Support

Temat na forum 'Archiwum reszty' rozpoczęty przez użytkownika │†│CΘNΔN│†│PL│, 29 listopada 2015.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. Na samym wstępie chciałbym zaznaczyć, iż temat ten założony został nie po to aby tylko i wyłącznie krytykować pracę polskich supporterów.

Interesują mnie raczej głównie dwie kwestie: sposób postępowania i działania/charakter pracy supportera oraz hierarchia i wzajemne przekazywanie informacji w ekipie opracowującej nasze tickety.

Przedstawię teraz moją sprawę, która poniekąd natchnęła mnie do stworzenia tego wątku:

(mam nadzieję, że nie zostanie to potraktowane jako zamieszczanie korespondencji z supportem)

Jakiś czas temu wykupiłem kilka abonamentów. Niby nic nadzwyczajnego, bo już nie raz to robiłem, ale zaciekawiło mnie że tym razem po wejściu w zakładkę "Status i wypowiedzenie" nie widać opcji 'wypowiedz korzyści', która zawsze tam była.
    Od razu więc zaszedłem w głowę że jeśli jej nie ma, to w jaki sposób mam teraz wypowiedzieć zakupione abonamenty, które przecież automatycznie się przedłużają ?

Postanowiłem napisać do supportu w tej sprawie. W odpowiedzi otrzymałem informację, że aby tego uniknąć należy kliknąć "Usuń swoje osobiste dane płatności i anuluj bieżące pakiety". Ja im na to że jeśli to zrobię, to przy następnej transakcji będę musiał od nowa wprowadzać swoje dane oraz stracę bonus w wysokości 10% do zakupów uri. Oni z kolei, że to jedyne wyjście.

Postanowiłem nie robić nic, tylko zaryzykować i poczekać na to co się stanie po wygaśnięciu zakupionych korzyści.

No i okazało się to co przypuszczałem. Abonamenty nie przedłużyły się automatycznie, przez co wnioskować można, że BP zmieniło reguły w tej kwestii i nie działa to już na takiej zasadzie jak do tej pory.

Teraz przechodzimy do sedna sprawy.

Dlaczego osoba która udzielała mi porad i podała rozwiązanie mojego problemu, nie wiedziała o tym i być może nie wie tego do teraz ?

Nastepnie:

Dlaczego jeśli nie wiedziała (o to akurat pretensji nie mam) nie spytała/nie przekazała tego ticketa komuś, kto posiada większą wiedzę i kompetencje ?

(No bo nie chcę zakładać, że nikt z całego teamu nie miał o tym pojęcia w tamtym momencie.)

Jakby nie było, gdybym posłuchał zaleceń supportera naraziłbym się na straty. Może nie stałaby się tragedia, ale zawsze. Na tym przykładzie można by pójść trochę dalej i domniemywać również, że taka osoba może w przyszłości mnie albo komuś innemu spowodować już poważniejsze konsekwencje postępując dalej w ten sposób.

Nasuwa mi się przy okazji szereg innych pytań, ściśle związanych z powyższym.

Ograniczę się jednak do najistotniejszego (i powtórzę je jeszcze raz) w tej chwili dla całej przedstawionej kwestii, czyli jak wygląda przekazywanie wiedzy i informacji pomiędzy członkami supportu oraz ICM-em a zespołem ?

P.S. Osoby które mają zamiar zamieszczać tylko takie opinie jak: "polski support nic nie robi" lub "polski support jest do bani", proszę o powstrzymanie się.

Nie ukrywam że najbardziej zależy mi na wypowiedzi kogoś zorientowanego w tych sprawach, aniżeli na tym - jak wspomniałem na samym początku - aby uczynić z tematu pręgierz.

Keram lubi to.
  2. BA_THOR

BA_THOR Guest

Sam fakt założenia takowego tematu tym właśnie się skończy. Ale to już osobna kwestia.

Jak wygląda kwestia współpracy z ICM to kwestia wewnętrzna i nikt nie udzieli Ci takich informacji. Dodam tylko co ICM to obyczaj, każdy szef może sobie sposób kontaktu ustawić pod siebie. Niemniej to sprawa wewnętrzna.

