stacja bojowa

Temat na forum 'Archiwum reszty' rozpoczęty przez użytkownika kacper290377, 12 stycznia 2015.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. proponuje umożliwienie kupna osłony dla stacji bojowej w każdej chwili lecz 1x dziennie i na max 5h

każda godzina kosztuje 5k ur

2. Czempion

Czempion User

1. Za duże wsparcie dla graczy z bazą (wraz z deflektorem i tym dodatkiem można by zrobić niemalże bazę niezniszczalną, tylko przez kilka godzin jest szansa
    2. Za niskie koszty jak na takie coś

3. Ja bym proponowal dodanie nowego modulu ktory wypuszczałby co jakiś czas impuls który powodowałby utratę modułu maskującego.

Moim drugim pomysłem jest dodanie kolejnego modułu który wypuszczałby co 5/10 sekund taką bombę podobną do wrót Hedesu jaką wypuszcza Emperor Krystallon. Zabierałaby ona 150 tysięcy życia po wybuchu, i raniłaby pobliskich wrogów w wysokości obrażen 40% maksymalnej wartosci. Czyli naprzykład jakaś osoba dostałaby tą bombą i po wybuchu otrzymała by obrażenia w wysokości 150 tysięcy a pobliscy wrogowie otrzymali by obrażenia w wysokości 60 tysięcy obrażen. Bomba ekslodowalaby po 10 sekundach od czasu oberwania nią.

Moim trzecim pomysłem jest dodanie modułu który wypuszcza drony które pomagają członkom klanu bić aljeny na danym obszarze. Taki dron byłby nieśmiertelny lub tez mógłby mieć daną ilość zycia i byłby do ubicia i regenerowałby się po 15 minutach od zestrzelenia. Taki jeden dron zabieralby 3000 obrażeń i było by ich 5 i każdy pomagałby na innym obszarze bazy. W czasie gdy moduł lub baza zostały by zaatakowane to te dronki aktywowalyby tryb bojowy i wtedy kazdy dron zabierałby po 5000 obrażeń. I takim jak gdyby dodatkiem do tych dronów była by możliwość znalezienia na mapie kamyków którymi moglibyśmy ulepszać drony. Na przykład po zestrzeleniu jakiegoś aljena mamy 3 % szans na znalezienie danego kamyka z jego surowaca. Kamyków było by 3 kolory: Czerwony zwiększał by obrażenia drona o 10%, niebieski regenerowałby członkom klanu osłonę w tępie 1500 osłony na sekundę i kolor zielony który regenerowałby nam ilość życia w wysokości 1000 punktów życia na sekundę. Takie drony można by było podkręcać tymi kamieniami w zakładce bazy na kliencie gry. Taki dron miałby 2 sloty do których można by było włożyć te kamienie lecz nie można włożyć 2 takich samych kamieni i nie można też włożyc na raz kamienia regenerujacego zycie i osłonę.

Jeśli komuś spodobałby sięten pomysł fajnie by było jak by ktoś o tym napisał :)) Pozdrawiam

kacper290377 lubi to.
  4. Może być tylko jak sobie te drony wyobrazasz? no i troche za bardzo wykokoszeni
    gracze w bazach byliby

5. Nie wiem jeszcze jak wyobrazam te drony :)

A jesli ci chodzi o tych wykokszonych graczach to nie zbyt rozumiem chodzi ci o wrogow czy osoby z tej samej firmy ???
    Bo jeśli chodzi o osoby z tej samej firmy to im by te dronki nie pomagaly ponieważ pomagały by tylko członkom klanu :)

6. chodzi o to że taka baza nie przepuszcza wrogów do srodka a z dronami to lepiej niech będą na
    przyklad kategorie kupna takiego drona do obrony bazy zamiast kamyków niech levelują
    a procenty niech moduly dodają

7. mam pomysł.Będzie można kupić drony po 100k i nie będzie za nie nagrody (takie same jak protegity)

8. kris0211.

kris0211. User

100k czego? Urki czy kredek? Jak za kredki to za łatwo, jak za urkę to nikt ich nie kupi.

9. 100k za statek taki jak protegit to mało???

10. kris0211.

kris0211. User

Ja się nie pytam czy mało, czy dużo, tylko czego. I dalej nie doczekałem się odpowiedzi :)

11. KREDYTY ;p

100k za statek na 1 strzał dla elity to mało ale będzie to wnerwiać graczy

12. kris0211.

kris0211. User

No to jak na 1 strzał to jestem za. 100k za takie [coś] to jednak nie fortuna

13. MOD_Sensei

MOD_Sensei Guest

Prosiłbym aby czytać uważniej :)

Z wypowiedzi wynika iż statek ten byłby niszczony na jeden strzał, a nie go zadawał.

Problem jaki tutaj widzę to brak informacji na temat życia oraz osłon danego dodatku. Brakuje również nagrody za niego (chyba, że za zniszczenie danego dodatku nie ma nagrody - o czym również można by poinformować) oczywiście pomijając fakt o kamieniach, które do mnie nie przemawiają.

Wracając do sedna tematu to osłona również do mnie nie przemawia. Bazę wystarczy raz za kiedy ładować aby jej stabilna osłona się utrzymywała. Jeśli natomiast można by ją wykupywać to byłoby to wykorzystywane podczas ładowania (nie było wzmianki iż tak nie można) więc baza była by niezniszczalna - i gdzie tu zabawa w obronę / niszczenie baz?

