Pytanie odnośnie designu drona SPARTAN

Temat na forum 'Archiwum reszty' rozpoczęty przez użytkownika •BL4CK•69•ELIOT•, 11 kwietnia 2018.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. Wyżej wymieniony design daje 10% obrażeń z dronów, czy również z laserów na statku ? To samo pytanie odnośnie bonusu do osłony

2. Adalon

Adalon User

W Spartanach obydwa bonusy działają do wszystkich laserów i osłon, zarówno tych na statku jaki tych na dronach.

3. Herculesy i Havocki też dają bonusy do tego co jest na statku ? - No właśnie, dlatego Spartany też nie.

Ostatnie edytowanie: 11 kwietnia 2018
  4. Adalon

Adalon User

Komplet Havoc daje 10% do dmg ze wszystkich laserów (bonus dostajemy za komplet designów na wszystkich posiadanych dronach - jeśli mamy tylko 5 dronów i na wszystkich 5 mamy założone Havoki to także dostaniemy 10% do dmg ze wszystkich laserów), Każdy Hercules daje bonus do osłon tylko na dronie na którym jest założony.
    Dla pewności zrobiłem szybki test osłon - na ciężkiej konfie gdzie mam osłony wyłącznie na statku
    ze spartanami 434700
    bez spartanów 398475

5. Na logikę. Jak dres do drona może wpływać na coś co nie jest z nim związane i zwiększać parametry przedmiotów umieszczonych na statku ?

Bonusy z designów do dronów powinny dotyczyć przedmiotów umieszczonych w dronach.

6. Adalon

Adalon User

Zwracam honor (po części) po wczytaniu się w FAQ dronów - Havoki dają bonus do laserów wyłącznie na dronach.
    Wytłumacz mi jednak więc logicznie różnicę w osłonach z i bez spartanów gdy generatory są wyłącznie na statku?
    Bonus do HP? drony nie dodają HP..
    Bonus do dmg rakiet na Demonach?
    Herki dają bonus do osłon które są na danym dronie z tym designem co jest wyraźnie napisane w opisie.
    Ciekawostka, która zaskoczyła także mnie:
    "Lasery i rakiety nie mają łatwo z dronem Spartan! Każdy Spartan zwiększa poziom szkód i HP o 1%. Jeśli wszystkie drony są wyposażone w design Spartan otrzymujesz dodatkowo 10% mocy osłony i 5% HP."
    Dla mnie więc wygląda na to, że Spartany dają bonus do DMG ze wszystkich laserów oraz (ku mojemu zaskoczeniu) rakiet (zapewne jak przy demonach nie dotyczy wyrzutni) a także bonus do osłon zarówno na dronach jaki na statku.

Myślałem że pozostanę przy 2 kompletach spartanów - wygląda na to że będzie trzeba dobić do 4 bo jestem chory jak mam przerzucać jakiekolwiek wyposażenie pomiędzy statkami których używam.. :p

7. W faq jest napisane że przy komplecie designu SPARTAN dostajemy 10% bonusu dmg. Nie jest jednak określone czy wliczamy w to lasery na statku. Jest ktoś w stanie odpowiedzieć jednoznacznie. Po przeczytaniu powyższych odpowiedzi nadal nie jestem pewny w jaki sposób to działa.
    Dzięki za aktywność w temacie.Pozdrawiam

8. Adalon

Adalon User

OK dywagacje skłoniły mnie do kolejnych testów (w każdej konfiguracji oddałem przynajmniej 100 strzałów i zamieściłem max wyniki - mam seprom + bostery - 10 dronów ze spartanami i bez):
    rakiety 2021
    bez spartanów max 8028
    ze spartanami max 8082 (gdyby bonus działał powinno być 8800+)
    1 laser LF-4 na statku
    bez spartanów 365
    ze spartanami 365 (powinno być 390+ gdyby bonus działał)
    1 laser LF-4 na dronach
    bez spartanów 424
    ze spartanami 468 (tu przyrost dmg się zgadza)

1 generator osłony na statku:
    bez spartanów 31500
    ze spartanami 34125 (przyrost o 8,3% zamiast 10%)
    1 generator na dronie :
    bez spartanów 43470
    ze spartanami 47093 (przyrost o 8,3% zamiast 10%)

przyrost HP:
    bez spartanów: 440640
    ze spartanami : 501226 (przyrost o 13,75% zamiast o 15%)

Wnioski:
    Wygląda na to że spartany nie zwiększają dmg rakiet (wbrew opisowi),
    nie zwiększają dmg laserów na statku,
    zwiększają dmg laserów na dronach,
    zwiększają moc osłon na statku.

Pytanie do ekipy:
    Czy działanie spartanów zostanie dopasowane do opisu (lub opis do rzeczywistego działania spartanów)? Czy deweloperzy są w ogóle świadomi niezgodności opisu z rzeczywistym działaniem tych designów?

9. Skąd wziąłeś ten cytat ?

Ja obstaję, że designy Havoc, Hercules i Spartan mają wpływ tylko na drony i co za tym idzie na lasery i osłony które możemy w nich zainstalować. Jestem pewien, że gdyby np. Spartany miały wpływ także na przedmioty znajdujące się na statku, wspomniano by o tym w opisie. - To zbyt istotna informacja i niemożliwe aby ktoś ją przeoczył.

Ja Spartanów nie posiadam i niestety nie mogę przeprowadzić żadnych tastów. MOD-Żbik kiedyś dość szeroko o nich pisał, ale nie pamiętam gdzie to było.

10. Adalon

Adalon User

Z hangaru - opis dronów które posiadam.

11. MOD_ŻBIK

MOD_ŻBIK Guest

Szanowni Gracze,

z Waszych postów wynika, że macie podzielone zdanie dlatego pozwolę sobie niektórych skorygować ;) Designy do dronów dają tylko i wyłącznie bonus do przedmiotów znajdujących się na dronach. Jeśli chodzi o bonus do HP z Herculesów czy Spartanów jest on aktywny tylko wtedy, kiedy posiadamy komplet tych designów na dronach. W przypadku Havoków bonus do DMG na dronach aktywny jest również przy komplecie designów. Zdaję sobie sprawę, że wiecie to wszystko ale dla pewności wolałem opisać stan faktyczny, bo niektórzy mają wątpliwości :)

Pozdrawiam
    MOD_ŻBIK

12. Adalon

Adalon User

Szanowny Moderatorze,
    Pozwolę sobie się nie zgodzić
    przy spartanach każdy dron daje 1%HP a komplet dodatkowe 5%HP czyli przy 10 dronach w sumie 15%.
    Komplet Spartanów daje bonus także do generatorów osłon znajdujących się na statku.

13. MOD_MIKUS

MOD_MIKUS S-Moderator Team Darkorbit

Zamykam z powodu braku aktywności.

Pozdrawiam,
    MOD_MIKUS

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.