Szukam rady na lepszych graczy.

Temat na forum 'Archiwum reszty' rozpoczęty przez użytkownika mikers93, 20 maja 2016.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. mikers93

mikers93 User

Witajcie.

Mam problem i raczej go jeszcze nie zalazłem na tym forum (jeśli jest to przepraszam).
    Szukam sposobu na lepszych graczy tzw. sobie farmie a tu podlatuje koksu który rozwala dwoma-trzema salwami. Zorientowałem się że na gali X-2 pokazuje się przy mapie taki pasek zagrożenia, a co z mapami X-3 i X-4 gdzie chciałbym polatać ale nawet jak jestem blisko teleportu to i tak mnie ktoś zdąży ubić zanim się zorientuje. Są jakieś sposoby bym mógł gracz i nie być stratny? Może jakieś moduły radary które informują czy wróg wleciał na ta gale...? Póki co nie mam jak się rozwijać by im dorównać. Rozumiem ze gra polega na farmieniu by być lepszym, ale ja takowej możliwości nie mam.

Macie jakieś porady by unikać albo jakoś nie dać się zabić lepszym graczom? Ogólnie zrobiłem sobie powrót po długiej przerwie, ale ta sytuacja mnie zniechęciła.

Edit

A tak oglądam na youtubie ze ludzie szybko nie padają co oni takiego robią?

Ostatnie edytowanie: 20 maja 2016
  2. -Yang-[]

-Yang-[] User

Musisz uruchomić mózg, i wyciągać wnioski z tego gdzie, jak i w jakich okolicznościach padasz. Jak się nad tym zastanowisz, to stwierdzisz, że robisz cały czas te same błędy. W tej grze trzeba myśleć i wypróbowywać różne sposoby - jak tak nie, to inaczej i tak dalej.
    Prostej recepty na niepadanie nie ma, ale myślenie i doświadczenie w grze bardzo pomaga. Mam kolegę co padł w jeden dzień ze 20 razy i mówił ze nie zrobi jednej misji bo się nie da, bo ma za słaby statek. Zalogowałem się na jego konto i przez pół dnia na tej mapie co On padał, padłem może 2 razy i zrobiłem mu 5 czy 6 misji. Tyle w grze daje doświadczenie. By go nabyć, jeszcze raz to napiszę - wyciągaj wnioski w tego co się dzieje w grze. Mała podpowiedź - nie lata się big boyem jak się ma słabe konto, ani innym goliatem czy vegą, ale Leonkiem. To myślę na początek wystarczy.

3. eprolok2

eprolok2 User

Ja sam latałem i dużo razy widziałem jak oni polują, więc ja jak zaczynałem grać kilka razy mnie padali i cóż musiałem sobie poradzić, wszystko wytrzymałem i wiesz ja gram od 7 mięsiecy i mam około 15 poziomu. Jeżeli widze na mapie przykład 1-3 i ciągle mnie ubijają to lece gdzie indziej naprzykład na 1-4 i tam faktycznie nie latają i nie klepią nas :) Naprawdę spróbuj sam polatać i poobserwuj gdzie wiecej oni latają (agresywni) to przekonasz się! :) pozdrawiam!

