Blad Skylab i ładownia

Temat na forum 'Archiwum reszty' rozpoczęty przez użytkownika Koumuru, 2 czerwca 2015.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. Koumuru

Koumuru User

Zgłaszam błąd ładowni/przesyłu.

Sprzedaję surowce (mam dron handlowy) do zera. W ładowni nie pozostaje nic.
    Sprawdzam dodatkowo w aktualizacji i uszlachetnianiu, ani jednego surowca.
    Próbuję przesłać surowce ekspresowo (o 100 mniej niż sugerowana ilość miejsca w ładowni, bo wiem że od jakiegoś czasu nie da się przesłać max'a) i wyskakuje info że mam za mało miejsca w ładowni.
    Lecę na bazę, otwieram sprzedaż - ładownia pusta.
    Sprawdzam jeszcze raz - na zakładce statku pokazuje 1/3000. Oczywiście w sprzedaży i uszlachetniatniu nic nie widać.

Przesyłam 1 (jedną sztukę) sepromu i nagle robi mi się ponad 1000 prometium i endurium. Dopiero po jego sprzedaży mogę przesłać eskpresowo surowce.
    To chyba nie od końca tak miało działać.

@edit Ten błąd pojawia się od około tygodnia, średnio co trzecią próbę przesyłu.

2. MOD_ŻBIK

MOD_ŻBIK Guest

Nie próbujesz przypadkiem wysyłać surówców zaraz po transporcie surowców ze Skylab'u ? ;)
    Twój PET przypadkiem nie zbiera surowców w momencie wysyłki ? ;)

Pozdrawiam
    MOD_ŻBIK

3. Koumuru

Koumuru User

Nie. Odkąd problem się pojawia, przesyłam surowce na nieaktywnym lub "ochronnym" pecie, stojąc na bazie. Czasami wystarczy po prostu ustrzelić alienka i zebrać surowce, sprzedać je i po sprzedaży problem znika - nadplanowe surowce pojawiają się w oknie sprzedaży lub uszlachetnienia, ale czasem trzeba przesłać ten jeden seprom bo inaczej pokazuje z błędem.

Poza tym, surowce zbierane przez pet'a również pokazują się w oknie surowców od razu.

Mówimy tu o wysyłce ekspresowej, gdy wysyłam maksymalną ilość sepromu lub złota na handel - przy przesyłaniu mniejszych ilości ten problem się nie pojawia.

@edit: Dzisiaj obserwuję jeszcze ciekawsze zjawisko. PET w trybie handlu surowcem, ładownia pusta, po ekspresowym przesłaniu ładunku (maksymalna ilość - 100), oczywiście przy wcześniejszym ominięciu wyżej wspomnianego błędu, przesyła się wybrana ilość, a wraz z nią pojawiają się inne "mniejsze" surowce. Możliwe że właśnie te, które nie pozwalają przesłać maksymalnej pojemności ładowni.

Ostatnie edytowanie: 3 czerwca 2015
  4. A moze masz palladium w ladowni ?

5. Koumuru

Koumuru User

Mówię - ładownia czysta. Wczoraj problem też był, ale wczoraj w ogóle mi surowce szalały, być może ktoś to aktualnie naprawia. Jeśli tak i problem zniknie, na pewno was powiadomię.

6. Witaj. Tak to prawda, jest taki błąd. Surowce zostały sprzedane ale "coś" zostało w ładowni. Należy zmienić design statku (tak, żeby się zmieniła ilość ładowni) i surowce się pokażą. Pozdro.

7. chcialem kupic na Skajlabie dron dołozylem 50 tys uridium , i co ??- ani drona ani uridium ??!Brzydko

8. Czyżby chodziło o tego drona?:rolleyes:
    SLrobot.png
    Jeżeli tak to ostrzegam, że to nie dron tylko robot zwiększający produktywność kolektora na pewien czas. Nie da się go zobaczyć ani wycofać jego kupna. Jeżeli to nie o to chodzi przydałoby się podać o co dokładniej chodzi, w samej zakładce Skylab innych dronów juz niema.

Pozdrawiam
    SMOD_Myśliciel

9. Metal_91

Metal_91 User

10. Raczej wydaje mi się że 50 tysięcy zainwestował w Apisa. Resztę pewnie miał w "planach". Co do "nie ma go"...tutaj Sz. Mod musi odpowiedzieć bo ja się nie znam. I jakoś się nigdy nie upierałem na te dwa dodatkowe drony. Postawią się przy okazji. ;)

11. MOD_ŻBIK

MOD_ŻBIK Guest

Jeśli chodzi o drona z fabryki high-tech to powinien pojawić się jako 9 dron na mapię oraz w wyposarzeniu ;) Sprawdź to dokładnie ;)

Pozdrawiam
    MOD_ŻBIK

12. A to nie jest tak że trzeba go z wyposażenia umieścić na mapie? Coś tam w FAQ było napisane. Ale ja się nie znam i tylko se gdybam.

Odpozdrawiam. T.O

PS. Prosze o zamknięcie tego tematu...

https://board-pl.darkorbit.com//threads/pkt-rangi.98731/page-2#post-846296

13. MOD_ŻBIK

MOD_ŻBIK Guest

Nie jest tak . ;) Zaraz po zakupieniu 9 czy 10 drona pojawia się na mapie oraz można je wyposarzyć tak jak Dron Irys ;)

Pozdrawiam
    MOD_ŻBIK

14. Za 50 tys uri w "skajlabie" to jest hala w HT. Coś czuję, że on to kupił zamiast drona :p

15. Po lekturze niektórych wątków/postów na forum stwierdzam, że nie mógłbym pracować w ticketowni. :D

Ale co do tego tematu, to jest coś na rzeczy bo i mnie się zdarza tak jak autor opisuje. System ma problemy z naliczaniem ilości surowców na bieżąco i "oddaje" je dopiero po ponownym zalogowaniu np.

Ostatnie edytowanie: 12 czerwca 2015
  16. Nie nazywałbym tego pracą xd

Darkorbit. Lepsze rzeczy już były :p To jest pikuś :D

17. Tak samo jest z uszlachetnianiem mamy na przykład 1000 minut osłon na sepromie chcemy wrzucić przykładowo kolejnych 100 szt żeby podwoić czas działania po wrzuceniu seprom znika a czasu nie dodaje dopiero po relogu problem znika i pokazuje prawidłowy czas działania

18. Koumuru

Koumuru User

Dodatkowo, po podkręceniu generatorów, efekt działa dopiero po skoku przez port.

Informuję, że u mnie problemy z przesyłem surowców ze skylab zniknęły.

19. Albo przelogowaniu.

A masz takie coś, że jak się puściło surowce i klika za te 'x' czasu w zakładke Skylab, to nie wyświetla się od razu potwierdzenie dotarcia transportu, tylko strona odświeża się kilka razy i dopiero za którymś dochodzi ?

20. Koumuru

Koumuru User

Tak, często kończy się błędem, ale na szczęście nie zawsze. Co sie zmieniło - kiedyś jak transfer doszedł to doszedł, od razu pokazywało w "aktualizacji". Obecnie żeby pokazało cokolwiek, trzeba wejść w główne okno -> skylab, i odczytać info o dotarciu surowca. A znikające ulepszenie lasera też zdarza się za często (wtedy też tylko przelogowanie, dorzucenie paru sztuk kamyków albo skok przez port).

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.