Stacja Bojowa Klanu++ *(Wybalansowanie)*

Temat na forum 'Archiwum reszty' rozpoczęty przez użytkownika now2late, 22 lutego 2016.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
?

Czy uważasz, że ta zmiania powinna zostać wprowadzona?

1. Byle jak, ale tak - Jest potrzebny nowy balans dla CBS.

19 głos(ów)
    63,3%
  2. Tak, ale wolę te opcję z modułami typu "uber"!

6 głos(ów)
    20,0%
  3. Tak, wolę opcję bez modułów "uber".

3 głos(ów)
    10,0%
  4. Po prostu - Nie.

2 głos(ów)
    6,7%
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. now2late

now2late User

Mianowicie jest to bardzo krótki i zwięzły temat z prośbą o ponowne wy-balansowanie CBS. Prośba ta pojawia się z przyczyn takich, iż gdy wchodziły CBS to konta graczy były znacznie słabsze, moduły miały nie co większą siłę, oraz znacznie większy zasięg - w końcu to jest "Klanowa Baza" - nie rozumiem nieco dlaczego zmniejszyli zasięg modułów, w końcu klanowa baza miała odpędzać wrogów, a z Jej pierwszym zasięgiem, oraz szkodami - skutecznie to robiła. Gracze bijący Kubiki np. na 1-6 i 2-6 mieli problemy, gdyż jeżeli baza była wroga to sięgała niemalże do każdego kubika ^_^.

Prośba o wybalansowanie pojawia się, gdyż obecnie znacznie większa ilość ludzi posiada konto na tak zwanym "wykończeniu" kiedyś konfa posiadająca 1 mln osłon to było coś, weszły formacje 3d, teraz jedna osoba tankuje mając 2-*(prawie 5, w grupie to nawet więcej)*-4 mln osłon, reszta robi dmg. Zdarza się tak, że wlatuje jedna fulka do bazy i zdąży spokojnie wybić kilku graczy zanim baza uszkodzi go na tyle by "musiał" wylecieć :) *(Uszkodzi, bo w 99% przypadków baza go nie dobije)*

Ku informacji tych co grają na słabych kontach to tu raczej nic pisać nie muszę, Natomiast ku informacji tych co latają na "nowej" "FE" to przyznam, że nie piszę dlatego, że obecnie sobie zachciałem grać od nowa, piszę również dlatego, że latając kilka lat na SFE, następnie kolejne kilka lat na "Super Full Elicie" stwierdzam, że te bazy są po prostu już za słabe i mało opłacalne *(pod względem "defensywy mapy")*. Stwierdzenia te opieram jako zarówno Napastnik na wrogie mi bazy, jak i jednostka która wielokrotnie bazy ubijała.

Bazy te poczatkowo stanowiły jakieś wyzwanie, w pojedynkę latało się i wybijało moduł po module, gdyż na główny nie dało się siąść z powodu wyrządzania dmg po przez pozostałe moduły. Było bardzo dobre i silne wybalansowanie na tamten moment.

Rzucałeś się na bazę, moduły Cię pouszkadzały - odlatujesz..
    Wracasz - śladu Twojej napaści nie ma, gdyż moduł naprawiający wszystko co pouszkadzane zostało - naprawił. Wówczas biło się repkę, następnie główny, lub kilka pozostałych modułów.

Cóż, Ja jestem za wybalansowaniem Tych modułów, lub wprowadzenia modułów "Uber" *(niech sobie taką nazwę noszą)* które wpadałyby tylko na evencie złotych skrzyń, lub np. istniałaby szansa na to, że wypadnie z zielonej skrzyni po npc typu "Uber" *(powiedzmy, że tylko Uber Lordakium, Sibelon, Krystallon - by było trudniej zdobyć)*
    Moduły wyglądałyby inaczej w bazie, oraz byłyby wielokrotnie silniejsze.
    Wtedy wszedłby podział modułów na:
    Słabe - dostępne na godzinnej aukcji za kredyty - naprawa za kredyty.
    Uber - Unikalne moduły których naprawa kosztuje w Uridium. - Z tym, że taka baza naprawdę byłaby trudna do ubicia - powiedzmy, że coś na skalę pomiędzy solówką z Falconem a Emperrorem z hadesa. *(POMIĘDZY...)* By ubicie bazy stanowiło wyzwanie dla jednostek atakujących.

