Blad Reforma czatu

Temat na forum 'Archiwum reszty' rozpoczęty przez użytkownika LaserFire3, 29 października 2015.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
?

Za?

1. Tak

16 głos(ów)
    94,1%
  2. Nie

0 głos(ów)
    0,0%
  3. Moje zmiany (napiszę)

1 głos(ów)
    5,9%
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. LaserFire3

LaserFire3 User

Hej!

Nie tylko mnie irytuje obecny czat. Początkujący prosi o pomoc, CM go kickuje/banuje, a on:
    1. Zniechęca się do gry
    2. Nie wie za co ma kicka/bana
    3. Nie znajduje pomocy, bo firmowy jest pusty

To samo kiedy ktoś szuka klanu, jest odsyłany na Szukanie klanu, które jest PUSTE.

Dalej- powoduje to kłótnie innych graczy z CMem (bardzo często), a to prowadzi do kolejnych banów i kicków. Reputacja CMów u graczy jest naprawdę mała (a w zasadzie to jest jej brak), jedynie niektórzy ich lubią (bądź dobrze udają)

Nie, nie chodzi mi tu o wyzywanie CMów, ale musiałem w ten sposób to przedstawić.

Proponuję zniesienia kar za szukanie grupy/pomocy na czacie ogólnym, wprowadzić jakiś system szukania klanu (Jakaś ankieta z pytaniami o dostępność w grze itp., dołączyć do niej ekwipunek gracza, klany które szukają graczy widziałyby podania o pożądanym profilu i mogliby sobie wybrać odpowiednich kandydatów. Ewentualnie dać możliwość szukania klanu na ogólnym.) i usunąć pokój firmowy (ten też jest pusty).
    No i usunąć autokick/ban

Pozdrawiam

Ostatnie edytowanie: 5 listopada 2015
  2. Zawsze można napisać, że zapraszasz na kanał szukam klanu "MMO zapraszam na szukam klanu". Co do cmów, jedni są bardziej cierpliwi, drudzy mniej lecz z każdym można się dogadać. Co do ignorancji pytań początkujących, tak wiem o o tym dlatego sam staram się nadrobić cma i odpowiadam gdy tylko mogę :)

3. BA_Matroz

BA_Matroz User

Wiesz dlaczego jest taki regulamin a nie inny i dlaczego są pokoje firmowe i szukanie klanu ? Po to właśnie aby nie było chaosu na czacie globalnym, gdyby był tylko ten czat byłby jeden wielki krzyk jak przekupy na targu, a jeśli ktoś chce znaleźć klan to są jeszcze oprócz tego szepty i może pisać do kogoś z zarządu z pytaniami i o klan, tak samo o pomoc jeśli nie ma nikogo na czacie firmowym można pytać na szeptach :)

Pozdrawiam
    MOD_Matroz

4. dert3496

dert3496 User

Oczywiście ZA (Do wszystkich cm'ów, rozumiem ze nie chcecie tego pomysłu bo czasem trzeba by cos wiecej zrobic na chacie niz do tej pory, ale pomyslcie tez o graczach)
    Jest to dobry pomysl, poruszany niestety wiele razy bezskutecznie :(
    Zwłaszcza denerwoje mnie na czacie zachowanie cm'ów - służbistów którzy nawet komus kto jest 5 minut po samouczku dadza bana na 7/14/30 dni za to ze napisal "doda ktos do grupy? mam misje" A ze taki gracz ma prawo nie wiedziec o istatnieniu innych kanałów (pustych bardziej niż pustynia) i o istnieniu szeptów. Mnie starego gracza juz bany dawane za nic, albo za byle pretekst nie dziwią, boje sie jedynie bezsilności supportu :D Ale w 100% popieram autora ze takie zachowanie cm'ów na czacie zniechęca ich do gry. A moze by im sie spodobało i wysłali by BP trochę piniądza? nie wiadomo :D

Pozdrawiam :cool:

Ostatnie edytowanie: 29 października 2015
    Puchatek lubi to.
  5. BA_Matroz

BA_Matroz User

To szczególnie taki powinien doskonale znać regulamin który 5 minut wcześniej akceptował (i zadeklarował, że się z nim zapoznał) przy zakładaniu konta. Nieznajomość prawa nie zwalnia z przestrzegania go.