Odpowiadając na drugą część pytania. W żadnym wypadku nie naraziłoby Cię to na starty, o których piszesz. Utraciłbyś bonus w urdium [w najgorszym razie], który de fakto jest czymś ekstra, a nie czymś za co płacisz, bo płacisz za mniejszą kwotę. Fakt ponownego wprowadzenia danych karty zaś pozostawię już w ogóle, bowiem to tylko kwestia wygody, że masz wszystko na miejscu. Niemniej rozumiem Twój punkt widzenia.

Idąc dalej. Czy Ty jako gracz jesteś w stanie wyliczyć i poznać wszystkie konsekwencje kolejnych aktualizacji itp? Oczywiście nie, a z tym borykamy się na co dzień. Nikt nie wie, czy nie wyskoczy jakiś błąd oraz czy jego naprawa nie spowoduje jakiegoś innego, który okaże się dopiero w przyszłości. Wysyłając zapytanie do supportu i otrzymując odpowiedź, która rozwiązuje Twój problem żalisz się na pracę danej osoby. Do czego zmierzam? Otóż podana odpowiedź była konkretna i mogła być doraźną opcją na rozwiązanie problemu, z którym się zgłosiłeś. Nie zostałeś odesłany z kwitkiem.

Postanowiłeś zaczekać i zobaczyć. Tylko, czy gdyby ktoś z TMów nie udzielił takiej odpowiedzi, a kazał czekać nie byłoby bardziej krzywdzące, gdyby np. coś zostało zakupione raz jeszcze bez Twojej zgody? Czy wyjaśnianie statusów Storno itd byłoby lepszym wyjściem? Czy nie winiłbyś TMa, za taką odpowiedź, gdyby okazała się dla Ciebie zła? Raczej wątpię, że byłoby to dla Ciebie mniejszą stratą od 10% bonusu i ponownego wprowadzenia danych karty. Każdy TM udziela odpowiedzi w dobrej wierze, a nie po to by narażać gracza na straty.

Co do Bigpointu i zmian, cóż zmartwię Cię, ale polska ekipa składa się z graczy takich jak Ty, nie z pracowników Bigpointu. A faktem jest, iż nawet oni czasem nie nadążają za różnymi konsekwencjami zmian w grze. A obarczanie winą kogoś za chęć pomocy, gdy mamy do czynienia z błędem w grze, którego skutki nie są do końca znane nawet pracownikom, (wszak do tej pory jest kilka otwartych kwestii) uznać jedynie mogę za nagonkę.

Pozdrawiam
    BA_THOR

3. czesio1590

czesio1590 User

Bardzo ciekawy wywód, rozumiem że admini,modki i support nie muszą za wszystkim nadążać (to w sumie kto ma za tym nadążać), z 2 strony błędy i jakieś bugi mogą wystąpić po każdym restarcie serwera, czyli codziennie, a nawet kilka razy dziennie i za tym suppport i inni mogą nie nadążyć, wyskakuje coś nagle i gra przestaje działać- zdarza się, jest to gra online czasem jest to wasza wina(zła aktualizacja, źle przetestowany nowy element itp,) czasem wina losowa, ale nie zmienia to faktu że większych aktualizacji nie przeprowadzacie codziennie, a lista zmian aktualizacyjnych jest zawsze krótka, więc raczej za tym powinni nadążyć, gracz wyżej nie porusza kwestii błędu w grze, tylko wprowadzonej aktualizacji, która nie jest wyskokiem losowym i nie pojawiła się ot tak nagle, nie zmienia to też faktu że wszelkie próby wytknięcia błędu w postępowaniu pracowników supportu kończy się zdaniem, Nie stwierdzono żadnych nieprawidłowości, często też dorzucają że następna wiadomość będzie traktowana jako spam,

4. BA_THOR

BA_THOR Guest

Jeden podstawowy błąd w Twojej wypowiedzi - nikt z polskiej ekipy nie jest odpowiedzialny za jakiekolwiek aktualizacje, nowości, czy zmiany w grze. Więc nie może być to nasza wina. Także supporter nie jest odpowiedzialny za zmiany, o których piszesz. Zapewniam Cię też, iż z aktualizacjami jesteśmy na bieżąco, ale podkreślę to jeszcze raz - bardzo często aktualizacje nie przebiegają tak jak powinno i zaczynają się problemy. Poza tym wypowiadasz się na temat, krótkiej listy aktualizacji. Niestety, ale te "malutkie" aktualizacje w praktyce są bardzo obszerne, o czym zwyczajnie nie możesz wiedzieć.

