Blad Skylab

Temat na forum 'Archiwum reszty' rozpoczęty przez użytkownika Strażnik_Wrót, 26 lipca 2015.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. Jak wiadomo, nie ma już opcji wysyłania surków ze statku do skylabu. Ale jak w takim razie mam wszystko rozwijać i produkować złotko jeśli mam jak byk zero w Terbium a i też nie produkuje się na poziomie drugim w kolektorze?

2. Musisz powyłaczać kolektory. Zostawić tylko ten do terbium. naklepać terbium i włączyć kolektory.

3. Nie działa :p

4. Nowo utworzone konta miały już mieć automatycznie rozbudowane kolektory na takim poziomie, żeby nie musieć wysyłać surowców.

A jeśli masz konto, które istniało w czasie kiedy wprowadzili tę aktualizację, to znaczy że dałeś ciała i nie zrobiłeś sobie Skylabu kiedy były ku temu sposobności.

5. =Aspazja=

=Aspazja= User

Trzeba spróbować tak: wyłączyć wszystko oprócz kolektora Prometium,Endurium i Terbium.Poczekać,aż wszystkie wyprodukują maximum swej pojemności.Trzeba pamiętać,że każdy następny moduł jest zależny od produkcji poprzedniego,więc nie wolno wbijać następnego wyższego lewelu kolejnym modułom,bo poprzedni nie nadąży produkować surowców dla zapewnienia pracy tego następnego !

6. Jest jak pisałeś Conan, w czasie wprowadzenia tego nic z Terbium nie miałem. Ok, spróbuję zostawić tylko te 3 pierwsze :/

7. Nugattu_08

Nugattu_08 User

Jak nic nie zadziala to pisz do supportu zeby ci dali troche Terbium :D

8. Serio? Mogą to zrobić?

9. D.A.R.E.K

D.A.R.E.K User

tak, dają dwa wiadra i na zapas, żebyś mógł pochować do skarpety. tylko nie noś tego terbium do banku nasion, bo ci prowizje zasuną :)

Nugattu_08 lubi to.
  10. Ja jestem tylko ciekawy ''w jaki sposób'' możesz mieć terbium, czy inny surowiec w skylabie na - skoro sam właśnie tego kolektora nie rozwijasz w tym czasie? Nigdy nie ulepszaj rafinerii na wyższy poziom, niż kolektory. Na to trzeba uważać, bo produkcja trzech podstawowych surków nie wyrabia za resztą :(. Jak wiesz jak się wyłącza to ok, jak nie to masz instruktarz :D:
    1. Kliknij w daną rafinerię, którą chcesz wyłączyć.
    2. Wyskakuje napis ''info''. Na dole masz informacje typu wykorzystaną energię, pracę kolektora wyrażoną w procentach. Klikasz pierwszą po prawej stronie - te zielone kółeczko.
    3. I wyłączone. W taki sam sposób przywracasz jej ''pracę''.

Terbium się powoli naładuje na maksa i jak możesz rozwiń je do poziomów innych kolektorów. Potem je aktywuj.

Strażnik_Wrót lubi to.
  11. Hahah, umieć umiem, ale sam fakt - plusik dla cb. :D
    Kolektory mam właśnie na 2 poziom, reszta na 1 lub też drugi. Wszystko jest w porzo. Promerium i Terbium nadąża, czasami widywałem nawet pełne magazyny. A terbium stoi, cały czas włączone.

12. =Aspazja=

=Aspazja= User

Terbium stoi,nie produkuje ? Wyłączyłeś wszystko po prawej stronie ? Rafinerie trzeba zatrzymać,moduł xeno też.Skoro kolektor terbium nie produkuje,znaczy to ,że jednak nie do końca umiesz zarządzać SkyLabem.Kolektory powinny miec np; lvl 2 ,to moduł słoneczny 4 ,aby dawał energię z małym naddatkiem,a moduł podstawowy lvl 6.W tym momencie rafinerie nie mogą mieć lvlu wyższego niż 1.Jeśli maja wyższy,tzn 2 lvl,to ich zapotrzebowanie na surowce z kolektorów będzie przewyższać moc tychże.Zatrzymaj te rafinerie,przekonasz się,że kolektor terbium zacznie się zapełniać.

13. Kolektory na drugim, rafinere na 1 lub 2, wyłączone, słoneczny na 4. Po prostu to chyba jakiś błąd, zero nadal terbium.

14. Zrób może screena tego całego Skylabu, co ? :rolleyes:

15. Jednak w tym coś piszesz jest mały wyjątek :). Sam mam np. kolektory na równy poziom z innymi modułami oraz rafineriami i wszystko dobrze mi idzie. W każdym kolektorze jest coś takiego jak ''produktywność'', a tam robocik, który może zwiększyć ilość surowca o 12% na godzinie. Akurat ten niewielki procent może być na rozbudowany modułów, kolektorów, czy rafinerii, więc dzięki temu da się utrzymać rafineria, moduły i kolektory na tym samym poziomie.

16. Robociki też mam :D Dużo ich kupiłem :p

17. =Aspazja=

=Aspazja= User

Kupuję te ''robociki'' od dawna,bo zauważyłam,że ilość surowców w kolektorach spada,jeśli pracują bez nich.Wiem o tym.SkyLab jest tak opracowany,że na 20 lvlu faktycznie wszystko działa właściwie,ale zanim się go rozbuduje często występują perturbacje w produkcji,jeśli nie zachowamy właściwego ,,klucza'' .

18. Heh, powiem tak nie musisz myśleć o tym, że jak kupisz to już ''wystarczy''. Po każdym ulepszeniu kolektora powinieneś kupować te roboty właśnie, by wszystkie razem dodawały 12%. Jest to niewielki koszt, bo każdy robocik kosztuje 250 kredek, jednak dzięki temu nie narazisz się i swoich surowców na zbędny ''wydatek'' czasu. Każdy surowiec od czasu wyłączenia rafinerii, czy moduły nie funkcjonuje w sposób prawidłowy na swój poziom, dlatego przez to, że nie miałeś robocika lub z powodu jak napisała =Aspazja= nieprawidłowego ''klucza''. Pamiętaj, by przed każdym ulepszeniem obserwować ilość na godziną wydobytych surowców, czy przed ulepszeniem danego kolektora/modułu/rafinerii/ magazyn był po prostu pełny. Bądź co bądź już cenę za to zapłaciłeś - przez to trochę kredek otrzymałeś mniej ze skylaba na swoje ''wydatki''.

Ostatnie edytowanie: 30 lipca 2015
  19. =Aspazja=

=Aspazja= User

Kolego SZYBKAKOBRA ,jestem kobietą i to wyczuloną na kwestię przynależności płciowej.Nie sądzisz,że my też mamy prawo grac w D.O ?

20. -dshh14-

-dshh14- User

Zrób może screena tego całego Skylabu,
    kolega CONAN MA RACJE

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.