Rozmowy na temat aktualizacji aukcji

Temat na forum 'Archiwum reszty' rozpoczęty przez użytkownika Czarny, 19 lutego 2014.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
?

Czy jestes za czy przeciw nowemu systemowi aukcji

Ankieta zamknięta 26 lutego 2014.
  1. Fatalne

17,7%
  2. Fajne

50,8%
  3. Niewiem jak mozna bylo coś takiego wymyslić (Mega fatalne )

31,5%
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. kasujesz ofertę i wpisujesz o 30k wiecej
    z tym sie nic nie zmieniło wszyscy stawiają albo bardzo duzo
    albo w ostatniej sek

_**M*A*T*I**_ lubi to.
  2. ty wysylaj ile chcesz;) wisi mi to;) wiele osob nie wysle dzieki tej aukcji;) a to ze ty yslesz to twoja sprawa

*-BOGGY-* lubi to.
  3. chłopie ale zaspamiłeś fejtami o tej aktualizacji :D
    bp sobie w kolano strzeliło,wszyscy to już wiemy :confused:

ale jeśli aukcja jest warta więcej niż 500 mln można takiego gościa łatwo sprawdził czy kredek nie kupił i odpowiednio potraktować :)

4. 500mln to raczej nie problem. Chyba, że jest to osoba z niskim lvl, wtedy można sprawdzać.

5. no tak,ale też mógł kupić :p
    a na pl3 to jest średnia ceny designu więc co im szkodzi sprawdzić
    niskie lvle tym bardziej

6. Hmm... że co ??? Niby jaki to ma sens ??? Pomysł był wałkowany tysiące razy, za każdym razem było NIE, i co flax z spectrumem ??? Flax będzie bił DK z osłabieniem osłony :D:D:D Albo aegis ??? Niedługo to będzie średnio 10kk chodził czy tam 50kk - i co ? Mają się leczyć w ciągu nie całej minuty, tłukąc przy tym DK ? FE waląca 100k nie może ubić flaxa, bo ma aktywną umkę spectruma i trochę osłony, jjjeeesssttt powrót do starych czasów :D

Ogólnie nie podobają mi się te zmiany, nie chodzi o to że ułatwiają, ale to że ktoś inny cierpi ! Wasi wierni gracze, wysyłają przelew, nawet was teraz bronią, a co Ty robisz BP ? Podczas gdy oni pracowali, wydawali kasę, połowę tego będzie miał flax za parę kredytów :) Przykładem jest BOGGY, nie wierze, że na PL2 jest tak pusto aby cieszyć się zwabionymi graczami takimi ,, udoskonaleniami ''.

Po mają własny mózg. Nikt nie zabroni mu pisać, jak nie podoba się to przecież można tego nie czytać, dodać do listy ignorowanych, czy nawet zgłosić, BOGGY to działa w dwie strony :)

Jest jeden wielki nie ład, co raz dziwniej, inaczej, mogli się nie bawić z LF4 i havokami to by dalej mieli święty spokój, jak się czujecie wydając uridium na aegisy, profil desingi podczas gdy flax może mieć to za darmo ??? Żałuje mojego wydanego uridum na LF3, zaraz będzie je można kupić za 1kk kredytów...

Jeszcze widać ile, kto dał, leonki, golce i vegance za 1kk żegnajcie...

Ostatnie edytowanie: 1 marca 2014
  7. ale czy ktos z niskim lvlem nie moze byc w klanie ktory daje 5% pdatku i ma sporo kasy? czy tak ciezko uzbierac w klanie te 2 mld krdek? wydaje wam sie. w kazdej chwili moge miec kase na to wszystko bez zdnych portali typu allegro. tu chodzilo tylko o to ze to na co wydawalismy prawdziwe ciezko zarobione pieniadze ( BP obiecywalo ze ani statki ani designy nigdy nie ukaza sie na aukcji) teraz moglbym miec za kredki ktore nie sa wiekszym problemem. zeszlismy troszke z tematu widze. a to ze BP "strzelilo sobie w kolano" to moze zauwaza niebawem. szkoda tylko ze ci ktorszy zdaza to juz pokupuja sobie wszystko c im potzeba za kredyty. porazka ;(

szymon;) boggy to taki koziolek ofiarny :) mowi to co mu kaza;) nie zwracaj uwagi zbytnio na jego posty bo to nie jego slowa;)

Ostatnio edytowane przez moderatora: 9 marca 2014
  8. A ja tobie radze uważać na słowa. Czysta dyskusja to nic złego, ale oczernianie graczy raczej nie jest dobrym argumentem.

