Sentiel vs Spectrum

Temat na forum 'Archiwum reszty' rozpoczęty przez użytkownika lacosta, 30 września 2014.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
?

Sentiel czy Spectrum

1. Sentiel

45,0%
  2. Spectrum

55,0%
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. lacosta

lacosta User

Witam,

Posiadam oby dwa designy dla goliatha z tematu, i moje pytanie jest takie który jest bardziej wydajniejszy i czy aktualne opisy umiejętnośći są dobre, ponieważ były kiedyś jakieś zmiany.
    Prosze nie oceniać pod względem wyglądu, to nie ma żadnego znaczenia :)

"Sentinel
    Design Sentinel nada Twojemu Goliathowi wygląd futurystyczny. Aktywuj go i korzystaj z umiejętności "forteca", dzięki której zwiększysz na pewien czas ogromnie siłę swojej osłony. Dodatkowo design ten wzmacnia osłonę o 10%."

Na starym forum natknąłem się na temat gdzie powiedziano że sentiel staje się wolniejszy gdy używa swojej umiejętności, nie wiem czy to prawda nic takiego nie pisze

"Spectrum
    Design ten zmieni całkowicie wygląd Twojego Goliatha. Aktywuj go i korzystaj z umiejętności "pryzmat osłony", która sprawi, że ataki laserowe w Twoim otoczeniu będą niemal nieskuteczne. Umiejętność ta zakłóca też wprawdzie Twoje własne lasery, ale design ten wzmacnia Twoją osłonę o 10%."

"Zakłoca też wprawdzie Twóje włąsne lasery" , i mam też obawy co do tego czy to na prawde tak działa ? Bo jeśli tak to nie wydaje mi się, że jest to design godny uwagi :)

Pozdrawiam.

Ostatnie edytowanie: 30 września 2014
  2. Z mojego doswiadczenia powiem tak; na wyloty spectrum a na soloweczki sentinel;)

3. lacosta

lacosta User

"Wylot" kiedyś powszechne zjawizko, czasami dochodzące do 100 osobników jednej firmy strzelających 10 min do statków w środku portalu :D, dzisiaj na wylot lecisz sam, rzadko się zdarza że bijesz się z kilkoma na raz max to dwóch, a jeśli więcej ich jest to zazwyczaj jakieś flaksy męczący krystallona w 6 osób ;D Więc wychodzi na to że to też solówka w jakimś znaczeniu ;D

Niech mi ktoś powie jak jest z tymi umiejętnościami :)

4. Rooney53

Rooney53 User

Spectrum dla mnie jest wygodniejszy, też mam oba ale latam na tym. Czemu? Bo zawsze moge zwiać, ze 120k dmg robi się nagle 10-15k i spokojnie sie ucieka. Sentinel na kubiki jest dobry.

5. Sentinel jest trudniejszy w użyciu nie w solówce bo spectruma użyjesz jak padasz a sentienla musisz użyć na początku walki a nie wiesz nawet czy się do czegoś nada czy pokonałbyś kogoś bez tego.
    Skoro temat o designach to zapytam o diminishera w opisie pisze: ale po zaniknięciu efektu siła Twojej własnej osłony spadnie o 30% co to dokładnie znaczy i ile trwa?

lacosta lubi to.
  6. Adzeus

Adzeus User

To znaczy tyle że po prostu jak skończy się ta umiejętność - po minucie to 30% twojej osłony znika i zostaje ci 70%. Tzn mając 200 k osłon na koniec mocy znika ci 60 k osłon.( to tak jakbyś dostał hita od kogoś i po prostu ubywa ci osłony i tyle ;) )

[~przemekx~] lubi to.
  7. Akurat w mocy Sentinela nic się nie zmieniło, nadal po uruchomieniu wszystkie napędy przestają działać a osłona doznaje 30% mniejszych szkód.

Jeżeli chodzi o Spectruma, zacytuje FAQ - Designy dla wygody:D

Przed chwilą testowane, po skończeniu się działania mocy, natychmiastowo znika nam te 30% osłony, jeżeli nic nas nie atakuje, po chwili normalnie się nam naładuje. Maksymalna ilość osłony się nie zmienia, po prostu zabierane jest nam te 30% tak jakby ktoś nas uderzył sabem;).

Pozdrawiam
    SMOD_Myśliciel

[~przemekx~] lubi to.
  8. lacosta

lacosta User

czyli wychodzi na to, że obydwa designy świetnie się sprawdzają, tylko zależy to od zaistniałej sytuacji na polu bitwy :)

NiezNiszczAlny lubi to.
  9. krmtb

krmtb User

Na sentinelu prędkość się nie zmienia, jedynie w FAQ nie jest zmieniony opis, sprawdzone info :) A najlepszy design - peacemaker.

10. MOD_Drizzt

MOD_Drizzt User

Temat od dawna nieaktywny, zamykam. ;)

Pozdrawiam
    MOD_Drizzt

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.