Roździelczosć na mapie

Temat na forum 'Archiwum reszty' rozpoczęty przez użytkownika ADHD83, 2 lipca 2015.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. ADHD83

ADHD83 User

Witam.

Wpadłem na pomysł żeby każdy na ekranie(niezależnie od jego wielkosci) miał taki sam widok.
    Mianowicie chodzi mi o to, że ludzie ktorzy grają na laptpach(przykładowo 15 cali) mają mniejszy zasieg na mapie niz gracze z monitorem 30 cali. Polegało by to na tym, że na mniejszych monitorach pomniejszyli by wygląd na mapie, a na większych zwiększyli statek itp.
    Było by to fajne ponieważ każdy widział by to samo co reszta.

PS: Pozdrawiam graczy PL1 :D

.PAWEŁ10. lubi to.
  2. .PAWEŁ10.

.PAWEŁ10. User

3. kris0211.

kris0211. User

Dobry pomysł, wyrównuje szanse wszystkich graczy. Jestem za.

4. =Aspazja=

=Aspazja= User

Gram w D.O od 6 lat,na różnym sprzęcie,przeważnie na PC.Zdażyło mi się również używać laptopa 15".Obecnie posiadam monitor 27",przedtem 24".Szanowny ADHD83 , zaręczam Ci,że wszystko,co widzę na mapie-czy w laptopie 15",czy na 24",czy na 27" jest takie samo.Zasięg pola widzenia we wszystkich przypadkach jest taki sam.Możesz protestować,zarzucać mi kłamstwo i co jeszcze tylko sobie wymyślisz,ale mam doświadczenie,bo mam dostęp do tych wszystkich rozmiarów ekranu.Napiszę Ci,w czym jest różnica.Na 15" Twój statek jest 20 mm długości,na 24" około 35-40 mm,natomiast na 27" ponad 60 mm.Ponadto masz ustawienia w przeglądarce,możesz zwiększyć lub zmniejszyć zawartość strony.Zaręczam Ci,że ja w 27" monitorze widzę dokładnie ten sam obszar mapy,co Ty na 15",tyle,że dla mnie mina jest średnicy 4 mm,dla Ciebie to kropka,stąd problem.Podłącz na próbę ,jeśli masz możliwość - TV - i sam dokładnie zobacz.

5. LaserFire3

LaserFire3 User

Z tego co mi się wydaję to tylko fullscreen daję nieco więcej do zasięgu widzenia.

6. =Aspazja=

=Aspazja= User

Fullscreen tez nic nie daje,jak już napisałam,wszystko jest po prostu większe(statki,alieny,surowce,miny,etc.),poza tym nie zwiększa się zasięg pola widzenia.

7. BA_Matroz

BA_Matroz User

Brak aktywności, zamykam.

Pozdrawiam
    MOD_Matroz

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.