9. To nie jest koziołek ofiarny :) Mogę Ci zagwarantować, że Boggy nie pisze jakiś głupot (bynajmniej nie zauważyłem), będzie lubić DO mimo wszystko, nie wiem co by musiało się stać, aby zmienił kąt widzenia :)

PS jeżeli chcesz coś dopisać (aby nie było dwóch postów na raz) to kliknij edit i dopisz to co potrzeba :)

10. -JN-

-JN- User

Sam pomysł bardzo dobry, szczególnie z aukcjami nowych statków i designów.
    Już kiedyś tak było ze starymi disignami.
    Jeszcze raz bardzo pochwalam pomysł. Brawo.

11. 0dominik0

0dominik0 User

nie mówmy że bp strzeliło sobie w stope. kto wie czy to nie pierwsza część większego planu, typu wprowadzenie nowych designów i statków?? a że kupiliście za cieżko zarobioną urkę statki i inne rzeczy wcześniej to dało wam przewagę nad innymi graczami i mogliście ich tluc do woli. teraz macie tak podrasowane że nawet jeśli ktoś sobie wylicytuje to i tak będzie daleko za "weteranami".
    minu licytacji na pewno ten ze wszystko można wylicytować na chwilę przed końcem. może en pomysł z widoczną kwota nie był najlepszy??
    Reasumując jestem na tak, ale na pewno nie jest idealnie:D

12. jak by nie było każdy krok jest planowany, dla nas to gra dla BP to kopalnia złota i w sumie to wszystkiego bym się już tu spodziewał

13. soleiuk

soleiuk User

big poit napewno cos nowszego wprowadzi do gry skoro dali wrzystkie desingi i statki na aukcie cierpliwosc to poctawa

14. W twoim przypadku podstawą powinien być słownik.

Ale jeżeli chodzi o wprowadzenie czegoś nowego do gry, to też wydaje się prawdopodobne. Wszystkiego dowiemy się, kiedyś :D

Donatan lubi to.
  15. 0dominik0

0dominik0 User

Ale jeżeli chodzi o wprowadzenie czegoś nowego do gry, to też wydaje się prawdopodobne. Wszystkiego dowiemy się, kiedyś :D[/quote]
    byle o co wymyslą było lepsze od nowej aukcji bo z nią to jednak porażka. wiem że temat do oceniania jest gdzie indziej ale jeśli nie poprawią tego (chodzi mi że teraz wszyscy licytują na sam koniec) to mniej osób będzie tym zainteresowanych. (koncentracja na jednym przedmiocie). tak mi się wydaje.

16. Donatan

Donatan User

W sumie to nawet dobrze że wprowadzili te rzeczy na handel

17. 0dominik0

0dominik0 User

że więcej rzeczy to jest plus:)

18. powiem tak nie powinna być widoczna kwota jaka jest postawiona na przedmiot i tyle odmienię :)

19. JamesPotto

JamesPotto User

zgadzam sie z tym , niebyloby że w ostatnich sekundach przebija sie o 10k

20. Nie obserwuję nowych aktualizacji samemu, chyba, że wywali mi się na ekran wielka notka o czymś nowym w grze, tą aktualizację pewnie przegapiłem. :D
    hmm..to tak..
    Według mnie to to rozwiązanie (duże przebudowanie domu aukcyjnego) ma wady i zalety.
    Największą wadą jest to, że inni widzą ile postawiłeś. Jednak to nie jest aż takie straszne, gorsze jest to, jak się widzi, że jakiś *** przebił Cię o 10k kredek. xd
    Powinni zrobić tak, że jak się przebija to trzeba postawić przynajmniej 10% wartości aktualnej oferty.
    Kolejna wada (np. dla tych co robią samotne wyloty - np. dla mnie) taka, że zaroi się od golców w dresach premium, którzy nie mieli na co wydać "drobnych", a nie mieli jeszcze dresu do golca.
    Zalety także są.
    W końcu można zdobyć w miarę dobre EQ bez wydawania realnych pieniędzy!!
    To jest zaleta nie tylko dla graczy, ale także dla BP - gdy widać +1mld ofertę na handlu, to z poirytowania cenami na licytacji aż korci by zrobić przelew...

Mimo wszystko to trochę nie fair dla graczy, którzy wcześniej zainwestowali w Uridium.. ;x

Jako tako aktualizacja, według mnie, fajna.
    Niech jeszcze tylko zrobią to 10% i będzie super. :)

JamesPotto lubi to.
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.