 grudnia 2013.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
  1. Coś Ty ćpał chłopie xDDD od początku nagroda końcowa była tylko podwajana

2. Prospector

Prospector User

Od połowy czerwca 2009 r,kiedy założyłem moje PIERWSZE konto ,do dnia dzisiejszego mam wylatane na kilku serwerach kilkanaście tysięcy godzin,zrobiłem kilkadziesiąt wrót i wiem,o czym piszę. Zgadzam się,że są różne eventy dot.podwajania : części do Kronosa,nagród końcowych.Piszę wyraźnie : wielokrotnie robiłem wrota podczas jednego z tego typu eventów właśnie ze względu na URI i PD za alieny.Każde zestrzelenie moba we wrotach to podwójna nagroda za niego,piszę,co widzę-np normalnie za DK jest 128 URI ,dostaję 256 URI itd,tak samo z PD ,kredkami.O ćpaniu proszę nie wspominać,to poniżej wszelkiej krytyki.

3. W tym evencie podwajana jest tylko nagroda końcowa (i też nie zawsze podwajane jest wszystko). Reszta się nie zmienia.
    https://board-pl.darkorbit.com//threads/podwojne-nagrody-we-wrotach.103628/

4. Prospector

Prospector User

Nie kijem go,tylko pałą ;) Piszemy o tym samym na dwa różne sposoby: skoro w tym evencie jest podwojona nagroda PD , Poważka to jasne,że za każdego aliena otrzymuje się 2 x tyle (bez uri w tym momencie)
    Aczkolwiek ; niedawno był event na podwajanie nagród we wrotach-mam nadzieję,że znajdę jeszcze dowody na to,że otrzymywałem też podwójne URI .Postaram się to udowodnić.

5. S*Y*Z*Y*F

S*Y*Z*Y*F User

to jakiś bug miałeś, bo x2 oznacza podwojenie nagrody końcowej, czyli za ukończenie wrót (nie liczy sie urka, oraz we wrotach alfa i beta białki)

6. Hej wszystkim. Wie ktos moze jak ma sie sprawa z misjami na statkki? Suport cos dzialalo w tej sprawie czy nie bardzo?

7. Mówią że robią a tak naprawdę efektu nie ma czyli jakby nie zrobili nic :)

8. Alfa.Star

Alfa.Star User

Kiedys pisali ze wprowadzanowe misje jednoczesnie nie rezygnujac ze starych misji. na zimowy event ma wyjsc ponad 50 misji w tym tez na statki

9. witam. przez nowy event straciłem wrota zeta a nawet ich nie ruszalem. napisalem do bp i czekam na odp. ktos tez ma ten problem?

10. Witam
    1.Nie mam misji z wątku fabularnego "Gniew"
    2. Nie dostałem świątecznego bonusu (scrap,moscium,boosterki) za zalogowanie się między 23.12 a 30.12 a jest godzina 3:26.

Ostatnie edytowanie: 23 grudnia 2016
  11. Mam problem z misją Manewry zapobiegawcze. Czy Ten status premium włącza się automatycznie czy trzeba jakoś zrobić to ręcznie. Jeśli włącza się automatycznie to nie otrzymałem go.

12. MOD_Mersenne

MOD_Mersenne Guest

Czy wróciłeś do kontroli misji na x-1 i kliknąłeś wykrzyknik w NYXie?

Pozdrawiam,
    MOD_Mersenne

13. Next!

Next! User

Naszukałem się na forum i nic nie znalazłem - żeby nie było, że zaśmiecam czy coś... W "zagiętej przestrzeni" ruskie niki graczy stają w naszej "bezpiecznej strefie" i nas leją, a my im nic nie możemy zrobić - jak "cienie nietykalne" stoją. Wiadomo, że ruscy są najlepszymi hakerami. Ale czy im wszystko wolno? Nic z tym nie zrobicie???

14. =Aspazja=

=Aspazja= User

Posiadam konto na eu2,znam temat,tam też pełno takich ,,nietykalnych'' z nickami z rosyjską czcionką.EMPy nie działają na nich,salwy laserowe jakby się po nich ześlizgiwały,dziwnie mało obrażeń zadaje białka.Wniosek jest prosty,ja odpuszczam latanie w tę strefę,na eu2 też już nie latam.Na innych serwerach zresztą jest podobnie np eu 4,5,7 a na eu1 to już zupełna masakra.

15. jazon161

jazon161 User

na pl2 to samo jest byly wysylane nagrania na pewnych graczy ale ekipa sobie nic z tego nie robi.

16. Też macie problemy z misjami na innych graczy, ubijam i nic nie zalicza jedynie te co są bez żadnego designu.
    Tak mi się wydaje że to przez te nowe punkty rankingowe co wprowadzili.

17. Sorry ze dopiero teraz odpisuje. Jestem pewny ze wszystko zrobiłem poprawnie moi znajomi którzy zaczynali ze mną otrzymali.

Ostatnie edytowanie: 16 stycznia 2017
  18. MOD_ŻBIK

MOD_ŻBIK Guest

Jeśli otrzymałeś nagrodę za ukończenie misji w postaci PD czy uridium, a nie otrzymałeś premium, które automatycznie się aktywuje po ukończeniu misji to jesteś zmuszony do kontaktu z pomocą techniczną. Jeśli nie wiesz jak to zrobić użyj hiperłącza z Mojej sygnaturki.

Pozdrawiam
    MOD_ŻBIK

19. Czarny

Czarny User

W ogóle to ciężko nadążyć co producent ma na myśli. Najpierw podawali że rezygnują z desighnów i zamieniają każdy z nich na odrębny statek po czym kilka tygodni później dodali masę nowych desighnów i nadal kolejne na już istniejące statki. Podejrzewam że z ich koncepcją braku koncepcji misje zostaną tak jak są bo według ich myślenia gracz woli latac gołym statkiem bez bonusu niz z bonusem :).

A co takiego pomoc techniczna mu da. Chłopak straci swój cenny czas po czym dostanie odpowiedź z automatu i ticket zostanie zamknięty. Juz dawno powinni zrezygnować z tego rodzaju pomocy graczom. Obecnie support bardziej komplikuje i wnerwia że tak powiem niż pomaga w rozwiązywaniu problemów.

Ostatnie edytowanie: 16 stycznia 2017
  20. Ok Dzięki napisze do supportu może coś się uda zrobić.