Rafinerie w Skylabie same się wyłączają.

Temat na forum 'Archiwum reszty' rozpoczęty przez użytkownika Metal_91, 31 stycznia 2018.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. Metal_91

Metal_91 User

Jakiś czas temu już miałem taką sytuację, teraz mam znowu. Otóż wystarczy że odświeżam stronę i widzę za którymś razem, że przy Rafineriach mam 0%. Ileś odświeżeń później samoistnie wraca do normy, 100%.

Przeglądarka i FP aktualne, regularnie pliki tymczasowe czyszczone (piszę to, żeby od razu odrzucić najbardziej oczywiste odpowiedzi ;) )

2. gigamen

gigamen User

U mnie to samo

Masz roboty w kolektotach?

3. Metal_91

Metal_91 User

Tak i domyślam się do czego zmierzasz - surowców mi nie zabrakło, mam pełne magazyny.....

4. gigamen

gigamen User

No to jest to chyba zwykły błąd. Nie wiem jak się go pozbyć

5. MOD_ORZEŁ

MOD_ORZEŁ Guest

To jest akurat tylko błąd wizualny. Czasem potrafi się pojawić, jednak rafinerie pracują poprawnie :)

Pozdrawiam
    MOD_ORZEŁ

6. A jak mam te roboty a surki i tak ubywają to jest też błąd wizualny? :D

Metal_91 lubi to.
  7. MOD_ORZEŁ

MOD_ORZEŁ Guest

Chodzi ci roboty w kolektorach(podstawowych surek)?

8. Metal_91

Metal_91 User

"Błąd wizualny"? Nie bardzo rozumiem. Wiadomo skąd wynika i czy w ogóle będzie naprawiany?

EDIT: Poza tym nie wydaje mi się, żeby był to tylko błąd wizualny, bo jak wtedy wejdę w którąś Rafinerię, to normalnie jest czerwony wykrzyknik, jak gdyby faktycznie przestała pracować.

O właśnie, dobre pytanie kolega zadał, które mi z kolei umknęło. Dlaczego podstawowych surowców ubywa, skoro według danych podanych w FAQ, kolektory zbierają WIĘCEJ niż Rafinerie zużywają? O ile dobrze pamiętam, zbierają 6 sztuk na godzinę więcej, niż Rafinerie zużywają też w ciągu godziny.

Ostatnie edytowanie: 1 lutego 2018
  9. gigamen

gigamen User

A masz rafinerie i kolektory na tym samym poziomie?

10. MOD_ORZEŁ

MOD_ORZEŁ Guest

Czy będzie naprawiony. hmmmm..... Ciężko odpowiedzieć.

Jest czerwony wykrzyknik, ale sprawdź czy po odświeżeniu strony zwiększa się ilość surowców.

Ogółem założeniem w skylabie jest to, że ilości produkowanych i pobieranych surowców się tak układają, aby ich bilans wynosił 0(przy tych samych poziomach rafinerii i kolektorów). Nie powinno więc ani przybywać, ani ubywać. Wyjątek stanowią rafinerie promerium i sepromu, ale to chyba każdy wie ;)

Co do ubywania podstawowych surowców- teraz sprawdzałem u siebie i mam stabilnie maksimum, a nic przy skylabie nie robiłem od... hoho i jeszcze więcej :)

Pozdrawiam,
    MOD_ORZEŁ

11. Metal_91

Metal_91 User

Mam wszystko na 20 lvl

To bardzo dziwne bo mi ubywa. Co prawda BARDZO(!) powoli (max kilkadziesiąt sztuk), ale jednak.

EDIT: Pozwolę sobie dodać jeszcze jedno pytanie: co to za dziwny punkt "Astral przemówił!" w Kalendarzu? Jakiś event? Na stronie głównej nic o tym nie ma.

Ostatnie edytowanie: 1 lutego 2018
  12. MOD_ORZEŁ

MOD_ORZEŁ Guest

Kliknij na Moduł magazynowy i zrób screena z tego małego okienka.

Co do drugiego pytania- to nie żaden event dla graczy, to dla uczczenia czegoś, co dotyczy ekipy :p

Pozdrawiam,
    MOD_ORZEŁ

13. Metal_91

Metal_91 User

Sorry, że nie ma screena ale sprawdziłem w Magazynie w momencie, gdy pojawia się ten "wizualny błąd" z 0% i to jednak wygląda poważniej niż tylko wizualny błąd - w magazynie w tym momencie bilans wszędzie jest +/-0, a nie powinien taki być, gdyby Rafinerie rzeczywiście pracowały.

14. MOD_ORZEŁ

MOD_ORZEŁ Guest

Ehhh..... Wyślij na statek po tysiąc promerium i sepromu. Następnie staraj się wywołać ten błąd z 0%. Jak go wywołasz to odczekaj minutę, a przy okazji zapamiętaj ilość promerium i sepromu w skylabie. Następnie odśwież Skylab i porównaj, czy ilość wspomnianych rud zwiększyła się.

Poza tym jak by to był rzeczywiście błąd to byś wybrał ze Skylabu wszystko promerium I seprom. :p

Pozdrawiam
    MOD_ORZEŁ

15. Metal_91

Metal_91 User

A co z tym, że oprócz wyświetlania 0% i wykrzyknika, w Magazynie też wyświetla tak, jakby bilans był w tym momencie +/-0? To też część "wizualnego błędu"?

Po drugie, co z tymi podstawowymi surowcami? Za każdym razem jak wchodzę, mam o kilka sztuk mniej. Niegroźne, bo zawsze zdążę zareagować, ale jednak jakiś problem istnieje....

16. No a jakie jeszcze roboty surek są w skylabie :D

Metal_91 lubi to.
  17. Metal_91

Metal_91 User

Oprócz problemu z Rafineriami, który jest zasadniczym tematem tego wątku, również mam taki problem z Kolektorami o którym Ty mówisz.

Co ileś dni jak zajrzę do Skylabu, to mam odrobinę mniej surowców podstawowych niż miałem.

MOD_Orzeł Zatem stanęło na tym, że napisałeś iż założeniem jest aby bilans był 0. No ale u mnie (i jak widać, nie tylko u mnie) powolutku ale jednak ubywa.

Co radzisz w związku z tym?

Ostatnio edytowane przez moderatora: 4 lutego 2018
  18. MOD_Moth

MOD_Moth User

Nie piszemy postów jeden pod drugim, używamy opcji edytuj:rolleyes: Ja proponuję wyłączyć rafinerie sepromu itp na jakiś czas, na tyle żeby podstawowe surowce były wyprodukowane do maksymalnej wartości i potem można włączyć fabrykę na pełną moc. Jak z energią Twojego Skylabu?

Pozdrawiam,
    MOD_Moth

19. Metal_91

Metal_91 User

Wyłączyłem wszystko oprócz Kolektorów. Nie chce mi zebrać max tylko o 1 sztukę mniej ale ok, to akurat chyba było opisywane już w innym miejscu jako kwestia wynikająca po prostu z matematyki (ułamki).

Wedlug Ciebie teraz jak włączę z powrotem Rafinerie, problem z ubywającymi podstawowymi surowcami powinien zniknąć?

20. MOD_Moth

MOD_Moth User

Nie wiem jak to wygląda dokładnie z tym ubywaniem, osobiście tego nie zaobserwowałem natomiast jeśli chodzi o zerową produkcję surowców to pomaga.

Pozdrawiam,
    MOD_Moth

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.