Pytanie o konfiguracje ageisa

Temat na forum 'Archiwum reszty' rozpoczęty przez użytkownika Dramatyczny, 16 maja 2015.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. Wczoraj wygrałem ageisa ale nie mogę zrobić na niego dobrej konfy :/ albo mam za mało osłon lub za mało bije xd albo za wolno latam.I tu pytanie dla osób co latają ageisem na bitki i na alieny jakie wy macie konfy :) napiszcie ile czego i jak macie powsadzane na na statku

moje eq:
    8 irys
    31 lf3 i 1 lf4
    full speed
    19 bo2

2. Jeśli chodzi a aegisa to z twoim wyposażeniem nie zrobisz na nim mocnego dmg, jak i dobrego czołga
    jeśli chodzi o bicie alienków to 1 konfa na statku full osłon w dronach full lf3 (konfa do bicia )
    2 konfa na statku full speed w dronach full bo2 (konfa do ucieczki)
    do tego bierzesz formacje romba i możesz spokojnie bić dk, a z drugim aegisem nawet kubiki tylko na czołgu jeszcze kilka osłon trzeba włożyć
    Konfy na pvp
    1 konfa na statku full osłon w dronach 4 osłony reszta lf3
    2 konfa na statku full speed w dronach 6 osłon reszta lf3 lub 6lf3 reszta osłon

Dramatyczny lubi to.
  3. Moim skromnym zdaniem uważam, że nie ma sensu ładować tyle osłon w drony na wyloty aegisem ponieważ nie jest to goliath i on już sam w sobie ma o 5 laserów mniej. Sam uwielbiam latać na wyloty aegisem i konfy jakie mam to:
    1. Full speed + 1 osłona w dronie + reszta lasery na dronach
    2. 15 Osłon na statku + full lasery w drony
    Dzięki tym konfiguracją masz przyzwoite obrażenia a więcej osłon nie jest ci potrzebne ponieważ
    a) Gdy gonisz kogoś na szybkiej konfie i on cie bije to masz swoje leczenie ( łącznie 120 lub 140* )
    b) Gdy jedna osoba lub większa grupa bije się z tobą daleko od bazy to na swoim czołgu co prawda masz tylko 15 osłon ale masz za to regenerację osłon czyli dodatkowe 60/75* tysięcy osłon oraz boję. Co prawda musisz wtedy być w tym obszarze dlatego polecam ci najpierw bić ich na 1 konfie tak do czasu aż nie będziesz mieć 50% hp wtedy zmieniasz na czołg i stawiasz odrazu boję wraz z regeneracją osłon. Tyle ode mnie jeśli chodzi o poradnik aegisa na wyloty :)
    A! Jak coś to tych samych konfiguracji używam na alieny ;)
    * - Zależy od designu.

Ostatnie edytowanie: 17 maja 2015
  4. o bardo pomogliście :D i efekt osiągnięty w 70% i to jest git jak wygram desing elitę i nazbieram jeszcze lf4 i je poulepszam to będzie już 100% czego oczekuje i z ta taktyka (diego) to już ładnie daje rade coś uklepać n bitkach

mam to czego oczekiwałem można zamknąć dziękuje

5. TM_Robson

TM_Robson Guest

Klik, Zamykam.

Pozdrawiam
    MOD_Robson

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.