Skradzione Konta PL3

Temat na forum 'Archiwum reszty' rozpoczęty przez użytkownika °•»Dionizos«•°, 25 czerwca 2015.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
?

Czy chcielibyście aby każda zmiana adresu email potwierdzana była poprzez kod zwrotny SMS?

1. TAK

32 głos(ów)
    91,4%
  2. NIE

3 głos(ów)
    8,6%
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. Witam! Wczoraj mialy miejsce dwie kradzieze kont. Koledze skradziono konto jak i rowniez kuzynowi skradziono Super Full Elite . Wartosc tych kont łacznie wynosila ponad 1000zl, nie sa to przeciez male pieniadze. Sredni Polak zarabia 1500zl wiec ktos sie wczoraj oblowil. Sprawa dzisiaj zostanie zgloszona na policje , mam nadzieje ze cos zrobia w tej sprawie, poniewaz nalezy sie kara dla zlodzieja. Nie po to ktos wydaje hajs w konto zeby ktos mu to ukradl. Mam nadzieje ze BigPoint bedzie chcial z nami wspolpracowac , aby odzyskac to konto. Prosze o sugestie ktorymi moglbym sie kierowac co mam robic. Moze cos nowego sie dowiem co i jak. Przeciez te posty czytaja Adminowie jak i SMOD'owie . WIEC PROSZE WAS O POMOC. POZDRAWIAM

2. xNoNamex

xNoNamex User

Kont nie odzyskasz inaczej niż dorwać złodzieja , BP ze swojej strony zapewne zakończy działania na zablokowaniu kont aby złodziej nie miał radochy jeżeli przedstawisz papiery z policji itd.
    Powodzonka

3. Elewation

Elewation User

Ja podejżewam że chcieli sprzedać albo zamienić i ktoś ich w kulki zrobił, bo wątpie żeby na sfe ktoś miał hasło typu "qwerty" "123456". Na forum nic nie pomożemy, idź na policje i tyle.

4. haslo bylo skomplikowane. sam nie wiem jak to mozliwe. Mam nadzieje ze BP weznie pod uwage moja sugestie dotyczaca zmiany meila za pomoca kodu zwrotnego SMS'a

5. Elewation

Elewation User

Raczej wątpię żeby ta sugestia coś dała

6. Co z tego że hasło skomplikowane. Kilka "sprytnych" wirusów na kompie i masz pozamiatane. Tutaj masz kilka porad jeśli chodzi o zabezpieczenie konta...https://board-pl.darkorbit.com//threads/konto.98908/

A swoją drogą twierdzę że nie istnieje coś takiego jak magiczne włamanie się na konto. Hasło albo ktoś dostał od właściciela konta albo właściciel konta ma nikłe pojęcie o tym co ma na komputerze.

7. Nikomu passow nie podawal . I nie wchodzil na zadne linki. Dziwne ze akurat musialy zginac dwa konta z jednego klanu. Mysle ze to wina TS-3 bo nigdy nie wchodzil kuzyn na ts3 , a wczoraj sie skusil wejsc i tu taka niespodzianka. Co prawda panel miala nieodpowiednia osoba. i to sa pewnie skutki

WSPOLNYMI SILAMI NAPEWNO DAMY IM DO MYSLENIA

Ostatnio edytowane przez moderatora: 25 czerwca 2015
  8. Elewation

Elewation User

A co ma Ts3 do kradzieży konta? Wyjaśnisz mi bo nie rozumiem

9. Nie sądzę żeby TS miał z tym coś wspólnego. Oczywiście dalej twierdzę że nie istnieje coś takiego jak magiczne włamanie się na konto a już na pewno nie konto DO. No cóż...zobaczmy co powie Policja (swoja droga myśle że wielce się nie przejmą <panie władzo, ktoś mi ukradł Goliataha. Panie kup sobie Poloneza>) a i BP raczej niewiele zdziała.

