R-IC3 - rezygnacja

Temat na forum 'Archiwum reszty' rozpoczęty przez użytkownika Czempion, 22 lutego 2016.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
?

Czy ten pomysł mógłby zostać wprowadzony?

1. Tak

10 głos(ów)
    40,0%
  2. Nie

15 głos(ów)
    60,0%
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. Czempion

Czempion User

A więc tak.
    Nie wydaje mi się by wprowadzenie rakiet R-IC3 tzw. frozenów było mądrym posunięciem, oczywiście to moje zdanie. Dlaczego?
    Bo nie ma sobie równych w konkurencji z taką DCR, której już dawno nie widziałem nad oczy, ale co chwile coś frozenem atakuje, no trudno się dziwić:
    1. DCR jest za 500 uri, R-IC za całe 300. Zdecydowanie tańsza ta druga.
    2. DCR spowalnia, więc statek jeszcze się porusza i strzela, a R-IC całkowicie obezwładnia.
    Lepsza, tańsza, więcej zastosowań - jedyna bolączka to fakt, że jest tylko w evencie zimowym, ale komu to przeszkadza

Pomysł polega na zrobienie z tej rakiety "legendy".
    Przy najbliższym evencie pojawi się informacja, że to ostatnia szansa w grze na zakup rakiety. Więc trzeba sobie ich nakupić po brzegi, by starczyło na resztę gry.
    DCR wróciłoby do gry, R-IC byłoby używane sporadycznie, co raz rzadziej to w późniejszych okresach gry. Taka rakieta-legenda byłaby według mnie dobrym pomysłem.

No najchętniej bym od razu usunął tą zabawkę, ale nie chce krzywdzić tych co kupowali uri.
    Może niektórzy uważają, że rakieta OP nie jest, zapraszam do komentowania.
    Pozdrawiam

Ostatnie edytowanie: 23 lutego 2016
  2. BA_Matroz

BA_Matroz User

Takie małe dopowiedzenie odnoście rakiet zamrażających :) Ich cena to 300 uridium i czas ładowania 120 sekund.
    Wszystko jest >tu< :)

Pozdrawiam
    MOD_Matroz

3. kris0211.

kris0211. User

Ja już bym wolał zamienić wszystkie R-IC3 na DRC, a same DRC wzmocnić np. spowalniają o 60% zamiast 30%.
    Na razie wstrzymam się od głosu, bo - jakby nie patrzeć - ostatnio R-IC3 zostały osłabione (EMP może je przerwać, kosztują więcej i dłużej się ładują)

4. Czempion

Czempion User

Myśle jedno, pisze drugie - przepraszam :p

5. zdecydowanie nie bo jezeli ktos ma glowe to wie jak uzywac jednych i drugich rakiet na raz a ci co nie mysla to potem beda mieli bol bo wystrzelaja wszystkie przed wakacjami i beda niestety musieli uzywac albo DCR albo min albo padac o_O

6. SλώczγK

SλώczγK User

a co mają wakacje do padania? :D

7. Czempion

Czempion User

To trzeba by było ich nakupywać tyle, by starczyło, w końcu by to była legenda :p

8. czesio1590

czesio1590 User

mam 1500 rakiet, na oko, zbierałem je 2 lata wię mi starczy, do ucieczki przez 1000 statków, czyli bez kupowania starczy mi na bagatella 5 lat o ile będe grał, tak naparwdęjest top jedyne ułatwienei dla garczy którzy nie ładują kasy, dzięki rakietce i itemom z aukcji mozna uciec przed każdym

Punisher4ce lubi to.
  9. co za dziwny pomysl ;o

10. czyli wywalić te rakiety tak jak stare urodzinowe co kiedyś dawały fajny głos przy strzale a teraz mają tylko100% celności i chyba mniejszy dmg

11. Ja także nie lubię tych rakiet od samego początku i miałem nadzieję, że się już one w grze nie pojawią.

A tu nie dość że znowu je dali, to jeszcze były one do zebrania za free w skrzynkach bonusowych. - Niby sprawiedliwie, ale wyszło na jeszcze gorsze.

I nawet po zmianach jakie zastosowano, nadal jest ona uciążliwym elementem rozgrywki. Wciąż nie zrobiono także nic w kwestii jej zasięgu, a jest on po prostu niesłychanie zbyt duży. Prędzej dosięgniemy kogoś tą rakietą niż laserami !