Pozdrawiam
    MOD_Matroz

6. temat z czatem a dokładniej z zakładką ,,szukam klanu,, był poruszany . twój pomysł jest bardzo dobry tylko można go trochę zmodyfikować czyli zrobić dwa oddzielne czaty jeden jest od rozmów czyli byłby to ,, czat główny,, a drugi do różnego rodzaju pytań i ogłoszeń czyli ,,Ogłoszenia graczy ,, było by tak że szukasz klanu , flaxy by się pytały a aby ograniczyć spam można wprowadzić limit czasowy na ok 10-20 między wysłanymi wiadomościami

7. dert3496

dert3496 User

Hahahahahaah :D:D:D:D Czekalem od jakiegos moda na taki komentarz, dlogo nie musialem :p:p

Puchatek lubi to.
  8. czesio1590

czesio1590 User

Drogi Matrozie, ale regulamin z którym sięzpoznajemy daje załodze praktycznie nie ograniczone możliwości banowania graczy na czacie, i admin zawsze będzie miał rację, jedyne co musi umieć to zawsze znależć logiczną przyczynę bana, która i tak nie jest logiczna dla graczy, już był temat i to nie jeden o zmianę regulaminu, znajomość regulaminu nie równa sięjego interpretacji

Puchatek lubi to.
  9. -|Diw|-

-|Diw|- User

regulamin powinien być bardziej konkretny, jest zbyt dużo niedomówień... według mnie "zaproś" to szukanie grupy nie jest.
    Kara 7/14/30 dni, no i po co to? i tak są jakieś ukryte zasady/wytyczne, że kara jest jedna możliwa.

10. Ja bym proponował dodać podswietlenie jak ktoś pisze na 'szukam klanu' lub 'czacie firmowym' czyli jak piszemy sobie na globalu to jeśli ktoś na Szukaniu klanu napisze to oświetla nam się Szukanie klanu lub strzałka z przesuwaniem ;)

11. Keram

Keram User

Przy rejestracji akceptujemy regulamin czatu? Chyba nie.
    A odnalezienie odnośnika do forum też nie jest takie proste. Zresztą, nie każdy wpadnie na to, że regulamin czatu jest na forum.

12. A gdzie ma być regulamin czatu? :) Oczywiście, że jest akceptowany podczas rejestracji.

13. ErykRZ

ErykRZ User

tylko że jest mała wada , regulamin jest dłuższy niż te wszystkie bany razem wzięte :D a wsumie :eek:

14. Jeżeli ktoś nie zna regulaminu czatu lub jest nowy zawsze może poprosić CM'a o regulamin czatu. W razie jakiś problemów, czy coś można nawet zgłaszać się na forum, a My - Moderatorzy Forum - w każdej chwili pomożemy bez żadnych problemów ;)

Co do zniesienia kar -> Jestem na NIE. Teraz można w każdej chwili zapytać się o regulamin czatu, a w razie czegoś zawsze ktoś zajmujący się czatem odpiszę. Kiedyś i obecnie nie ma tak łatwo, a ludzie, by zamiast czytać regulamin po banie (albo po zmianie zachowania) tylko pusali, że szukają pomocy, itp. Krótko mówiąc: niepotrzebny spam mógłby przez to powstać.

Pozdrawiam,
    MOD_SZYBKACOBRA

15. Kolego, przyjacielu, bracie :D MYślisz, że CM poda regulamin? Bez linku odeśle do forum tak jak teraz ze wszystkim.

16. Sam byłem w takiej sytuacji :rolleyes:. Nie podam nicku tego CM, bo raczej nie o to chodzi, ale akurat w tym co napisałem to raczej skoro pracuje się pod regulaminem to trzeba mieć go pod ręką? Jak ty myślisz?

Pozdrawiam,
    MOD_SZYBKACOBRA

17. Dokładnie, kiedyś dobrze pamiętam jak przy banie cm cytował regulamin, przy pytaniu co do faq cytował. Zapytany ile punktów na dany poziom szybko wklejał. Teraz? FAQ, FAQ, FAQ, sprawdź na forum, forum, nie wiem <----- Odpowiedzi z jakimi spotkałem się teraz. A to i tak dobrze, bo najczęściej to nie odpowiadają.

18. Zawsze możesz napisać do pomocy technicznej lub spróbować stworzyć temat skarg (i w nim zamieścić, że wielu osobom to się nie podoba i poprosić o zmiany w tym kierunku). Może akurat ktoś to zauważy i się tym zajmie. Nic z Mojego miejsca już więcej poradzić nie mogę.

Pozdrawiam raz jeszcze,
    MOD_SZYBKACOBRA

19. Pisałem do głowy CMów, ale niestety nie chce rozmawiać o tym prywatnie, wcale Jej się nie dziwię. Temat skarg? Jak bym go założył już dawno bym dostał bana więc nie namawiaj mnie jako mod do tego.

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.