Pomoc techniczna Seprom

Temat na forum 'Archiwum reszty' rozpoczęty przez użytkownika *J*A*C*E*K*[]*, 10 sierpnia 2015.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. Zwracam się z pytaniem do ekipy gry, dotyczące korzystania z obecnego bugu na seprom. Czy za bugowanie sepromu będą bany czy jedynie jak przy poprzednich błędach zostanie on usunięty i to wszystko? Nie chodzi o to, że nalegam na zbanowanie graczy oszukujących, bo to już męczące, chcę tylko wiedzieć jakie zostaną podjęte kroki i ewentualnie sam ułatwić sobie tym sposobem grę. Znam regulamin, więc proszę aby nikt nie wklejał mi części regulaminu o bugach, bo znam dobrze tę część i czytam ją z uśmiechem widząc co się w tej grze dzieje. Spora grupa mojego serwera od dobrego roku bez przerwy lata na sepromie na alieny, jak i na statki.
    Proszę o prostą odpowiedź czy mam spodziewać się bana na konta za korzystanie z bugu na seprom czy tylko naprawy błędu, bo sam chętnie pobiłbym alieny przez kilka godzin o 60% mocniej.

2. _Marcineq_

_Marcineq_ User

Zamiast banować to powinni naprawiać to od razu ! Jak można tyle bugow mieć w grze typu seprom , poważka i wiele innych !!.
    Człowiekowi się odechciewa powoli grać bo ludzie wykorzystują tyle bugow że płakać się chce z tego powodu.
    BP jak widać nic z tym nie robi bo nawet na filmach YT widać co ludzie wyprawiają z grą DO.
    Powoli trzeba zacząć szukać nowej gry chyba , tylko że z czasem człowiek ma krucho i siedzi na 1 stołku ;p

3. Czekamy na wypowiedź któregoś z członków ekipy, bo widzę, że omijacie temat.

4. Niestety ale nawet my nie wiemy co stanie się z graczami bugującymi seprom. Takie informacje przekazywane są nam zwykle w momencie gdy decyzja zapadła i podejmowane są już kroki.
    Z jednej strony wydaje się że to jest dosyć oczywiste, takie osoby powinny zostać permanentnie zbanowane. Jednakże znając poprzednie poczynania Bigpointu wydaje mi się, że nie zdecydują się na taki krok. Na facebook'u ktoś zapytał ich co się stanie z osobami bugującymi seprom oraz poważanie, odpowiedź była prosta: osoby zostaną ukarane, jednakże na pytanie w jaki dokładniej sposób to zrobią nie odpowiedzieli, więc banów permanentnych raczej nie zamierzają dawać. Znam też inny przykład pokazujący ich zbytnią pobłażliwość w takich sprawach jednakże lepiej będzie jak zachowam to w tajemnicy:rolleyes:.

Dlatego też jeszcze raz powtórzę, na obecną chwilę nie wiemy jaka będzie kara za oszustwo. Nie namawiam nikogo do bugowania jednakże mam obawy, że kara nie będzie adekwatna do przewinienia i oszuści znowu się nam zaśmieją w twarz, mam wielką nadzieję że moje przewidywania się nie spełnią.:p

Pozdrawiam
    SMOD_Myśliciel

5. Czyli jeśli decyzją BP będą bany dla bugujących to mamy się ich spodziewać dla każdego, kto z tego korzystał, tak? Raz już miałam taką świetną sytuację, że każdy (spora większość) podkładał sobie statki do misji, a kiedy ja podłożyłam (i to nie samej sobie, bo osobie grającej na innym IP w tamtej chwili) to nagle wybrali sobie AŻ pięć osób z serwera do nałożenia banów na konta. Nie chciałabym znów takiej akcji, że bana dostanie kilka osób na top setkę "żeby nie było", a w tej grupie będę akurat ja. :D A na decyzję kogoś poza supportem polskim mi to nie wyglądało, kiedy centrala bierze się za bany, to raczej leci ich troszkę więcej, jak za czasów resetu PP.
    Czyli zapewniasz mię, że polski support nie znajdzie sobie wybrańców i jak dojdzie do banów, to dla każdego albo dla nikogo? :rolleyes:

6. Pewnie że nie znajdzie, bugowanie sepromu/poważania jest problemem globalnym, komu by się chciało szukać wszystkich tych graczy, sprawdzać i banować?:p Od masowego banowania jest skrypt, on raczej nie ma upodobań co do osób które banuje.:rolleyes:

Pozdrawiam
    SMOD_Myśliciel

7. Niby masz rację, bo szukać by się nie chciało, ale sprawdzić kogoś za kim się nie przepada raczej by się chciało. :D Myślę, że pamiętasz mojego i Jacka bana na konta za pushing (aż dziewięć desek) i multikonto w jednym, mimo że razem gramy na innych komputerach i netach, a jednak nam wyszperali dzienniczki miesiąc w tył. :D Za podkładanie cytek w wiadomo jakim celu dostały wtedy bana tylko trzy osoby z PL2, a co z resztą? Nie chodzi już o to żeby ich zbanować, ale nie rozumiem dlaczego akurat przyjrzeli się tylko naszej piątce. Skrypt zostawił sobie PL2 na koniec i był zmęczony, że tylko na pieć osób miał siłę? :D
    Był też przypadek kilka lat w tył, w czasach największego bocenia, jak nikt nie dostawał banów, a jedna osoba odpaliła bota i po niemal równej godzinie zostało mu odjęte po 20% poważki i PD. Ten skrypt też chyba się przebudził czy coś, bo nie sądzę żeby jedna godzina bocenia była gorsza od osób, które wtedy robiły to całymi dniami.
    Po każdym naprawieniu błędu z sepromem nikt nie dostaje kar, a takie latanie i pękanie na złocie już męczy, dlatego chyba sam mię rozumiesz. :cool:

8. Witam popieram, ja mam duży problem ,ponieważ przesyłam seprom na statek i nie dochodzi,zwróciłam się o pomoc ale nic to nie pomogło jeśli Ktoś z graczy ma taki sam problem. proszę o pomoc Pozdrawiam:)

Ostatnio edytowane przez moderatora: 15 sierpnia 2015
  9. BA_Matroz

BA_Matroz User

Brak aktywności, zamykam.

Pozdrawiam
    MOD_Matroz

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.