Dodam także, że zawsze przysługuje Ci możliwość wysłania listu ze skargą na konkretną osobę do centrali firmy Bigpoint.

Pozdrawiam
    BA_THOR

5. No i po co od razu to czarnowidztwo i złe nastawianie ?

Temat wisi już przeszło dobę, odwiedziło go prawie 130 osób, a poza Tobą do dyskusji włączyła się tylko jedna.

A jestem pewien że co drugiego czytającego czy też odwiedzającego przelotem korciło aby napisać tu tylko coś negatywnego, bez próby zrozumienia działania organizmu zwanego supportem, tak jak ja to zrobiłem.

(Chciałbym wierzyć że to właśnie moja prośba okazała się tak skuteczna w tym względzie, co pozytywnie świadczy o użytkownikach forum.)

Niestety w zamian dostałem same ogólniki i nic konkretnego, a także to (co w tym wszystkim najgorsze) że traktujesz każdy tego typu temat jak nagonkę.

Przekuwanie naszego punktu widzenia na waszą stronę masz opanowane do perfekcji. Dla osoby sprawującej taką funkcję jak Twoja, jest to na pewno zaletą. Szkoda tylko że dzieje się tak za każdym razem, wiedząc dobrze że idealni nie jesteście.

Tajemnice, wszędzie te wasze tajemnice. Rozumiem dobrze że nie wszystko można powiedzieć, ale chyba możesz podać jakikolwiek zarys procedur ?

Ja też mam szefa, każdy pracujący jakiegoś ma (chyba że samemu jest się szefem) i wiem, że tego typu tajemnice tworzy się np. po to, aby ukryć brak zaangażowania, chęci do sprawnego prowadzenia firmy czy działu za który jest się odpowiedzialnym, lenistwo.

Wy chyba też, jako osoby podlegające ICM-owi, możecie składać na niego skargi jeśli uważacie to za słuszne. Czy może nie i taki ktoś jet święty ?

Albo problem tkwi także w tym, że ICM może wmówić wam że o niczym nie wiedział/nie wie i dlatego to czy tamto dotarło/dociera do was z opóźnieniem ?

Sam możesz sprawdzić (tak myślę; a jeśli nie to na pewno jest ktoś, kto to potwierdzi) że pakiety wykupuję często i regularnie.

Są to te tygodniowe, więc dane musiałbym wprowadzać co najmniej raz w tygodniu. Po to system zapamiętuje dane, aby zachęcić mnie do częstego płacenia m.in. poprzez taką właśnie wygodę, prawda ?

Kwestię utraty bonusu potraktowaną jako nic wielkiego z racji tego iż jest to coś ekstra, przemilczę z kolei ja.

Nadmienię tylko, że to też jest czynnik zachęcający. - Czyż nie ?

Sorry Thor, ale nie wmówisz mi że zniknięcie opcji wypowiedzenia korzyści to błąd po aktualizacji. Chyba że jeszcze raz napiszesz jasno i wyraźnie, że tak właśnie jest.

(A może już napisałeś, a ja po prostu tego nie wychwyciłem ?)

Na nikogo się nie żalę. Zwróciłem jedynie uwagę i chciałem zrozumieć przy okazji, jak wygląda przekazywanie informacji wewnątrz ekipy sypporterów.

A że zrobiłem to na forum, naprawdę o niczym nie świadczy. Uznałem po prostu, że tak będzie wygodniej.

Powinieneś teraz uruchomić swoje kowadło i uznać nawet, że być może po lekturze Twoich odpowiedzi uniknie się przez pewien czas tworzenia tego typu tematów.

Szczerze ? - Wolałbym, aby otwarcie i z odwagą przyznał że nie potrafi mi pomóc.

A jeśli już chce to zrobić, to niech zaznaczy że gdy zastosuję się do jego wytycznych, to negatywne skutki będą takie i takie.