Pozdrawiam,
    MOD_Sensei :cool:

14. To może i ja dodam swój pomysł/propozycję:
    Stwórzcie zorganizowany klan, w którym będzie miał kto pilnować bazy i wtedy niczego nie zabraknie. ;)
    Klanów jest wiele, każdy chce skorzystać z bonusów, jakie taka baza dodaje, a Wy chcielibyście żeby wszystkie korzyści były dla Was dzięki niezniszczalnej bazie.
    Na nie. :cool:

15. Nadal nie rozumiecie...pisałem,że będzie na 1 strzał dla ELITY gdyż będzie on jak protegit i za niego nie będzie nagrody

16. No to jest dopiero taki pomysł heheh :) No ja myślalem zeby tych dronow nie dalo się zniszczyć ale jeśli ma być ilość życia jaką by posiadały to myślę ze było by to z 800 k hp i 600 k osłon, a co do nagrody to ja wiem dajmy na to z 50 k pd i z 300 poważki lub nagrodę w postaci kredytów po 500 k za każdego drona. A i moim takim pomysłem na ten moduł było głownie to żeby baza mogła pomagać swojemy klanowi, dlatego te dronki by tak mało zabierały dla graczy i było by to pewne urozmaicenie w grze ponieważ była by to jakaś nowośći dzięki temu dużo osób zaczęło by zakładać bazy.A z tymi kamieniami to też dla mnie jest średnio ale napisałem to żeby ludzie sie nad tym zastanowili :)

A i taka prośba MOD_Sensei, czy mógłbyś ocenić pomysł z tym modułem z ta bombą ?? :)

17. MOD_Sensei

MOD_Sensei Guest

Pamiętajmy iż dodatek taki nie powinien być mocniejszy od przeciętnego Goliath'a, a co za tym idzie ilość HP Osłon oraz nagroda przesadzona została tutaj o jakieś 10x :)

Absolutnie na nie ponieważ działałoby to nie tylko na agresorów ale także na obrońców nie wspominając już o osobach bezstronnych

Przykład 1:
    pułapka klanowa - osoby w niewidkach ustawiają się jeden na drugim tak aby na minimapie wyglądało to na 1-2 statki broniące bazy gdzie na prawdę jest ich 8-16. Jeden impuls i po zabawie.

Przykład 2:
    lecimy sobie na niewidce tak aby zaskoczyć przeciwnika / przelecieć w miarę bezpiecznie przez mapę. Klikając na minimapie ustaliło nam trasę obok jednej z baz. Lecimy sobie spokojnie, a tu nagle impuls. Trochę nie fair :)

Zdecydowanie za często te miny. 10sekund na wyrzut bomy i kolejna taka zaraz po detonacji? może by tak 30-60sekund przerwy. obrażenia też dosyć wysokie jak na broń "masową"

Tutaj jestem bez głosu ale rozsądek podpowiada mi jednak, że nie chciałbym tego spotkać.

Pozdrawiam,
    MOD_Sensei :cool:

18. Przypominam że to jest pomysł :) A pomysł można w każdej chwili zmienić na lepszy :) A co do tych impulsów chodzi mi głównie o wrogów i impuls miał by działac na obszar bazy. A pomyślałem o tym ponieważ jeden gracz potrafi sam wlecieć w baze i ją ubić jeśli są 2 3 osoby. Ja sam mam full lf4 i jak byłem z kolegą na bazie to też nie daliśmy rady jej obronić ponieważ chłop nabusowany rsb bosterki to troche ciężko go szybko ubić a zanim go ubiliśmy to zabrał nam 1/4 hp dla bazy i wystarczy że podleci kilka razy i po bazie a komu by się też chciało zużywać uridium na jej naprawę i Panie MOD_Sensei ten pomysł był głównie z myślą o tym żeby nie dało się samemu bazy ubić. Wiem napewno zaraz będzie że baze broni więcej osob ale nie zawsze, ale i tak nie raz nawet jeśli na bazie jest z 10 osob i przyleci z tyle samo wrogów fulek i wystartują w środek to tez baza prędzej czy później może paść.

Skoro chodzi o te całe dronki to dałem taką ilość hp i osłon ze wzgłedu na obrażenia jakie zadają ale można też dać pomysł żeby te drony tylko pomagały w biciu aljenów i byłyby niezniszczalne.

No z tą bombą może też przesadziłem ale też kierowałem się za sprawą że nie ma takiego modułu który zabiera obrażenia obszarowe i tego że osoby atakujące mogą wlecieć w środek a przypominam że naprzykład taka rakieta w bazie bije co 2 sekundy?? a zadaje po 40 50 tysięcy obrażen i wziąć pod uwagę ile zabierze w 10 sek no to jest większa róznica niż ta bomba czyż nie ?? A przypominam równierz że napisalem że bomba wybucha po określonym czasie czyli dany gracz który dostanie bomba może odlecieć na bok i nie poddawać przyjaciół pod działanie wybuchu.

Mam nadzieję że Pan MOD_Sensei rozpatrzy ten pomysł ponownie i wypowie się ponownie na ten temat. :)

Pozdrawiam,
    Turek :)

19. Bulus14

Bulus14 User

Dobrym sposobem na wydłużenie życia bazy byłoby wprowadzenie takiej zasady jak na Batku na 5-3. Tam trzeba ubić najpierw Interceptory, żeby móc zaatakować Battelraya, a tu można by wprowadzić coś takiego, że trzeba by było najpierw zniszczyć moduły wokół bazy, a dopiero później bazę. Efekt byłby taki, że pojedynczy gracz musiałby tą bazę odwiedzić dużo więcej razy zanim ja zniszczy. Dodając do tego, że deflektor wyłącza się na określony czas, to nawet przy 2-3 graczach w obronie, baza miałaby szanse przetrwać atak pojedynczego gracza, nawet jeśli byłby to gracz naszpikowany boosterami i rsb.

kris0211. lubi to.
  20. Pomysł banalnie prosty a zarazem idealnie dobry :)

Ciekawe jak się wypowie na ten temat MOD_Sensei :)

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.