Rywalizacja firm

Temat na forum 'Archiwum reszty' rozpoczęty przez użytkownika •»ѕζøп•ƒt•мιжєя«•, 17 kwietnia 2016.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
?

Czy jesteś za?

1. Tak

100,0%
  2. Nie

0 głos(ów)
    0,0%
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. Witam
    Moim pomysłem jest zwiększenie rywalizacji firm. Mianowicie mi chodzi o to, że jest to gra gdzie rywalizują trzy firmy, czego w ogóle nie widać według mnie, głównie mieszane klany..
    Do rzeczy... Chodzi o to aby było coś takiego jak ranking tygodniowy firm czyli, że najlepsza firma ma przez następny tydzień (Poniedziałek 00:00 - Poniedziałek 00:00) otrzymywałaby jakieś bonusy typu 7% DMG, 10% PD, 5% poważki czy coś takiego.
    Liczby oraz same nagrody ograniczają się do wyobraźni więc wszystko do wymyślenia.

Na czym miałby polegać taki ranking? A podobnie do rankingu gracza gdzie jest:
    +Punkty doświadczeniaxxx/ 100.000
    +Punkty poważaniaxxx/ 100
    +Punkty za zestrzelenia graczyxxxx 3
    +Twój poziomxxxx 100
    +Liczba dni od czasu rejestracjixxxx 6
    +Typ Twojego statku: (Goliath)xxxx 1.000
    +Punkty za zestrzelenie NPCxxx/ 2
    +Zakończone misjexxxx 100
    -Pokonani sprzymierzeni graczexxxx 100
    -Zniszczenie przez wrogówxxxx 4
    -Zniszczenie przez promieniowaniexxxx 8
    -Zniszczony Phoenixxxxx 2
    Z czego według mnie w rankingu firm powinno zostać usunięte :
    • Zniszczenie przez promieniowanie
    • Liczba dni od rejestracji
    • Typ Twojego statku
    Raczej ze znanych względów.

Jako iż nie mam danych ile średnio firma tygodniowo zdobywa PD, poważania itp. nie umiem stworzyć takiej tabelki na firmę, ale zapewne liczby by zostały przemnożone przez jakieś 200-300.

Przykładowo:
    Firma EIC : 31.341 pkt.
    Firma VRU : 33.319 pkt.
    Firma MMO : 29.814 pkt.

Wygrała firma VRU i przez najbliższe 7 dni otrzymują oni:

• 8% PD więcej
    • 5% DMG do alienów więcej
    • 4% uridium z alienów więcej
    • 10% kredytów z alienów więcej

Myślę, że jest to zrozumiałe - jeśli nie to pytajcie :)

Ostatnie edytowanie: 19 kwietnia 2016
    MOD_SZYBKACOBRA lubi to.
  2. Jest to super pomysł, aczkolwiek zmień czcionkę, bo nic nie widać ;)

3. Nie wiem co tu nie widać ale ok zmieniam ;)

4. Vito34

Vito34 User

rywalizacja firm miała by jakiś sens ale dzięki mieszanym klanom nie widze w tym najmniejszego sensu

5. Pod wpływem liczb powinno właśnie to zminimalizować według mnie

6. S*Y*Z*Y*F

S*Y*Z*Y*F User

twój pomysł przywodzi troszke na myśl stary event o nazwie "walka o wpływy". ciekawy pomysł, ale jeśli by sie zaznaczyło czy chodzi o całkowity ranking od początku który został do obliczeń wciągnięty, czy tylko ten określony czas (tydzień). i druga sprawa, że tak jak w przypadku PL3 najliczniejsza firma to MMO (ma tyle aktywnych graczy co EIC i VRU razem wzięte) i mieliby duuuuża przewage. wtedy by można brać pod uwage np. 1000 najlepszych graczy z każdej firmy

7. Czempion

Czempion User

A ja bym i usunął "typ statku" - trochę bez sensu, że gra narzuca, który statek jest lepszy, który gorszy.

8. Pewnie dlatego większa ilość lata takimi statkami jak goliath, vega, aegis, itp., gdyż więcej dostaje się punktów do rankingu :)

Co do pomysłu to czemu nie? Rozruszałoby to trochę Nasze PLki :oops: Na tak.

Pozdrawiam,
    MOD_SZYBKACOBRA

9. MOD_Tiger

MOD_Tiger User

Z powodu braku aktywności zamykam

Pozdrawiam
    MOD_Tiger

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.