Gra w otwarte karty. Tyle że oczywiście to niemożliwe, co nie ?

Do supportu piszę raz na pół roku. I to dopiero wtedy, gdy już naprawdę muszę. Z napotkanymi problemami w pierwszej kolejności radzę sobie sam, a w drugiej szukam odpowiedzi poprzez forum.

I chyba należy mi się (grubiańsko podchodząc do tej kwestii) - będąc dodatkowo w TGC - rzetelna i konkretna pomoc a nie jakieś tam półśrodki, prawda ?

I tak jak pytałem w pierwszym swoim poście - dlaczego osoba ta nie oddelegowała mojego ticketu ? Był na to czas, zanim abonamenty znowu by się odnowiły.

Akurat w tym przypadku nie przekona mnie pisanie, że nawet pracownicy BP nie nadążają za konsekwencjami zmian w grze.

Czas pokaże czy był to błąd, czy celowe dzianie.

Powtórzę znów. Temat ten nie został stworzony w tym celu. Ty go tak z góry potraktowałeś. Zupełnie jakby załączył Ci się jakiś mechanizm obronny. Po co przede wszystkim, określiłem wcześniej.

Za potwierdzenie może posłużyć to, że zmiany w grze nie powodowały do tej pory (przynajmniej ja nic takiego nie pamiętam) żadnych perturbacji w dziale płatności. Problemy z wyświetlaniem tejże strony owszem pojawiały się, ale te tak konkretne zmiany nie były wynikiem błędu w moim odczuciu, kiedy pisałem ticketa.

Poza tym, prawo aby rozmawiać na tematy związane z supportem poniekąd przysługuje. Korzystam, póki jeszcze nie jest to zabronione w regulaminie.

P.S.

A w jakiż to sposób mamy dowiedzieć się chociażby tego jaki nick ma ten konkretny supporter, skoro się pod ticketami nie podpisujecie ?

Ostatnie edytowanie: 2 grudnia 2015
    kris0211., Keram oraz -RΛGΛT-PL- lubią to.
  6. LaserFire3

LaserFire3 User

Ja wszystkie swoje kontakty z supportem wspominam dobrze. Pamiętam jak dawno temu ktoś mnie ubił na portalu i straciłem Lenovka(nie było mnie stać na naprawę) to z żalem napisałem do supportu, czy mogliby mi go naprawić (tak, jako ośmiolatek (chyba)pisałem do supportu w takiej sprawie). Wszystko na spokojnie mi wyjaśnili, dostałem podpowiedź, żeby liczyć na nanoposzycie z kociołka, nawet mi wtedy przeszło. I udało się odzyskać Lenova.

7. Czarny

Czarny User

Jak nie przepadam za CONANEM to tu musze mu przyznac racje pod ticketami nikt sie nie podpisuje a czasem mam takie wrazenie ze osoba grająca kilka godzin w tą gre ma większe doswiadczenie i potrafi więcej wyjasnic niz osoby odpisujące na nasze tickety nie wiem czy wynika to z tego ze traktują to tylko jako cos dzieki czemu moga uzyskac jakies pakiety czy uridium czy w ogóle nie grają w ta gre i mają to w nosie (oczywiscie nie wszyscy ) . Korespondencja zazwyczaj konczy sie wraz z odpowiedzia na ticket np przepraszamy bo nie jestesmy w stanie nic z tym zrobic albo formulka. Według mnie to jest tragedia z komunikacją w ekipie . A co do skarg to podam przykład który mial miejsce nie tak dawno pisze do cm gdzie moge skierowac skarge odnosnie pracy supportu a on mi pisze zebym napisal ticketa do supportu to gdzie tu jakakolwiek logika to tak jakby ( oczywiscie bez urazy bo to tylko przykład ) złodziej miał sie sam zamknąć za wykroczenie. A gracze jak to gracze boją się cokolwiek napisac bo regulamin jest strasznie sztywny a bany dają osoby często te których skargi dotyczą.

