Blad resetowanie poziomu grafiki

Temat na forum 'Archiwum reszty' rozpoczęty przez użytkownika │†│CΘNΔN│†│PL│, 22 lipca 2015.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. Od kilku dni dzieje mi się tak, że po wylogowaniu albo przeskoku przez portal ustawienia tła samoistnie spadają o jeden poziom - na dobry.

Mam możliwość i chcę grać na max. detalach, a tu takie coś za każdym razem.

Ma ktoś podobnie ?

2. Mi od powrotu po weekendzie do gry nie wczytuje tla mapy na google chrome inna przeglądarka działa bez problemu pod tym względem ale za to fps spada i bądź tu mądry ;) parę logoutow albo skoków przez tp i może wczyta tło może nie a latam na średnich, jak wybiorę wysokie to dodaje w tle te elementy które sa na nich widoczne ale samego tła nie .

3. Mam to samo wtedy tło daje na niską jakość a później znowu na wysoką i powraca do poprzedniego stany tyle, że po przeskoku przez portal dzieje się to samo

4. Czyli nie tylko mnie się tak dzieje. - To już coś wiem.

Nie ogarniam tylko dlaczego czasami wczytuje wszystkie elementy grafiki, a czasami nie.

Może coś się po aktualizacji porobiło w Operze i Chromie...

5. BA_ASTRAL

BA_ASTRAL Guest

To może pytanie ciut inne... latacie na przeglądarkach z silniekiem "chrumka" i używacie flasha PPAPI (który jak wiadomo powoduje rózne problemy) czy starego dobrego NPAPI??

pozdrawiam
    SMOD_ASTRAL

6. Mam zainstalowane i to i to, ale co którego używa to nie wiem.

Gram na najnowszej Operze.

7. BA_ASTRAL

BA_ASTRAL Guest

No to wpisuj jako adres strony about:plugins i wyłącz PPAPI albo go odinstaluj :D
    Niestety w chrumkach od wersji 42 trzeba jeszcze włączyć obsługe wtyczek NPAPI a od wersji 46 zostanie tylko PPAPI :( (po wszystkiem - restart przeglądary:D)

pozdrawiam
    SMOD_ASTRAL

8. A ten cały Maxthon czego używa i ile FPS wyciąga z flasha ?

9. BA_ASTRAL

BA_ASTRAL Guest

Maxthon ma 2 silniki (domyślnie chrumkowy) i chrumkowy używa NPAPI w wersji 16... ale da się wrzucić najnowszego i wyciąga tyle ile da rade, u mnie przy chmarze mk we wrotach (oczywiście 3D) wyciąga stabilne 30 fps :p

pozdrawiam
    SMOD_ASTRAL

10. MOD_ŻBIK

MOD_ŻBIK Guest

Jeśli chodzi o Maxthona to u mnie spokojnie wyciągaam tak średnio 30-60 FPS ale ja gram na najniższych ustawieniach z przyzywczajenia ;)

Pozdrawiam
    MOD_ŻBIK

11. Conanku. zapomnij o Operze. Ta przelgądarka do starego DO dawała radę. Obecnie potwornie ciągnie RAM i nie wyrabia się ichniejszymi technologiami. Pyrgnij Maxta...polataj i powinieneś poczuć dużo wiekszy komfort w grze.

Pozdrawia ten co Hitlera do wojny namówił. :)

Co do FPS-a poniżej 30 nie schodzę a wiecej i tak nie robi różnicy jak o którys z S- Modów napisał.

12. Wyczyść ciasteczka i niepotrzebne "Strony" Startowe a także jeżeli posiadasz operę to se zmień na np: Firefox.

13. MOD_ŻBIK

MOD_ŻBIK Guest

Firefox zużywa najwięcej pamięci od Opery czy Maxthona także nie polecam ;)

Pozdrawiam
    MOD_ŻBIK

14. Dobra, a teraz kilka "jak-ów": :D

1. Jak zrobić, żeby gra uruchamiała się od razu w oddzielnym oknie ?

2. Jak ukryć ten dolny pasek stanu i opcji typu 'powiększenie strony' ?

3. Jak zrobić, żeby sprawdzało pisownię (chodzi mi o podkreślanie błędów) ?

P.S. Słaby ten Adblock Plus w tej przeglądarce trochę...

Yyy, dlaczego nie mogę się wylogować ?

Po odliczaniu pojawia się okienko "połącz ponownie" i "logaut" - połącz ponownie można kliknąć i wraca się do gry, ale opcję logaut nie. o_O

Ostatnie edytowanie: 24 lipca 2015
  15. 1. ALT +F (MENU)...tu musisz pogrzebać bo od ręki ci nie powiem. nie pamiętam.
    2. Dolny pasek zostaje bo taka jego uroda. :)
    3. Musisz ściągnąć słownik (ALT+F ponownie i w opcjach masz "pobierz słownik" czy cuś). Po pobraniu masz w opcjach sprawdzanie pisowni.

ED.do Ed.

Taka uroda tej przeglądarki. Jak się wylogowujesz to tak jest ale nie wiem czy bład klienta czy tylko w Maxthonie tak jest.

Ostatnie edytowanie: 24 lipca 2015

16. Ad.1. Żeby grać w osobnym trzeba skopiować adres do nowego okna. Innej możliwości (typu chociażby przeciągniecie karty z głównego okna poza nie) nie widzę.

Ad.2. Jednak urodę można poprawić. Da radę schować. ;)

Ad.3. Już wczoraj zaraz po zainstalowaniu przeglądarki gdzieś to widziałem, ale nie mogłem z powodu późnej godziny nocnej ponownie tego odnaleźć.

Dziś przed wejściem na forum od razu to znalazłem.

To musi być jakiś błąd w tej przeglądarce. W innych prawidłowo wylogowuje.

Jak masz boostery kupione, to ma to duże znaczenie. Jeśli nie wyloguje a zamkniesz okno gry krzyżykiem zamiast tego, to ich czas dalej na próżno chyba płynie. :rolleyes:

17. A tam przynudzasz...

about:config--->karty.

18. Ktoś tu chyba w ciemno strzela. ;)

19. Albo ktoś czytac nie umie.

A to nie o to Ci Człeku Dobry Chodzi?

"Aktywuj stronę otwieraną w nowej karcie (odznacz, aby otwierać w tle)"

Co do zamykania krzyżykiem. Po odliczeniu do zera wyrzuca Cię z mapy a że nie zamyka okna...no tak jest. Ale statek z mapy znika. Sprawdziłem z innym kontem.

20. Czytać można umieć, ale dobrze żeby też 'rozumieć' szło w parze. :rolleyes:

Ta opcja nie działa, Bardzo Dobry Człeku. ;)

No to fajno, jeśli tak jest. :)

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.