Skrzynki bonusowe

Temat na forum 'Archiwum reszty' rozpoczęty przez użytkownika tomallo99, 20 maja 2015.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. tomallo99

tomallo99 User

Tak naprawdę nie wiem czy to jest błąd, ale myślę, że ten dział to najlepsze miejsce dla mojego tematu. W każdym razie, do rzeczy:
    Zauważyłem ostatnio (chyba kilka dni temu, ale nie jestem pewien bo miałem krótką przerwę, możliwe że odkąd zaistniał event pasożytów) pewne zjawisko dotyczące bonus boxów (także tych zielonych).
    Wygląda to tak, że chcę podlecieć do skrzyneczki, a ona znika... Nie dzieje się to zawsze.
    Albo czasami po prostu lecąc obok i nie zbierając jej - to samo.
    Tak jakby podlatywała trochę do góry i znikała.
    I tutaj moje pytanie:
    To jest błąd, a może po prostu nowa zmiana?
    Czy ktoś jeszcze to zauważył?
    Bardzo irytujące, cokolwiek by to nie było.
    (Aha, żeby nikt się nie pytał: patrzyłem uważnie na minimapę - nikt ich na niewidce nie zbierał, to jest pewne.)

2. Zbierał...Spearek na UM-ce. :) Zauważyłem.

Koumuru lubi to.
  3. tomallo99

tomallo99 User

Jest to możliwe, ale żeby na zwykłych mapach (nie na bitewnych) i w dodatku tak często? Nie wydaje mi się. Ale w sumie to jedyne racjonalne wytłumaczenie, przynajmniej dopóki jakiś mod się nie wypowie.
    Ciekawe, ciekawe :rolleyes:

4. .PAWEŁ10.

.PAWEŁ10. User

nie, to nie był spearek. Spearek po zebraniu jakiejkolwiek skrzynki traci umke! To błąd i masz racje, bardzo irytujący

5. MOD_Sebanov

MOD_Sebanov Guest

Dokładnie a Ty nie możesz liczyć że tylko jeden Spearhead lata na Perfekcyjnym kamuflażu;) dużo osób zbiera boxy na obcych firmach dlatego tak w niewidkach latają no i wykorzystują umiejętności statku którym obecnie latają(lecz jak podniesie skrzynkę to traci umiejetność):p. Zobacz na mini mapkę jak Ci box zniknieo_O

Pozdrawiam
    MOD_Sebanov

6. tomallo99

tomallo99 User

To w końcu nie wiem... Skoro po zebraniu skrzynki na umce spear'a się niewidke traci, to dlaczego jednak ludzie latają i ich nie widać?

7. Nie NIEWIDKĘ tylko wyłącza umiejętność Spearheada (czy jak tam ten wynalazek sie pisze). I nikt nie powiedział że zbiera Spearek...zbiera PET. Dobre wyjaśnienie?
    Odpowiedz wyżej. Wyjaśnienie "błędu" może być?

Ostatnie edytowanie: 20 maja 2015
  8. tomallo99

tomallo99 User

Pisząc "niewidkę" miałem na myśli właśnie jego umiejętność, ale nie chciałem się powtarzać ;)
    A o pecie nie pomyślałem.. No dobrze, niech będzie chociaż do końca nie jestem pewien.

9. Luzik. Ja do końca też nie ale to jest (w zasadzie pomijająć kilka "usprawnień" mi znanych a niewykorzystywanych) jedyne rozsądne wytłumaczenie tegoż "zjawiska". :) Lecąc dalej...O ile ktoś ma Speara przystosowanego do zbierania na Pecie to zasięg na mapie ma 75% przy full radarowych. Może stać w drugim końcu mapy a pet i tak będzie zbierał.

PS. To moje gdybagacje więc jeśli ktoś chce poprawić to bez krępacji.

10. modzie chyba ty źle widzisz, latam i sam to widze na kazdej mapce ze znikaja te boxy takze to jest błąd ze strony BP a nie ze umki spirka bo teraz jak wprowadzili dres do vegi to wiekszosc na nim lata bospirek jest słabszy i nie wprowadzaj w błąd jak nie obleciałeś wszystkich map i nie sprawdziłeś dziekuje :p

11. Tyle to i ja widzę. Potrafisz to wyjaśnić bo ja spróbowałem...Może Ty spróbuj podważyć (a najpierw przeczytać) to co ja napisałem a nie krzyczysz zanim nie przeczytasz tematu.

ED. Po latach praktyki na mapach wiem jak zachowuje się znikająca skrzynka i jak zachowuje się zbierana skrzynka. Wbrew pozorom jest różnica. Jak się uważnie przypatrzysz...sam dojdziesz do wniosku że jest zbierana a nie znika.

12. MATROXAR

MATROXAR User

Dodam kilka słów od siebie ze względu na powyższe wytłumaczenia:
    1. Jeśli wroga firma zbiera skrzynki statkiem Spearhead z umiejętnością na którejś z map X-2 to dlaczego wskaźnik wrogów nie pokazuje nikogo? Pozostaje opcja własnej firmy - kto chce niech czyta dalej...
    2. Moim skromnym zdaniem to nie jest możliwe bo np. ja nie widzę nikogo na mapie, a tymczasem z zasięgu mojego pola widzenia znika kilka skrzynek jednocześnie (w tej samej sekundzie, zupełnie jednocześnie! - trochę dziwne, prawda?)
    3. Ostatnio przy zbieraniu zielonej skrzynki pirackiej (potrzebny klucz) zniknęła ona w trakcie odliczania (te 5 sekund, które dąży do zera). Klucza nie zabrało bo skrzynka nie zdążyła się otworzyć.
    4. Jeśli chcecie znać moje zdanie, to proszę bardzo: Jeżeli to nie jest błąd (a wątpię), to BP wprowadzając nowe zielone skrzynki (te zarażające) musiało dodać coś w rodzaju odświeżania położenia skrzynek na mapie (tylko nie wiem po co) i te, które nie były zebrane przez jakiś czas znikają i zmieniają swoje położenie. Innego wytłumaczenia sam nie potrafię dostrzec.

13. dokładnie mam takie same zdanie jak ty :D

14. tomallo99

tomallo99 User

Wiecie co...jakiś czas temu chciałem napisać że zgadzam się z postem użytkownika MATROXAR, ale jakoś zamknąłem kartę i zapomniałem o sprawie - kolega powyżej mnie uprzedził :)
    W każdym razie, czy to jest sprawa illuminatów, a może też nie, muszę trochę niedługo pograć i sprawdzić, czy zjawisko nadal występuje.
    Jeżeli tak będzie, opiszę sprawę supprotowi.

15. BA_Matroz

BA_Matroz User

Brak aktywności, zamykam.

Pozdrawiam
    MOD_Matroz

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.