Ostatnie edytowanie: 30 listopada 2015

8. A to czemu ? o_O

9. Czarny

Czarny User

A bo myślałem że to ten conan którego dobrze znam ale jednak sie myliłem :p

10. czesio1590

czesio1590 User

W sumie nie pisałem nigdzie że Polska ekipa jest odpowiedzialna za aktualizację, jak już chodziło mi o całokształt waszej firmy do której należycie, jak sam wiesz jako gracz nie koniecznie muszę wiedzieć czym zajmuje się dana ekipa, a ekip jest pewnie wiele każda inna dla innego kraju. Oczywiście nie zarzucam też supportowi żeby był odpowiedzialny za zmiany, czemuż wyciągasz tak pochopne wnioski. Rozumiem też że aktualizację przynoszą problemy, jest to oczywiste, ba uczestniczyłem nawet w beta testach mmo wydanego w zeszłym roku na słynnej strategii, w której to błędy musi zalepiali byle jak, bo każda kolejan aktualizacja powodowała nowe i powrót starych, których już nie dali rady naprawić. Kwestią jest to że nawet jeśli aktualizacje są to chyba nie chcesz mi powiedzieć ze codziennie walicie takei zmiany że nie dacie rady ogarnąć(znaczy support nie da rady ogarnać). Rozumiem że mogą nie wiedzieć ani znać odpowiedzi na błędy powstałe w ciągu dnia, ale powinni znać odpowiedzi dotyczące starych aktualizacji, zdaje mi się że im za to płacą, skoro im płacą to muszą spełniać jakiś poziom.

Odnośnie skargi, znając życie muszę napisać ją po angielsku albo niemiecku, odpowiedź też dostanę w tym języku, i pewnie trzeba ją wysłać poleconym lub coś bo meilowo się nie da, i zawsze mozna pooszukiwać samego siebie że napewno zajmą sietą sprawą, czyl i wymyślą jak najlepiej spławić patenta
    Dodam także, że zawsze przysługuje Ci możliwość wysłania listu ze skargą na konkretną osobę do centrali firmy Bigpoint.

11. Keram

Keram User

Z wieloma rzeczami wspomnianymi tutaj się zgadzam.
    Chciałbym tylko dodać, że support odpowiedzialny za serwery brytyjskie podpisuje się nickami w odpowiedziach wysyłanych do graczy. Można? Każdy TM ma nick. Dlaczego go nie użyć?
    Każdy chyba domyśla się jaki jest powód, ale ciekaw jestem jak do tego odnosi się ekipa, że gdzie indziej się da, a tu nie :)

Zdarzyło mi się wymienić z supportem wiele wiadomości, zanim pewną sprawę wyjaśnili, bo w końcu po którymś z kolei mailu, osoba czytająca postanowiła przeczytać moją wiadomość porządnie.
    A że wcześniej zostałem poinformowany, że mogę dostać bana za dalszą dyskusje to inna sprawa.

Poza tym, pewna osoba wspomniała na forum, że po wysłaniu listu do Niemiec dostała... odpowiedź z naszego supportu mailem.

I na koniec tylko dodam. Praca w ekipie jest nieobowiązkowa. Jak się komuś to zajęcie nie podoba, gracze go męczą i nie chce mu się tego robić sensownie, to po co tam siedzi?

Ja rozumiem, że można czegoś nie wiedzieć, zapomnieć, przeoczyć. Ale czasami sposób działania pewnych osób bardzo zniechęca do dalszej gry. Chętnie bym się dowiedział gdzie i jak skutecznie uzyskiwać pomoc w różnych sprawach, zamiast być zbywanym przez osoby, które za dane rzeczy nie są odpowiedzialne czy dana sprawa jest poza obszarem ich kompetencji.

12. Może mi się źle coś kojarzy, ale wydaje mi się że jak zaczynałem grać (konto rocznik 2008), to podpisy w odpowiedziach z supportu były. I to chyba nawet imieniem i nazwiskiem.

Ową zmianę tłumaczą tym, że było wiele gróźb ze strony graczy. Chronią dzięki temu swoją prywatność i podnoszą swe bezpieczeństwo.

No i to mogę zrozumieć.

Ale przecież nick to tylko pseudonim a nie prawdziwe nazwisko, które umożliwiłoby dotarcie do konkretnej osoby...

