Spartan...

Temat na forum 'Archiwum reszty' rozpoczęty przez użytkownika vorilhon, 24 stycznia 2018.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. vorilhon

vorilhon User

Witam! Mam pytanie do posiadaczy tych dronów, najlepiej kompletów: jak się sprawują w akcji, czy mają lvl, czy w ogóle warto je składać... Proszę o opinie!!!

2. D.A.R.E.K

D.A.R.E.K User

a ja w temacie się podłączę :)
    złożyłem spartana na próbę, żeby zobaczyć jaka różnica będzie i zrobił się bigos :(
    nie mogę wejść w hangar na żaden ze statków, bo wyświetla się okno błąd z opisem: Set "drone_designs_demon_epic" not found! :(
    a w dzienniku :
    24.01.2018 - 16:42[​IMG]Do montażu elementu Spartan Drone Blueprint wykorzystano następujące przedmioty:
    24.01.2018 - 16:42[​IMG]Usunięto Havoc 1 razy
    24.01.2018 - 16:42[​IMG]Usunięto Hercules 1 raz
    jakieś pomysły ?

3. vorilhon

vorilhon User

No, ja takiego problemu nie mam, 1 złożyłem, nie wiem tylko, czy warto pozostałe składać, ale w sumie tylko to mi pozostało, resztę mam na stanie...

4. MOD_ŻBIK

MOD_ŻBIK Guest

Na chwilę obecną występuje problem z hangarem. Trwają prace na jego usunięciem.
    Jeśli chodzi o dziennik to jest prawidłowy wpis, który pojawia się po zmontowaniu designu Spartan.

Pozwole sobie wypowiedzieć się na ten temat. Posiadam spartany już 4 miesiące i mogę co nieco o Nich powiedzieć. Na początku myślałem, że nie są mi potrzebne, bo potrafiłem na havokach zestrzelić gracza, który posiadał te spratany. Pierwszy dzień po zrobieniu spartanów je sprawdziłem dokładnie. Zauważyłem, że DMG jest większe niż jak miałem havoki (nie jest duża różnica ale widoczna), do tego doszedł bonus na HP oraz osłony(nie biorę osłony pod uwagę, bo spartany mam na wolnej konfie tylko). Różnica między HP na spartanach jest nie duża w stosunku do bonusu z Herculesów. Na herculesach, licząc formacje serca, podwójne boostery, ilość HP wynosi ~528k, a na Spartanach wynosi ~501k. Nie biorę pod uwagę laserów na HP, bo nie każdy ma taką ilość tylko laserów co Ja:p Różnica w HP to ~27k. Nie jest to dużo w porównaniu do havoków, gdzie ta różnica wynosi około 80k jeśli się nie myle. Zauważyłem również, że w hangarze pokazuje bonus do DMG przy komplecie 21% . Jest to 1% więcej niż przypadku havoków. Posiadanie na 1 dronie spartana, zamiast havoka, spowoduje, że tracisz bonus na dronach. Zakładając 1 sztuke na konfe z herculesami powoduje, że tracisz na starcie bonus 20% na HP. Także myśle, że powinieneś skończyć montaż spartanów. Większość graczy teraz lata na herculesach na szybkiej oraz spartanach na wolnej konfiguracji. ;) Troszeczke rozpisałem się ale myśle, że pomogłem w podjęciu decyzji ;) Na koniec dodam, że osobiście jestem z Nich bardzo zadowolony. ;)

Pozdrawiam
    MOD_ŻBIK

5. D.A.R.E.K

D.A.R.E.K User

z dziennikiem, to spodziewałem się że jest prawidłowy, ale zaskok się zrobił jak hangar zblokowało :)
    znaczy, że trzeba poczekać aż odkrzaczą to, co się zakrzaczyło :)

reasumując trzeba zrobić kpl, bo nie ma sensu wyposażać statku w mniej niż 10 szt spartanów :)

6. MOD_ŻBIK

MOD_ŻBIK Guest

Nie pozostaje nic innego jak cierpliwie czekać. ;)

Dokładnie to miałem na myśli ale wolałem się rozpisać troszeczkę :p Dodam, że najlepiej jest zebrać od razu 2250 kryształu i montować designy niż pojedyńczo co 225 kryształu rozdzielenia ;)

Pozdrawiam
    MOD_ŻBIK

7. D.A.R.E.K

D.A.R.E.K User

mhihih - jaka różnica jest w 10 szt na raz za 2250 kryształków, a 10 szt po jednym za 225 ? :)
    poza szybkością zrobienia oczywiście :)

8. Mniej więcej taka że pojedyncze bonusy ze spartanów są słabsze niż bonus za full havo i herk

9. D.A.R.E.K

D.A.R.E.K User

aaa - to akurat zakumałem - jednorazowo od razu bonusy są :)

10. MOD_ŻBIK

MOD_ŻBIK Guest

Janek dokładnie to opisał. Dodam, że pojedyńczy spartan ma tylko 1% bonusu na HP, DMG bez bonusu na osłony.

Pozdrawiam
    MOD_ŻBIK

11. warrriat

warrriat User

Ostatnie edytowanie: 24 stycznia 2018
  12. MOD_ŻBIK

MOD_ŻBIK Guest

Problem został zgłoszony. Trwają prace nad jego rozwiązaniem. Nie pozostaje nic innego jak cierpliwie czekać.

Pozdrawiam
    MOD_ŻBIK

13. vorilhon

vorilhon User

Jeśli chodzi o mnie, takie argumenty mnie przekonują, będę składał po 1 spartanie, bo mam havoków i herek po ok. 25 sztuk, każdych. Można zamknąć, jeśli chodzi o mnie! Dziękuję za porady!

14. warrriat

warrriat User

To jest tylko wizualne i błąd jest tylko w wyświetlanym bonusie, czy w rzeczywistości też coś się zepsuło i na jednym dronie jest bonus a na drugim go nie ma?

15. D.A.R.E.K

D.A.R.E.K User

właśnie chodzi o to, że jak już herk/hav tyle masz, to złóż jednorazowo 10, chyba że nie masz tyle kryształków i musisz wrotka dorobić :)
    albo inaczej, składaj po 1 szt. tylko ich nie zakładaj po jednej szt, bo na bonusach herk/hav stracisz :)
    jak złożysz wszystkie sparty, to załóż za jednym razem wszystkie - ot, co - będzie git :)

16. Mnie zastanawia rzecz, skąd gracze mają Spartany, nie posiadając koronki nad rangą, a zatem zrobionego kronosa.. Hm..
    Ten design można ze skrzynek wyciągnąć?

17. MOD_ŻBIK

MOD_ŻBIK Guest

Nie jestem wstanie odpowiedzieć na Twoje pytanie. Jak wspomniałem problem został zgłsoozny i trwają prace nad rozwiązaniem tego problemu.
    Projekt możesz otrzymać tylko za ukończenie wrót Kronos. Nie ma innej możliwości zdobycia designów. Prawdopodobnie pomyliłeś kolor dronów z demonami, które są podobne.

Ciesze się, że mogłem pomóc ;) Zakładam kłódeczke ;)

Pozdrawiam
    MOD_ŻBIK

LynkDynamit lubi to.
  18. MOD_TORO

MOD_TORO Forum Moderator Team Darkorbit

Brak aktywnośći zamykam
    Pozdrawiam
    MOD_TORO

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.