10. juz nie chodzi o konto z Darkorbit, chodzi takze o konto z poczty ktore zostalo usuniete. Dzwonilem do serwisu poczty i jezeli policja przyjmie zgloszenie to powinni wspolpracowac z serwisem poczty. Jezeli tak sie stanie to i po IP dojda

11. I nie wydaje Ci się dziwne że jedna osoba ma takie straty i tyle włamań? Ja na logikę obstawiam wirusa na kompie a to wg. mojej opinii będzie powodem do braku podjęcia działań wobec sprawcy włamań..."niska szkodliwość społeczna czynu" i "nieodpowiednie zabezpieczenie haseł i kont".. Ale nie mnie to oceniać. Niech się odpowiednie osoby z tym użerają.

12. Ukradli kuzynowi i znajomemu z TS'3

13. LaserFire3

LaserFire3 User

Może niech kolega i kuzyn sami się wypowiedzą, co?

14. musza wrocic z pracy

15. Elewation

Elewation User

Po raz kolejny pisze że Ts3 nie ma z tym nic wspólnego...

16. BA_ASTRAL

BA_ASTRAL Guest

Możliwości jest kilka ale na pewno nie jest to wina wyłącznie TSa... :cool:

Może chcieli polatać na jakimś botku i twórca tego skorzystał z ich naiwności...
    :cool:

Może dostali linka i bez zastanowienia otworzyli (np ktoś powiedział, że to screen albo filmik)...

Może podawali hasło komuś (ojjj nie jeden był taki co twierdził, że nikomu nie dawał a potem się okazywało, że hasło zna pół klanu)...

Może mają całe zoo z robaczkami i innymi "wyłudzaczami danych" na kompie (antywir nie zawsze wykryje)...

I jeszcze jedno... najlepsze zabezpieczenia nic nie dadzą jak ktoś daje dostęp do swojego maila lub portali z którymi ma powiązane konto (oczywiste jest, że tutaj dostęp można stracić tymi samymi sposobami co pisałem wyżej:p)...

Tak czy siak jak napiszą do supportu to dostaną liste warunków jakie trzeba spełnić by konto odzyskać... Nie będzie to szybkie (może zająć np. z pół roku) ale daje się odzyskać konto
    :oops:

pozdrawiam
    SMOD_ASTRAL

Andromeda5 lubi to.
  17. Może chcieli polatać na jakimś botku i twórca tego skorzystał z ich naiwności... :cool:
    -Konto nie latalo na programikach bo sam gralem na tym koncie .

Może dostali linka i bez zastanowienia otworzyli (np ktoś powiedział, że to screen albo filmik)... :cool:
    -W zadnego linka nie wchodził

Może podawali hasło komuś (ojjj nie jeden był taki co twierdził, że nikomu nie dawał a potem się okazywało, że hasło zna pół klanu)... :cool:
    -Haslo mial tylko on i ja NIKT WIECEJ

I jeszcze jedno... najlepsze zabezpieczenia nic nie dadzą jak ktoś daje dostęp do swojego maila lub portali z którymi ma powiązane konto (oczywiste jest, że tutaj dostęp można stracić tymi samymi sposobami co pisałem wyżej:p)... :cool:
    -Co do antywira to nie wiem co on tam ma

18. ATB

ATB User

Kradzież towaru o wartości mniejszej niż 400 zł w PL jest tylko i wyłącznie wykroczeniem(niska szkodliwość spł) nie przestępstwem a to dwie różne rzeczy.BP powinno wycenić to konto bo jak kolega twierdzi jest warte 1000 zł a to już podchodzi pod to drugie.

19. Nie sądzę żeby BP wyceniło (w jakikolwiek sposób) to konto. Wg. OWH nie wolno Ci sprzedawać konta. Skoro nie wolno Ci go sprzedawać...fizycznie nie można żądać za niego realnej gotówki. Ale niech próbuje. Ja sob ie tylko gdybam.

20. zapewne konta byly kupione , teraz beda konta odzyskiwane przez sprzedajacych poniewaz wiele ludzi bedzie chcialo pograc w 3D i beda odzyskiwac konta sprzedane wczesniej .

ATB lubi to.
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.