Keram i -RΛGΛT-PL- lubią to.
  13. To ja napiszę moją historię. Napisałem trzy tickety w innych sprawach oto one ::
    1. To było dość dawno, miałem straszny problem z chatem i ciągle mnie łączyło. Napisałem do pomocy poczekałem i odpisali coś w stylu sprawdź teraz no to wbijam patrze jest chat i zaciesz jest na mojej twarzy.
    2. Problem polegał na nie pokazywaniu się punktów PP niby zakładka była na tej stronie ale było to co poprzednio. Napisałem do BP odpisali mi żębym wyczyścił ciasteczka i wyzerował ciasteczka flashowe czy jakoś tak podobnie. No dobra zrobiłem to patrze i odziwo pomogło. I ponownie zaciesz :D
    3. I tu klapa miałem błąd z osiągnięciem Mistrz Ninja by to otrzymać trzebało siedzieć 500 minut na niewidce. No dobra mam 499 myślę zaraz będzie i odziwo nie ma ;O mogę siedzieć na niewidce 3h 5h 10h 10 lat i nic by nie było po 10 latach. Napisałem do BP z tym problem i odpisali. Niestety... to samo co na pytanie z PP pomyślałem - A dobra przedtem pomogło to pewnie znów pomoże. Ale niestety się myliłem osiągnięcie dalej się nie pojawiało i mogłem stać na niewidce godzinami. Postanowiłem że nie będę wiecej pisać do pomocy bo to tylko 1 głupie osiągnięcie ^^.
    Jaki z tego morał ?
    "Gdyby więcej grali w Darkorbit, lepiej by pomagali." Hehehe :D
    Pozdrawiam Pomoc Techniczną. :D
    (PS : Przepraszam za błędy interpunkcji jak bd. A pewnie bd. :D)

14. Zasadniczo można odnieść wrażenie że kontakt z suportem jest jak totolotek.Owszem,czasem trafi się "rodzynek" który udzieli konkretnej odpowiedzi ale znacznie częściej odnosi się wrażenie że z drugiej strony siedzi ktoś z zupełnie innej planety,nie wiedzący jakiej udzielić odpowiedzi na zadane pytanie.Nasze dążenie do udzielenia odpowiedzi często konczy sie stanardowym sformułowaniem o umieszczeniu na czarnej liście lub czymś podobnym.Chyba jednak nie tak powinien działać suport?
    Podpisywanie przez udzielających odpowiedzi nickiem jest bardzo dobrym pomysłem.W razie wątpliwości zawsze moza się powołać na danego pracownika suportu w zakresie udzielonej odpowiedzi/informacji.

15. Prosiłbym Cię o zmianie obecnych informacji w sygnaturce (twój klan, firma jak i serwer).
    Zachęcam także do czytania <regulaminu forum>:

2.4. Kolory
    Zabronione jest używanie koloru czerwonego (drugi pionowy pasek w palecie kolorów) i jego odcieni (posty, podpisy), ponieważ jest on zarezerwowany dla ekipy.

Kara:
    Ostrzeżenie lub 11 pkt

Ticket Moderatorzy wykonują swoją prace jak najlepiej. Jeżeli mimo tego nie zgadzasz się z tym i Twoim zdaniem odpowiedź nie jest konkretna lub na siłę to możesz wysłać zawsze list do centrali i tam zamieść najlepiej jakoś daną informacje na temat tego ticketa (np. podał numer zgłoszenia, swoje ID przy podawaniu informacji w supporcie, itp.). Wtedy będzie wiadomo raczej ''o kogo'' chodzi.

Pozdrawiam,
    MOD_SZYBKACOBRA

16. Kolega wyżej trafnie określił, że support przypomina loterię.

A ja jeszcze raz napiszę - w całym tym temacie nie chodzi mi o to żeby jego pracownicy wiedzieli wszystko i o wszystkim, ale o zaangażowanie w kwestii dowiedzenia się tego czy tamtego od innych osób, np. swoich przełożonych.

Doceniam, iż podjąłeś się wypowiedzi w tym niezwykle drażliwym dla was temacie. Twój przełożony powinien być Ci za to wdzięczny i docenić Cię przy dopisywaniu comiesięcznego uri do konta.