4. PZL11

PZL11 User

Hej, może mnie kojarzysz z czatu.Będą Cię ubijać zawsze i wszędzie każdy przez to przechodził i będzie tak cały czas.Z tym, że jak się już nieco rozwiniesz role zostaną odwrócone wtedy ty będziesz mógł sprostać innym, słabszym od siebie.Ktoś haruje by spać mógł kto inny.Pamiętam moje początki a były one bardzo dawno i wtedy nie było darmowych napraw, tanich jak barszcz hali w hangarze, nie zwracano kredek po przegranej aukcji licytowałeś irysa za 60 mln na które tyrałeś i w jeden sekundzie zaczynałeś znów od nowa.I nie będę dalej wymieniał co było a jest.teraz nowi gracze moją o wiele łatwiej niż wcześniej.wiem, nie jesteś nowy, bo miałeś przerwę ale to tak jakbyś zaczynał od nowa.Po pierwsze skylab.dzięki niemu jak tylko będziesz regularnie wysyłał surowce(oczywiście złotko) i sprzedawał po wysokiej cenie(polecam wbicie poważki bo za złotko idzie wyciągnąć 1000 a nie 500 jak na początku no chyba, że masz mech. handlowy do peta to wtedy super)i kupujesz, kolega dobrze ci powiedział leonka jeśli nie chcesz gdzieś dalej wylatywać.Masz statek to tak...laserki, generatory(zależy na czym Ci zależy czy na osłonach czy na szybkości ale najlepiej i to i to)oczywiście z aukcji a potem irisy itp. itd.to tak jak już pokupujesz lf-2, te najlepsze generatory za kredki oraz flaxy wtedy bierzesz się za zarabianie na lepsze wypo z aukcji zbieraj urkę i te surowce, bo możesz z nich złożyć peta a ja bez niego tej gry sobie nie wyobrażam.A co do padania...sam się musisz nauczyć i już.Gdzie i jak latać i tego, że zawsze znajdzie sie kox co cię uwali na 2-3 strzały.I polecam vegę.Mniej laserów ale szybsza od golca a jak ktoś nią potrafi latac to może zdziałać cuda.Może wtedy na konfie napędowej nie będziesz padał oczywiście z z podkrętką.Sorki za ewentualne błędy ale ta pora nie sprzyja pisaniu.Jakbyś chciał zawsze mogę z tobą trochę polatac, pokazać co i jak(mam venoma aegisa citadela sperheada więc możliowści jest dużo)oraz ewentualnie jakiś bardziej szczegółowy poradnik w co inwestować :)

5. BA_MENTOR

BA_MENTOR User

Zależy na czym polega Twoje "farmienie". Jeśli np. na zbieraniu skrzynek bonusowych to pomocny dla Ciebie może okazać się moduł maskujący - jesteś widoczny dla wrogiego statku, jednak możesz zostać niezauważony pośród alienów lub po prostu utrudnisz namierzenie siebie.
    Co gracze robią aby dłużej przeżyć i uciec? Wykorzystują m.in. EMP, Stabilną osłonę, formację pierścienia a przede wszystkim robią formacje FS (ucieczkowe) - fulll napędów w statku ulepszonych złotkiem oraz na dronach full osłon ulepszonych sepromem. Takie połączenie w wielu przypadkach powinno pomóc Ci uciec przez portal.
    Nie ma takiego mechanizmu, który poinformuje Cię o zbliżającym się zagrożeniu, jednak jeśli widzisz szybko zbliżającą się czerwoną kropkę na mini mapie możesz profilaktycznie zaczynać uciekać - zmniejsza ryzyko szybszego namierzenia i rozpoczęcia walki.

Pozdrawiam,
    MOD_MENTOR

6. MetallicA

MetallicA User

przede wszystkim kup vege lub pusata do tego 2 szybkie konfy,do tego niewidki + emp .

7. -gustaf-

-gustaf- User

Troche trzeba wydac ale tez zlota vega pomoze w ucieczce.Dopalacz robi swoje i wazne tez jest ze jak go zastosujesz to nawet cie rakieta mrozaca nie zatrzyma.

8. Aby nie dać się tak szybko zabić to na bijesz np. devolarium to weź je pod portal i tam je niszcz i negatywne zapominaj aby orbitować ( jest to kręcenie się do okoła wroga poza zasięgiem jego ataku)

A takie osoby nie padają szybko ponieważ mają specjalną konfigurację w której mają dużo osłony

9. BA_Matroz

BA_Matroz User

Brak aktywności, zamykam.

Pozdrawiam
    MOD_Matroz

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.