To jest mój własny koncept. Oczywiście przy takich modułach mogłyby być również - i + np. minus taki, iż stabilna osłona jest zjadana o 1.1 - 1.5 razy szybciej? + baza znacznie silniejsza.

Miałem też pomysł dotyczący Radaru do Bazy który "skanowałby" całą mapę oznaczając dla klanu *(i może klanów sojuszniczych)* wrogie jednostki. Oznaczenie wyglądałoby tak jak na mapie x-1 własnej firmy. - Ten pomysł wrzucam na forum jednak w osobnym temacie. - Pozdrawiam.
    Ps. Ten temat gł. dotyczy wtórnego balansu Stacji Bojowej Klanu, gdyż obecnie jest to dodatkowy - mało opłacalny do bicia/obrony "npc".

2. Mi się podoba, ale znowu te moduły uber byłyby za silne dla flaksów, które by takich po prostu nie zdobyły :cool:

3. Naprawa za uridium----> nie! Nie zwiększajmy wydatków w grze, skoro i tak już są na prawdę baardzo duże!
    Poza tym uwazam, ze nalezy odchodzic od rzeczy dostepnych tylko dla wybranych - nie kazdy moze sobie pozwolic na takie moduly uber, dodaj jeszcze koszty ich ulepszenia, znalezienia - kolejne miliony uridium... Należy robić w grze coś co będzie dla wszystkich, a nie tylko dla najbogatszych...
    Jestem za zwiększeniem siły strzału modułów, przynajmniej 50%, można byłoby także zwiększyć ich hp oraz na pewno zasięg.
    Jestem również na tak, żeby bazy działały pozytywnie dla klanu na mapie na której występują w postaci chociażby wspomnianego wyżej lokalizowania wrogów albo wyrządzania dodatkowych szkód bitym przez klan na mapie alienom. Dobrym rozwiązaniem byłoby również działanie bazy dla sojuszników - stosunki dyplomatyczne w koncu mialy by jakas istotna role w grze ;)

-dshh14- lubi to.
  4. Moim zdaniem naprawa za uri była dobra bo tylko mocne klany będące w stanie obronić stację stawiały takową (naprawa modułów była kosztowna). Teraz nie dość że byle flaks może sobie ustawić stację to same stacje jak pisał autor na mapach x6 nic już nie dają bo jeśli ktoś z wrogiej firmy zechce sobie bić kubiki to po prostu będzie je bił a jak się trafi ktoś wredny to nawet wleci do bazy na takiej mapie i jeszcze poubija flaksy. Moduły uber w złotych skrzynkach były by moim zdaniem bardzo dobrym pomysłem bo i tak tylko te opłaca się otwierać, a jeśli ktoś twierdzi że na klucze trzeba wydawać dużo urki a on tyle nie ma to jedynie mogę sądzić że taka osoba nigdy nie zbierała skrzyneczek bonusowych i nie docenia peta ze zbieraczem (nawet bez protokołów wydobywczych).

-dshh14- lubi to.
  5. LaserFire3

LaserFire3 User

Pisałem to u siebie, ale niezbyt wielu się tym zainteresowało.

Baza blokuje odradzanie się wrogów na miejscu i na wrotach- proste.

6. Także popieram ten pomysł kiedyś zawsze gdzieś jakieś bazy stały, teraz ani jednej nie ma, a nawet jak postawi ktoś to od razu rozwalają...

7. Pomysł fajny ale dodał bym do tego stabilke na główny moduł która znika po zniszczeniu wszystkich modułów.

8. powinny być moduły na hp i osłonki a nie jakieś pd czy poważanie co wielu ma głęboko gdzieś i oczywiście powinny troszke lepiej działać przynajmniej o pare % żeby gracz odczuwał efekt z tej bazy większy niż używanie jej do sprzedawania złomu

poważki z wrót nic nie przebije to po co nam baza a pd tak mało wnosi do rangi że tylko do odblokowania dostępu do map się to liczy

biorąc pod uwagę cene za ulepszenie bazy na 16 lvle to jest to strasznie niezadowalające to co oferują przy max % bonusów jakie są dostępne teraz

może jakieś misje na ubicie i budowe baz by zachęciły ale nie polecam takiego czegoś osobiście

9. BA_Matroz

BA_Matroz User

Brak aktywności, zamykam.

Pozdrawiam
    MOD_Matroz

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.