Do niedawna byłeś takim samym graczem jak my, ale dołączyłeś do ekipy i teraz sam udzielasz tych samych "porad", którymi i Ty byleś pewnie zbywany.

List do centrali ? - Dziesięć różnych informacji od siebie, zamiast jednego nicku ticket-moderatora.
    Jakżeby inaczej. Kłody to nam, a nie sobie...

Poza tym zdarza się że naszego ticketa opracowuje kila osób, a numer zgłoszenia dalej jest taki sam.

I co ciekawe (i to m.in. potwierdza przyrównanie do loterii) jedna osoba nie potrafi nam pomóc, a druga już tak.

Podając numer, oberwałoby się także temu kto rzeczywiście nam pomógł, więc wysyłanie listu może okazać się krzywdzącym posunięciem.

I na koniec. Jeśli ma się to skończyć tak jak opisał to Keram, to ja sobie już na przyszłość daruję.

Ostatnie edytowanie: 4 grudnia 2015
    -RΛGΛT-PL- lubi to.
  17. Może dobrym rozwiązaniem byłoby ocenianie pracy suportu po udzielonej odpowiedzi/pomocy.Jest takie rozwiązanie w pewnej sieci telefoni komórkowej.Byłoby to może bardziej motywujące dla pracownika suportu.Oczywiście średnia ocena pracy musiałaby byc widoczna dla każdego.

Po co mam zawracać głowe szefowi wszystkich szefów skoro macie zapewne kogoś "nad sobą" i to ta osoba w pierwszej kolejności powinna się zająć danym ticketem jeśli ktoś zgłosił skarge.List do centrali powinien być ostatecznością.

Pozdrawiam

Ostatnie edytowanie: 5 grudnia 2015
  18. -.POCISK.-

-.POCISK.- User

Witam
    gracz rocznik 2006r
    moje osobiste zdanie jest takie że polski support ma monopol na rację
    co byśmy nie napisali to MY jesteśmy zli
    teraz mamy TL już nie Adm. Niemcy obniżyli range i znaczenie polskiego supportu to tych wszystkich skargach.

19. czesio1590

czesio1590 User

o właśnei przeczytałem tą notkę od admina, jest świetna, zwłaszcza że wprowadza mnie w błąd i zawiera elementy oszustwa, chce wysłać na ciebie skargę za tę notkę do głównej centrali, wskaże też imiennie kto ty żeby na pewno się nie pomylili, a nie nie mogę tego zrobić bo się jak zwykle admin się nie podpisał, tak jak nie podpisują się pracownicy supportu, także w publicznym temacie zostaje oszukany na oczach całego forum?? mam nadzieję że ten kto to pisał zostanie ukarany, bo stanem faktycznym jest tylko to że mogę wysłać skargę do głównej siedziby BP, ale nei zawsze ejstem w stanie zidentyfikować konkretnej osoby jak na przykłąd w tym przypadku, jak pisze do supportu też nie wiem do kogo pisze, muszę się te sporo natrudzićżeby dowiedzieć się od kogo i za co dostałem bana na forum, takze proszęmi tu nie kłamać że mogę złożyćna konkretną osobę bo peraktyka pokazuje że tak naprawdę nie wiadomo na kopgo złożyć.

ach, dpdam też że podziwiam wasz system informowania użytkowników o notkach, skoro nie chcecie by użytkownicy czytali wasze notki to po co je dodajecie??? ktoś wie?? tą odkryłem raptem po 4 miesiacach, niezły macie system

Ostatnie edytowanie: 13 marca 2016
  20. Destro1967

Destro1967 User

*Jak chcesz napisać skargę na CMa zgłoś się do pomocy technicznej albo do działu skarg. Tematy publiczne na forum nie są do tego przeznaczone.
    Pozdrawiam,
    MOD_SZYBKACOBRA*

prawda jest taka ze jak sie wezniesz to i tak mozesz uzyskac dane karzdej osoby któratu pisze wiec o co caman poszukaj i napisz takiej osobie na fejsie co o niej myslisz to jest bardzo proste

Posty łączymy! Ostrzegam.
    MOD_MENTOR

Ostatnio edytowane przez moderatora: 24 marca 2016
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.