Moje zdanie: NIE dla rakiet ICY, a wszystko co spowoduje że będzie jej jak najmniej albo wcale ma mój głos na tak.

12. Jestem na nie, ponieważ nie tylko ci Pro używają tych rakiet do ubijania oraz że mieli je za darmo praktycznie, lecz słabsi też mogli sobie zdobyć ich trochę i dzięki temu mogą się uratować z trudnych sytuacji.
    Po usunięciu tych rakiet słabsi nie będą mieli szans przeżyć, bo nie będzie ich stać na to, aby kupić sobie 1k czy 5k DCR w przeciwieństwie do tych lepszych, którzy po wszystkich ulepszeniach wydają urke w mhh na empy czy właśnie na DCR (nieraz widziałem i odczułem, że niektórzy używają DCR).
    R-ic3 nie tylko służą do łatwego ubicia słabszych, lecz także do ucieczki słabszych od tych PRO ;)

13. Zgadzam się, mi te rakietki tyłek już 513 razy uratowały. Uciekałem, ale flaksem nie jestem :D

Punisher4ce i =Aspazja= lubią to.
  14. Jestem na nie, gdyby nie one musiałbym liczyć tylko na osłonę podczas ucieczki :p

_kolonizator_ lubi to.
  15. Zawsze można też spowolnić innych graczy, którzy w tej chwili mnie nie biją. Na przykład ostatnio wleciał EIC na 1-6 ( mój znajomy, gonił go jeden z ZUO, a ja pomogłem mojemu koledze spowalniając kolesia z ZUO. Od grudnia 2015 miałem 1350 rakietek, teraz mamy lipiec a ja mam wciąż 750 ich.

16. Zamrażające rakietki od początku swojego istnienia były zabugowane. Gdy kogoś się zamroziło on po 2 sekundach dostawał super speeda i już na uciekł. Co więcej są strasznie denerwujące gdy gracz używa na ciebie comba rakietka zamrażająca + kamikadze. Co więcej dziwną rzeczą jest to, że można nimi spudłować mając precyzję rakiet. Nie ukrywajmy jednak rakietki te mają swoją mocną stronę. Ich zasięg jest bardzo daleki więc nawet jeśli ktoś nam odskoczy można wystrzelić rakietkę i znów jesteśmy przy nim :).

17. Nic tu nie ma dziwnego w kwesti spudlowania, z precyzja rakiet masz 100% celnosci pod warunkiem ze przeciwnik nie posiada punktow PP w Manewry unikowe I i II . Jezeli przeciwnik ma takie punkty w profilu to z tych 100% celnosci atakujacego odejmujemy % wynikajacy z ilosci PP (Manewry unikowe) atakowanego, jest to sluszne i sprawiedliwe . Inaczej nie byloby sensu zbierania kilku tysiecy CDD w celu uzupelnienia tych punktow , skoro by nie dawaly bonusu obrony ;). Co do samych rakiet R-IC3 to uwazam ze nie nalezy je likwidowac, niech istnieja nadal, pomimo ze pare razy padlem poprzez ich dzialanie. Jeden uzywajacy je gracz to nie problem, ale jezeli atakuje Cie trzech graczy i na zmiane poczestuja Cie trzema sztukami w odstepach 2sek to to marnie wyglada nawet uzywajac EMP-a. Sam mam ich z 1,5k i uzywam rzadko. Najbardziej wkurzajace jest wprowadzenie do obrotu nowej ammo z zalozonym jakims tam dzialaniem i pozniejsze najczesciej po akcji/ewencie korygowanie jej dzialania , zwlaszcza rzekomo poprzez protesty graczy. Taki protest polega na tym ze najpierw Ci gracze dopoki posiadali te ammo to uzywali i wszystko im pasowalo :p. Jak juz sie "wypstrykali" z ammo to wielkie protesty i niesprawiedliwosc w stosunku do nich ze ktos uprzykrza im zycie uzywajac tej ammo . Przykladem moglaby byc ammo PIB-100 w roku ubieglym po ewencie gdzie zachecano do jej kupna , a po ewencie zredukowano jej dzialanie do poziomu UCB-100. Pod koniec ewentu gracze nie po to ja kupowali zeby miec "bialke" :mad: . Chcesz miec "bialke " robisz wrota, logiczne i proste. o_O

18. BA_Matroz

BA_Matroz User

Brak aktywności, zamykam.

Pozdrawiam
    MOD_Matroz

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.